View Single Post
Eski 18-07-2012, 13:10   #392
malina
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,245
Tekrar maya yapmayı denerken, en az malzemeli olanı da tekrar denesenize... Hangisi iyi maya olursa olursa onu beslemeye devam edersiniz

İlk gün çavdar unu ya da tam buğday unu ile suyu karıştırın, diğer günler normal un ilave edebilirsiniz.

Kıvamı ne sert ne sulu olmalı... (Mesela, puding pişirirken pitmesine yakın kıvam gibi)

Üzerine su birikirse, bunu dökün

İlk gün 48 saat bekletin, sonraki günler 24 saatte bir un+su ekleyin

Önemli bir ayrıntı da, her defasında hamur karışımının yarısını ayırın (ister atın, ister başka biçimde değerlendirin) sonra üzerine un+su ekleyin.

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön