![]() |
|
|
|
#20 | |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 28-02-2017
Şehir: Balıkesir
Mesajlar: 26
|
Alıntı:
Aslında sohbet ettiğimiz bu konu üstünde daha önce bu sorunuza yanıt vermeye çalıştığımı hatırlıyorum 2 kelimeye odaklanalım Yapay veya Doğal dediniz. Yapay olarak genetik diziliminde ya da doğal olarak genetik diziliminde derken kastedilen dizilimin sonuçları farklıdır bunu kendinizde belirtiyorsunuz zaten GDO (Genetiği Değiştirilmiş Organizma) anlamı bu bilmeyen arkadaşlar olabilir. Bizim tamamıyla karşı olduğumuz durum GDO dur çünkü yapay yolla genetiği değiştirilen bu türlerin genetiğinde olmaması gereken genetik özellikler enjekte edilir. Örneğin (domuzdan kurbağadan kediden ya da farkı bir organizmadan) bu işlem daha fazla ürün vermesi daha büyük olması daha dayanıklı olması daha lezzetli olması renk değişimi vs vs gibi talepler için gerçekleştirilir bildiğiniz üzere ve bizim sağlığımızı da bozmaktadır. Bu durumda toplum olarak karşısında olmalıyız... Doğal yolla tozlaşan (döllenen) sebze meyveler kalıtsal olarak etkilenmezler (genellikle) çünkü sürekli aynı döllenmeye maruz kalması uzun süre gerçekleşmeyebilir ve bir kaç nesil sonra aslına dönebilmektedir. Dönmese bile doğanın uyumu ile sağlıksız bir durum genellikle ortaya çıkmaz diye düşünüyorum yanılıyor muyum... Kalıtımsal değişiklik olmadan sürdürülebilirliği sağlamak mümkün tabii kapalı ortamlarda (sera gibi) üretmek ya da diğer türlerden çok uzakta sürekli aynı türü üretmek soruna çözüm olabilir... Düşünceleriniz nedir..? |
|
|
|
|
| Etiketler |
| tohum, tohum takas |
|
|