![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Moderatör
Giriş Tarihi: 08-05-2012
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,774
|
Sayın TigerX, mayalanma tamamlandıktan sonra hamuru kızgın döküm tencereye şeklini bozmadan ve el yakmadan nasıl aktarıyorsunuz? Cafe fernando örneğinde buruşuk pişirme kağıdı öneriliyordu. Sizin videoda tepsi gibi bir aparat kullandığınızı gördüm. Bannetondaki hamuru düz bir şeye ters çevirip sonra tencereye mi aktarıyorsunuz? Yapışma ve takılma olmuyor mu? Biraz evvel zarf katlamadan sonra dinlendirince büyük hava kabarcıkları oluşmuş ve hamurun yapışkanlığı gitmiş ve elastikleştiğini farkettim. Son kez zarf katlama ve biraraya getirmede yapışma yayılma olmadı. Serin bir köşeye koydum, sabaha kadar beklemek durumundayım.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
Sıcak ortamda çalışınca hamur akışkan bir hale gelir. Bu nedenle ortam ısısı yüksekse acele etmekde fayda var. Ortam ısısı düşükse daha rahat çalışılıyor... Ben aktarma işlemi için kendi imalatım olan bir kürek kullanıyorum. Yapışma falan ara sıra olsa da genelde iyi iş çıkartıyor... %100 su oranlı ekmeği de ben bu sayede Tancereye aktarmayı başarıyorum... Bu oran imkansız gibi görünse de alışınca hiç de zor olmuyor... Fikir vermesi açısından %100 Su oranlı Ekmeğim: ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|