View Single Post
Eski 26-04-2019, 23:40   #35
Murat Durak
Yeni Üye

Murat Durak's Avatar

Giriş Tarihi: 28-02-2017
Ayrıca tüm arkadaşlarıma belirtmek istediğim bir konu daha var, ben bu işe para kazanmak için giren biri değilim inancım şöyle bu tür bir işe para kazanmak için aman zengin olayım diyerek girenler gibi, bak nasıl para kazanıyor diye düşüncelere kapılıp girişmedim başlangıç noktam hiç bu düşünce olmadı...

Benim son zamanlardaki düşüncem hep şöyle olmuştur doğada yaşam sakin sessiz kitaplarım ve ben düşüncesi güttüm hep, ama hep olduğu gibi her şey birbirine zincirleme bağlı doğada yaşam için önce doğada bir yer almak gerekti buda yatırım ve para biriktirme anlamını taşıdı benim için ardından bu alana sahip olunca içinde ev yapmak gerekli oldu ve bu evde yaşam için gıda yakacak ve temel gereksinimler olmalı bunun içinde bir gelir gerekli oldu yani öyle tepeden inme ben ormanda dağda yaşayacağım sorunsuz diyemedim çünkü bunun için maddi bir zenginlik gerekliydi buda bende olmadığından dolayı bu zamana yayılan bir olay oldu haliyle...

Doğada sakin bir hayat yaşama düşüncesi artık iş hayatında çalıştığım şirketlerde fabrikalarda ajans ve matbaalarda artık insanların taleplerinden yorulmuş bunalmış büyük şehrin trafiğini kötü havasını insanların yoğunluğunu kaldıramaz olmuş, hızlı akan zamana yetişemez olmuştum son raddeye geldiğimde kesin kararımı verdim bedelini ödeyerek hemde, eşim birikimimle ev almak istedi ben arazi almak istedim 40 yaşıma geldiğimde mesleğimin gerekliliği olan dikkat yeteneğim ve gözlerim bozuldu azda olsa, doktorum bu hızla sabah 9 gece 12 şeklinde 20 yıl devam ettin ve hala çalışmaya devam edersen çok hızlı bir şekilde gözlerini yüksek derecelerde kaybedebilirsin diye uyarıda bulundu bu uyarıdan sonra Grafikerliği komple bıraktım hayatımı yavaşlatmak etrafımı görmek hissetmek istedim sakin bir hayata sahip olup kitabımı yazmak istedim....

Bunu yapabilmek için eşimden boşandım artık benim isteklerimle onun talepleri karşı karşıya gelmişti... Tüm hayatımı ve tüm çevremi geride bırakıp bu işe giriştim tek başıma artık tek hedefim sakin bir yaşam yalnız bir yaşam ama yinede bu isteğimin bir yanı hep eksik kaldığını düşündüm Tohum üretmek yerli tohumlarımızın kaybolmasının önüne geçebilmek gelecek nesillerimize aktarabilmek düşüncesi benim eksik yanımın tamamlanmasını sağladı düşüncelerimde....

Bir yandan da çocukluğumun o güzel kokulu sebze meyvelerine duyduğum özlem de mevcut hatırlıyorum çocukken annem pazar çantalarını taşımam için beni yanında pazara götürürdü ya da pazarda su sattığım ilkokul yıllarımda bir tezgaha yaklaştığımda domatesin bademin kavun ve karpuzun çileğin o muhteşem kokusu artık bunlara erişimimiz yok o eski tatlar o eski kokular artık yok bir yandan bunlara da yeniden kavuşma isteği daha doğal daha sağlıklı ürünler üretmek ve tüketmek istedim hep....

Artık ne yapacağımı biliyordum sakin ve yavaş hayatımın içinde bolca zamanım olacak tohumları üretmek dağıtmak arşivlemek kayıt altına almak için ve bunu büyük bir zevkle mutlu ola ola yapacağımı biliyorum....

Alanımın tek kişi için çok büyük olmasının avantajı ise istediğim kadar tohum üretebilir dilediğim kadar çok kişiye dağıtabilirim, ücretsiz olarak takas şenliklerinde ya da benzer etkinliklerde bunların dışında sitemde ürettiğim ürünleri de satabilir ürettiğim tohumları cüzzi bir ücret karşılığı verebilirim dileyen herkese düşüncesindeyim....

Yani benim düşünceme göre uzun lafın kısası...

Bu işe ticari olarak bakan kişi bu işte başarılı olamaz bana göre, ama doğada sakin bir hayat mutlu huzurlu bir hayat dileyen gözünde para hırsı olmayan bir kişi bana göre başarma şansı daha yüksek doğada tek başına yaşamı.... Mutlu olma şansı daha yüksek....

Düşünsenize; Sabahları kuş sesleri ile uyanmak yağmur yağdığında toprağın kokusunu içine çekmek, doğal ve sağlıklı muhteşem lezzetleri olan meyve ve sebzeleri üretmek ve tüketmek bunları dostlarınla paylaşmak doğa ile huzur içinde uyumlu yaşamak, herhangi bir endişen olmadan hayatını idame ettirmek muhteşem olmaz mıydı bence olurdu ve olacak en azından benim için....

Hepimizin hayalleri bunlar elbette biliyorum hepimiz biliyoruz ama günümüz şartları hepimiz için buna izin vermiyor ya yalnız olmalısınız bunu gerçekleştirmek için ya da ailecek çok radikal bir karar almanız ve imkanlarınız olmalı beraberinde aksi halde ülkemizde emeklilik mezarda geliyor neredeyse...

O yüzden kendime bol şans diliyorum benim düşüncelerime sahip olan bu hayatı hayal eden herkese bol şanslar diliyorum....

Murat Durak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön