agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Hamurişleri, Tatlılar, Çerezler > Ekmek
(https)




Beğeni Düzeni81Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 08-04-2015, 09:05   #34
Ağaç Dostu.
 
bahcedenn's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-11-2011
Şehir: Trakya bea :)
Mesajlar: 1,361
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Çamtepe Mesajı Göster
Pişeceği kalıba almadan önce yine bir şekil verdim ama katladığım kısmı aşağı gelecek şekilde kaba koydum. 3.5 saat kadar kendi kabında kabardı, daha sonra üstünü haşhaş tohumu ve çörek otu ile süsleyip önceden ısıttığım fırına verdim. Kalıbım kapaklı olmadığı için hamurun üstünü geçici olarak aluminyum folyo ile örttüm, 20 dk sonra folyoyu aldım.


Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Ozlem A Mesajı Göster
Teşekkürler, keten tohumu ve ayçekirdeğini hangi aşamada ekliyorsunuz acaba?

Üzerini aluminyum folyo ile kapamak yerine kabarınca değmeyecek kadar yukarıdaki bir rafa tepsi koymak işe yarar mı dşye düşündüm..
Folyo işine ben de takıldım. Bu aşamada üzerini folyo ile kaplamak hamuru fırına alıp pişirmeye başladığınızda sorun yaratmıyor mu? Çünkü ben bu şekilde fırına aldığımda hamuru 10 dakika sonunda hamur kabarmada tavan yapıyor. Siz 20 dakikadan bahsediyorsunuz.

bahcedenn Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 05:14.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025