View Single Post
Eski 27-04-2012, 10:52   #357
alperfect
Ağaç Dostu
 
alperfect's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-03-2010
Şehir: kırşehir
Mesajlar: 391
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi nevsune Mesajı Göster
Sn alperfect bu soruyu keşke 3-4 gün önce sormuş olsaydınız Bilgisayarımın ana kartı yanmış durumda. Şu anda oğlumun eski bilgisayarı ile idare ediyorum. Bütün dosyalarım kayıplara karıştı, tabii ki istediğiniz ekmek tarifi de birlikte. Oğlum bilgileri kurtarmaya çalışacak ama ne zaman olur veya olur mu bilmem.

Malum cep telefonu olsun, bilgisayarlar olsun hafızalarımızı tembelliğe sürüklüyor. Nasılsa kayıt altına alıyoruz diye fazla da uğraşmıyoruz galiba. E makine sonuçta bu, adamı böyle yarı yolda bırakıveriyor. Havalar soğuduktan sonra ekmek yapmayı bıraktığım için ölçüler de aklımdan uçup gitti.

Size tarif konusunda yardımcı olamayabilirim, yanlış birşey söylemek istemem. Yalnız bir önerim var www.ekmeksanati.com sitesinden türlü çeşitli ekmek makinesi tariflerine ulaşabilirsiniz. Ben de oradan yararlanmıştım ancak deneme yanılma yöntemi ile kendi doğru ölçülerimi bulmuştum.

Size bir de ekşi maya dışında bir öneride bulunmak isterim. Gerçi konu ekşi maya ama bir de ön maya denilen bir yöntem var (o da o sitedeki tariflerde geçer). Ben son zamanlarda ekmeğimi ön mayalı yapıyordum. İnanın evdeki koku fırın kokusunu bastırıyordu. Bir denemenizde yarar var. Hem bu maya ekşi maya gibi nazlı da değil
Teşekkür ederim Sn. nevsune, ben de zaten mayayı bir türlü yapamadım denemelerim bozulunca şimdilik ara verdim. Ön mayayı deneyeyim bu arada

alperfect Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön