View Single Post
Eski 18-07-2012, 20:51   #396
s.toprak
Ağaç Dostu
 
s.toprak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 17-03-2009
Şehir: Ankara
Mesajlar: 238
Merhaba,
Teşekkürler,
Dün akşam Tv da sörf yaparken bir kızıl derili'nin
"Buralar bizim ailemize aitti. Burada ırmaklarımız vardı, emperyalistler geldi, yerlerimizi
elimizden aldılar, ırmaklarımızı zehirlediler."sözlerini işittim.
Farkındalık yaratmak bunu yaymak tabii ki gereklidir.
Ancak durum vahim.
Sağlıksız gıda çok uzaklardan, Dünya'ya hükmedenler tarafından bize kadar ulaştırılmış
bulunuyor.
Bu sabah yine bir televizyonda, Ziraat Fakültesi mensubu bir zat UHT ve pastörize sütlerden söz ederken öğrencilerin sütten zehirlenmiş olduklarını asla ifade etmediklerini, çocuklarımız süt içmeye alışkın olmadıklarından bu çocukların laktoz intoleransı nedeniyle
rahatsızlandıklarını söyledi... Dışarıdan az gelişmiş ülkelerde açlığı önlemek adına ülkemize GDO lu hibrit tohumlar girerken, bu endrustri bir koldan da içerde destekleniyor,
halka bunların zararına takılmamaları söyleniyor,halk bunların aslında o kadar da zararlı olmayıp aksine faydalı besinler olduklarına inandırılmaya çalışılıyor. Bu nedenle fırıncılar gibi tek bir meslek kolunun bile sağlıklı üretime yönlendirilmelerinin çok güzel olsa da ne yazık yeterli olmayacağını düşünüyorum.
Dondurma mevsimindeyiz, kaç dondurma mısır şurubu ile tatlandırılmıyor, hangisinde gerçek süt ve sahlep kullanılıyor bilmek keşke mümkün olabilseydi ama ne yazık ki değil.
Raflardaki bütün unlu mamullerde soya, bütün sekerlilerde hem soya/ soya lesitini, hem de mısır şurubu var.
Ne kadar kadar sakınırsak sakınalım hepimiz istesek de istemesek de maalesef her an içinde ne olduğunu bilmediğimiz bir yığın şeyi gıda olarak tüketmekteyiz.
Teşekkürler.

.

s.toprak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön