agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Hamurişleri, Tatlılar, Çerezler > Ekmek
(https)




Beğeni Düzeni81Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 02-03-2015, 22:24   #1
Moderatör
 
Giriş Tarihi: 08-05-2012
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,774
6. Katlamadan sonar hava kabarcıkları daha artmış ve büyümüş, ancak hala sizin videodaki ölçüde değil. Bu nedenle nazikçe bir iki tur katlayıp bir saat daha beklemeye karar verdim. Bannetona yerleştirme çok geç saate kaldı. Sanırım serince bir yere koyup sabaha kadar ağır ağır mayalanmasını beklemek daha mantıklı.

İlk fırsatta bu prosese bir iş akış şeması çizmeye karar verdim (mesleki deformasyon, endüstri mühendisleri akış şemasız yapamaz , zamanlama adına planlamayı kolaylaştırır sanırım.

Diğer taraftan 4. Katlamadan itibaren benim hamurum sizinkine göre daha yapışkan bir dokuda. Hamur kaptan tertemiz ayrılamıyor, kapta ve elimde hamur parçaları kalıyor. Oysa ölçülere, zaman ve katlamalara birebir uydum. Mayadan mı kaynaklandı, undan mı yoksa ortam ısısı ile mi ilgili sanırım deneyim arttıkça çözeceğim.

Ozlem A Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-03-2015, 22:38   #2
Ağaç Dostu
 
TigerX's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-09-2006
Şehir: Gaziantep
Mesajlar: 188
Galeri: 1
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Ozlem A Mesajı Göster
6. Katlamadan sonar hava kabarcıkları daha artmış ve büyümüş, ancak hala sizin videodaki ölçüde değil. Bu nedenle nazikçe bir iki tur katlayıp bir saat daha beklemeye karar verdim. Bannetona yerleştirme çok geç saate kaldı. Sanırım serince bir yere koyup sabaha kadar ağır ağır mayalanmasını beklemek daha mantıklı.

İlk fırsatta bu prosese bir iş akış şeması çizmeye karar verdim (mesleki deformasyon, endüstri mühendisleri akış şemasız yapamaz , zamanlama adına planlamayı kolaylaştırır sanırım.

Diğer taraftan 4. Katlamadan itibaren benim hamurum sizinkine göre daha yapışkan bir dokuda. Hamur kaptan tertemiz ayrılamıyor, kapta ve elimde hamur parçaları kalıyor. Oysa ölçülere, zaman ve katlamalara birebir uydum. Mayadan mı kaynaklandı, undan mı yoksa ortam ısısı ile mi ilgili sanırım deneyim arttıkça çözeceğim.
Ekrana daha yeni bakabildim. Sanırım geç kaldım...

Aşamaları fotoğraflayabilirseniz, bir de ortam ısısı ve kullanılan malzemeler gibi detay verebilirseniz daha çok yardımcı olabilirim...

Lâkin yine de en iyi çözüm yolu: "insanın kendisinin keşfetmesidir"...

Ben bu sayede şimdi daha yeni yeni ekmek yapabiliyorum..

Kiraz beğendi.
TigerX Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 00:33.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025