Alıntı:
	
	
		| 
					Orijinal Mesaj Sahibi Müjgan  Ekşi mayaya kim demiş nazlı diye?   
Sadece "kemale" ermesini beklemek lazım. İlk başlarda "Nazlı" adını koymadığım iyi olmuş, şimdi buzdolabında bile normalin 3 katına ulaşıyor maya miktarı. (buzdolabımda sorun yok  
Mayamın adı bugünden itibaren Kemal oldu.  | 
	
 
Başlarda çok nazlı ama yalan değil 
 
Gerçekten eskidikçe çok çalışkan oluyor. Geçen gün mutfak rafına, ağzını plastik kapakla kapatarak koymuştum, kapağı aralayıp minik zerrecikler fışkırmış. Üstelik bir kaşık eski mayadan çok çabuk maya çoğaltılabiliyor. Yani aceleci olanlar sıfırdan başlamak yerine hazır bir kaşık mayaya konabilirler ama mayasını tanımak  onunla anlaşmak isteyenlere tavsiyem sıfırdan başlamak 
