![]() |
|
|
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba, Benim annem'de ekşi ekmek yapıyor,her yıl bir kere maya tazeler, ilk yağan bahar yağmurunun suyunu biriktirip dinlendirir ve sabah namazını kılıp, dinlendirdigi yağmur suyu ile hamur yoğurur, içine maya koymaz yedi çeşit un ekler, bütün yıl her yoğurduğu hamurdan bir avuç alıp üstüne zeytinyağı sürüp kullanır, o da anneannemden öğrenmiş.. Şimdi ablamda yapıyor aynı şekilde, bu arada bizim köyde yağmur suyundan tutulmayan,abdestsiz yoğurulmayan hamur ekmek olmaz,olsada bereketi olmaz..diye bir inanç var...doğrumu bilemem köydeki bütün kadınlar inanıyor..bi bildikleri vardır herhalde... ![]() Ispartalı bir teyze nohut unu ile yapıyordu,yedim ama pek beğenmediğim için tarifini almadım... Anneciğimin ekşi ekmeğini kimsenin ekmeğine değişemem... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-05-2008
Şehir: eskişehir
Mesajlar: 742
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
merhaba, Sevgili pembegül, Ben hiç ekmek yapmadım, hazır annemin mis gibi ekmeklerini yemek varken...dedim ve bende öğreneyim, ileride yaparım demedim maalesef ![]() ![]() ![]() ![]() Kendisine sorar,çeşitleri size yazarım.hiç yapmaya meraklı olmadığımdan içine ne koyduğunu sormadım, hem bende öğrenmiş olurum. ![]() Turkiye' ye geldiğimde canlı canlı çeker yayınlarım inşallah. sevgilerimle |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-05-2008
Şehir: eskişehir
Mesajlar: 742
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-08-2013
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 103
|
Alıntı:
Nisan 1 olmadan bahar geldiğini anlamayan biri olarak. İlk yağan bahar yağmuru derken neyi kastediyorsunuz? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|