| Ekşi maya ilkbaharda yapılır diye biliyordum.Ancak,  "Trabzon ekmeği, Karadeniz ekmeği adı ile aldığımız ekmekler ekşi maya ekmeği olduğuna göre  üreticiler ekşi mayayı sadece Mart- Mayıs aylarında üretiyor olamazlar ya"
 düşüncesi de aklımdan geçmez değildi.
 Geçen Hafta Milliyet'te  Özgür Şef Ekşi maya tarifi verince ilkbaharı beklemekten vazgeçiverdim.
 Özgür Şef 100 gr una 30 gr su vermiş. Bu oranı daha az un ve suya uyguladım, hızlandırıcı  olarak  birkac  instant maya tozu tanesi serpiştirdim.  Ozgur Sef 4 kez üçer gün bekletiyordu, üç günde bir un ve su ekliyor.
 Benim ekşi, maya her gün kabarıyor.  her sabah azar azar un ve maya ekleyip yoğuyorum.
 Biraz daha çoğalsın, ekmek denemelerine başlayacağım. Bakalım artık,  teflonda bazlama gibi mi olur, fırında küçük ekmek mi yoksa EMY makinası hamuruna katılan   ekşi maya  çeşnisi mi bakacağız işte. Ekmek tükendikçe EYM de yaptığıma göre belki   önce sonuncu şıkkı  hemen yakında uygularım.
 
 |