![]() |
|
|
![]() |
#1 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-11-2011
Şehir: Kırıkkale
Mesajlar: 731
|
Alıntı:
Bu kez ekşi maya üretmeyi başardım.Yukarıdaki tarifin devamı şöyle: ![]() 2. Aşama: Gerekli Malzemeler: Yukarıda hazırlanan karışım. 30 gr. (1/5 Cup)...........................................Tam buğday unu. 280 gr. (2 tam 1/4 Cup)................................ Ekmeklik buğday unu (650 randıman). 150 ml................................................ ....... Ilık damacana suyu. Malzemeler homojen bir hal alana kadar tahta spatula ile karıştırılır. ![]() Hazırlanan bu karışım fermantasyonun devamı için 24 saat daha bekletilmek üzere kendisi için oluşturduğumuz dinlenme ortamına alınır.. 3.aşamaya geçmek için ikinci aşamada hazırlanan karışımın 200 gramını (yaklaşık 1/4'ünü) ayrılarak geriye kalan karışım (3/4 lük kısmı) daha sonra kullanılmak üzere derin dondurucuya yerleştirilir. Karışımın 3/4 lük kısmının ayrılıp derin dondurucuya kaldırılmasındaki amaç eğer ekşi maya üretimimizde bir sıkıntı olursa direk bu aşamadan başlanılabilmesidir. Eğer karışım saklanmak istenmezse elde veya EYM’de yapılan ekmeklerde unların arasına 200’er gramlık parçalar halinde kullanılabilir. ![]() 3. Aşama: Gerekli Malzemeler: 200 gr. Karışım (Önceki karışımın 1/4'ü) 400 gr. (3 tam 1/5 Cup) Ekmeklik buğday unu (650 randıman). 200 ml. ılık damacana suyu. Ve son aşama… ![]() 4.Aşama: 12 saatlik dinlenme süresinin sonunda üzerinde iri kabarcıklar olan hamuru 2 gün boyunca dinlenmesi için fermantasyonun yavaşlaması buzdolabına kaldırılır. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
agaclar.net
|
Bir de bunları tamamen el-göz kararı yapın ![]() Yine olduğunu göreceksiniz ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-11-2011
Şehir: Kırıkkale
Mesajlar: 731
|
Alıntı:
![]() Sırada bu mayayı hazır maya kullanmadan ekmek yapmak var. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|