agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Hamurişleri, Tatlılar, Çerezler > Ekmek
(https)




Beğeni Düzeni623Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 20-02-2012, 13:07   #11
Ağaç Dostu
 
Kiraz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-02-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 4,640
Galeri: 73
Mayam keyiflenince, ben de cesaretlendim, %40 oranında tambuğday unu kullandım.

Bu sefer, kıvamını da kolay tutturmak için, mayaya, ekmek hamuru kıvamına gelene kadar un koydum. Ekmek makinesine standart tariflerdeki gibi 1,5 bardak su (veya süt), 4 bardak un koyup, mayalı hamurumu, tuzunu ve şekerini içine attım. Böylece kıvamı tekrar ayarlamama gerek kalmadı.

Hamur mayalama programı bitince yağlı kağıtla birlikte bir kase içinde, ağzı kapalı olarak buzdolabına koydum. Akşam oda ısısına geldikten sonra, fırında iyice ısıttığım döküm ızgaranın üzerinde pişirdim. Izgaranın olukları problem çıkarmadı, bu güne kadar yaptığım en iyi ekmek oldu.

Name:  IMAG0701.jpg
Views: 2552
Size:  45.2 KB

Name:  IMAG0707.jpg
Views: 2309
Size:  56.2 KB

rodoslu ve mandalinci beğendi.
Kiraz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 01:15.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025