View Single Post
Eski 27-07-2011, 09:34   #334
Kiraz
Ağaç Dostu

Kiraz's Avatar

Giriş Tarihi: 13-02-2008
Sevgili Nevsune, uzun zamandır bu başlığa bakmamışım, ekmeğin çok güzel görünüyor, eline sağlık.

Geçen günlerde mayama biraz çavdar unu katmıştım, ondan mı bilmiyorum, buzdolabına koyunca ikinci gününden itibaren suyu ayrılmaya başlıyor, sanırım çabuk aktifleşiyor. En son pide denememde de dışarıda çok bekletmediğim halde sönmüş bir hamur haline gelmiş ve fazla kabarmamıştı.

Dün sabah mayamı buzdolabından çıkarıp, biraz su ve un ile karıştırdım, yarım saat sonra kabın plastik kapağı kabardı, bir kaç kere bu havayı aldım ve her seferinde tekrar kabardı, havaların sıcaklığı da bu işi hızlandırıyor. Maya bir kaç saat içinde köpük köpük olunca hamuru hazırlayıp içine yağlı kağıt serilmiş ve az un serpilmiş kasede, üzeri kapalı olarak buzdolabına koydum.

Akşam eve geldiğimde buzdolabındaki hamur iki katına ulaşmıştı, dışarıda bıraksaymışım sönecekmiş. Fırın kabımı ısıtıp, içini unladım, yağlı kağıttaki hamuru olduğu gibi ters çevirerek sıcak tencereye geçirdim

Name:  IMAG0206.jpg
Views: 2597
Size:  25.1 KB

Name:  IMAG0205.jpg
Views: 2570
Size:  25.3 KB

Name:  IMAG0210.jpg
Views: 2481
Size:  25.7 KB
.
İlk 10 dakika kapağını kapalı tutup sonra açtım. Kapak kapalı pişerken kabarma devam etti ve sonuç da memnun etti. Parlak, ince çıtır bir kabuk ve içi yumuşacık, buharı üzerideyken kesip yedik.

Kiraz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön