agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Hamurişleri, Tatlılar, Çerezler > Ekmek
(https)




Beğeni Düzeni623Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 22-12-2012, 19:17   #1
Ağaç Dostu
 
nevsune's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-05-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 4,917
Galeri: 215
Bir de buraya bakın isterseniz. Teknikler bölümüne tıkladığınızda ekmek yapımı ile ilgili görüntülü bilgilere ulaşabiliyorsunuz.

Ben ekmek yapmanın ve hamur yoğurmanın püf noktalarını burada öğrendim.

nevsune Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-12-2012, 21:00   #2
Ağaç Dostu
 
almanyalı's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-10-2012
Şehir: frankfurt
Mesajlar: 1,915
Galeri: 6
Merhaba,
Benim annem'de ekşi ekmek yapıyor,her yıl bir kere maya tazeler,
ilk yağan bahar yağmurunun suyunu biriktirip dinlendirir ve sabah namazını kılıp,
dinlendirdigi yağmur suyu ile hamur yoğurur,
içine maya koymaz yedi çeşit un ekler,
bütün yıl her yoğurduğu hamurdan bir avuç alıp üstüne zeytinyağı sürüp kullanır,
o da anneannemden öğrenmiş..
Şimdi ablamda yapıyor aynı şekilde,
bu arada bizim köyde yağmur suyundan tutulmayan,abdestsiz yoğurulmayan hamur ekmek olmaz,olsada bereketi olmaz..diye bir inanç var...doğrumu bilemem köydeki bütün kadınlar inanıyor..bi bildikleri vardır herhalde...

Ispartalı bir teyze nohut unu ile yapıyordu,yedim ama pek beğenmediğim için tarifini almadım...
Anneciğimin ekşi ekmeğini kimsenin ekmeğine değişemem...

almanyalı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-01-2013, 20:00   #3
Ağaç Dostu
 
pembegül's Avatar
 
Giriş Tarihi: 27-05-2008
Şehir: eskişehir
Mesajlar: 742
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi almanyalı Mesajı Göster
Merhaba,
Benim annem'de ekşi ekmek yapıyor,her yıl bir kere maya tazeler,
ilk yağan bahar yağmurunun suyunu biriktirip dinlendirir ve sabah namazını kılıp,
dinlendirdigi yağmur suyu ile hamur yoğurur,
içine maya koymaz yedi çeşit un ekler,
bütün yıl her yoğurduğu hamurdan bir avuç alıp üstüne zeytinyağı sürüp kullanır,
o da anneannemden öğrenmiş..
Şimdi ablamda yapıyor aynı şekilde,
bu arada bizim köyde yağmur suyundan tutulmayan,abdestsiz yoğurulmayan hamur ekmek olmaz,olsada bereketi olmaz..diye bir inanç var...doğrumu bilemem köydeki bütün kadınlar inanıyor..bi bildikleri vardır herhalde...

Ispartalı bir teyze nohut unu ile yapıyordu,yedim ama pek beğenmediğim için tarifini almadım...
Anneciğimin ekşi ekmeğini kimsenin ekmeğine değişemem...
Merhaba sevgili almanyalı annenizin tarifi çok güzel yalnız ben yedi çeşit unu saydım dörtte kaldım unların çeşitleri neler yazarsanız sevinirim..

YeniBON beğendi.
pembegül Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-01-2013, 14:42   #4
Ağaç Dostu
 
almanyalı's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-10-2012
Şehir: frankfurt
Mesajlar: 1,915
Galeri: 6
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi pembegül Mesajı Göster
Merhaba sevgili almanyalı annenizin tarifi çok güzel yalnız ben yedi çeşit unu saydım dörtte kaldım unların çeşitleri neler yazarsanız sevinirim..


merhaba,

Sevgili pembegül,
Ben hiç ekmek yapmadım, hazır annemin mis gibi ekmeklerini yemek varken...dedim ve bende öğreneyim, ileride yaparım demedim maalesef şimdi hala olsada yesem diyorum,hala yapmaya niyetim de yok. her gittiğimde benim için yapıyor zaten,

Kendisine sorar,çeşitleri size yazarım.hiç yapmaya meraklı olmadığımdan içine ne koyduğunu sormadım, hem bende öğrenmiş olurum.
Turkiye' ye geldiğimde canlı canlı çeker yayınlarım inşallah.

sevgilerimle

Kiraz ve pembegül beğendi.
almanyalı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-01-2013, 20:47   #5
Ağaç Dostu
 
pembegül's Avatar
 
Giriş Tarihi: 27-05-2008
Şehir: eskişehir
Mesajlar: 742
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi almanyalı Mesajı Göster
merhaba,

Sevgili pembegül,
Ben hiç ekmek yapmadım, hazır annemin mis gibi ekmeklerini yemek varken...dedim ve bende öğreneyim, ileride yaparım demedim maalesef şimdi hala olsada yesem diyorum,hala yapmaya niyetim de yok. her gittiğimde benim için yapıyor zaten,

Kendisine sorar,çeşitleri size yazarım.hiç yapmaya meraklı olmadığımdan içine ne koyduğunu sormadım, hem bende öğrenmiş olurum.
Turkiye' ye geldiğimde canlı canlı çeker yayınlarım inşallah.

sevgilerimle
Cevabınız için çok teşekkürler tarifinizi sabırsızlıkla bekliyor olacağım ..sevgiler bizden..

pembegül Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-08-2016, 16:22   #6
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 08-08-2013
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 103
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi almanyalı Mesajı Göster
Merhaba,
Benim annem'de ekşi ekmek yapıyor,her yıl bir kere maya tazeler,
ilk yağan bahar yağmurunun suyunu biriktirip dinlendirir ve sabah namazını kılıp,
dinlendirdigi yağmur suyu ile hamur yoğurur,
içine maya koymaz yedi çeşit un ekler,
bütün yıl her yoğurduğu hamurdan bir avuç alıp üstüne zeytinyağı sürüp kullanır,
o da anneannemden öğrenmiş..
Şimdi ablamda yapıyor aynı şekilde,
bu arada bizim köyde yağmur suyundan tutulmayan,abdestsiz yoğurulmayan hamur ekmek olmaz,olsada bereketi olmaz..diye bir inanç var...doğrumu bilemem köydeki bütün kadınlar inanıyor..bi bildikleri vardır herhalde...

Ispartalı bir teyze nohut unu ile yapıyordu,yedim ama pek beğenmediğim için tarifini almadım...
Anneciğimin ekşi ekmeğini kimsenin ekmeğine değişemem...
İlk yağan bahar yağmuru demişsiniz.Takvimlere göre 21 martla ilkbahar başlar.Bana göre ise hala kıştır.
Nisan 1 olmadan bahar geldiğini anlamayan biri olarak.
İlk yağan bahar yağmuru derken neyi kastediyorsunuz?

N.Akdas Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 10:43.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025