agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Hamurişleri, Tatlılar, Çerezler > Ekmek
(https)




Beğeni Düzeni81Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 07-04-2015, 23:31   #31
Ağaç Dostu
 
Çamtepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-12-2010
Şehir: İstanbul, Çanakkale, İzmir
Mesajlar: 646
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Ozlem A Mesajı Göster
Ne yalan söyleleyim, kıskançlık uyandırıcı bir ekmek olmuş ellerinize sağlık.. Orijinal tarif dışında anladığım kadarıyla, yeni bir başlık altında tarifinizi yazsanız çok seviniriz
Merhabalar Özlem Hanım

Orjinal tariften tek farkı 10% tam buğday yerine 50% tam buğday, içinde de öğütülmüş keten tohumu (15 gr kadar) ve ayçekirdeği (20 gr kadar) bulunması.

Pişeceği kalıba almadan önce yine bir şekil verdim ama katladığım kısmı aşağı gelecek şekilde kaba koydum. 3.5 saat kadar kendi kabında kabardı, daha sonra üstünü haşhaş tohumu ve çörek otu ile süsleyip önceden ısıttığım fırına verdim. Kalıbım kapaklı olmadığı için hamurun üstünü geçici olarak aluminyum folyo ile örttüm, 20 dk sonra folyoyu aldım.

Ekmeğin eksiği: Önce yırtılma oldu ama folyo yüzünden yırtık bir şekilde geri kaynadı (nasıl oldu anlamadım), dolayısı ile scoring kısmı eksik kaldı. Açıkçası bu ekmeği sanat için değil halk (kendim) için yaptığımdan scoring'e de çok takmadım

Selamlar

Çamtepe

Çamtepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 11:57.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025