![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Moderatör
Giriş Tarihi: 08-05-2012
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,774
|
Son iki defadır hamurum mayaladığım beze yapışıp kalıyor, son safhada bütün emeğim heba oluyor. Aşırıya kaçmadan bezi yeterince unladığımı düşünüyorum ancak, bir şeyi yanlış yaptığım kesin. Başka bir sebep olabilir mi? |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Hamurun su oranını azaltmanız veya bezi biraz daha fazla unlamanız çözüm olabilir... Havalar ısınıyor. Buna göre hamurlar cıvıyacaktır. Tedbir almak lazım... |
|
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-12-2010
Şehir: İstanbul, Çanakkale, İzmir
Mesajlar: 646
|
Alıntı:
Ben şöyle yapıyorum. Hamuru tezgaha almadan önce bezi bolca unladıktan sonra elimle unu yaydırıyorum. Dolayısı ile un her tarafına yapışıyor. Daha sonra sepeti tezgahın üstünde şöyle bir ters çevirerek fazla unu tezgaha döküyorum. Bu sayede hem sepet güzelce unlanmış oluyor, hem de fazlası tezgahın üstüne kar gibi yağıyor. Bir taşla iki kuş. Şu sıralar tam buğday unu oranını 50%'ye, su oranını da 80%'e çıkardım, hamur çok cıvık olmasına rağmen yapışma olmuyor. Bu arada La Pain'de değişik boylarda sepetler var, tavsiye edilir. Sağlıklı günler ![]() |
|
|
|
|
![]() |
|
|