Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Murat Durak
Diğer bir konu da yollayacağım Atalık Yerli tohumlarımızı üretip tohum bankasına geri kazandıracak kişilerin olmasını istiyorum + Tohum Bankası Projeme mümkünse farklı tohumlar ile katkı da bulunacak kişilerden destekte bekliyorum... Yani göndereceğiniz her tohum kabulümdür...
|
İyi günler Murat bey, inşallah projeniz umduğunuz kadar iyi gidiyordur, çünkü biz de bu projeye katkıda bulunmak istiyoruz. Eşim ve ben kent hayatını terkedip memleketimizde bir dağ köyüne yerleştik ve 6-7 senedir küçük bahçelerimizde organik tarım yapmaya çalışıyoruz. Zamanla epey tecrübe kazandık ama bir o kadar da zorlandık. Bu zaman zarfında elimde her seneki üründen artan bir çok tohum birikti. Onları ne yapacağımı bilemedimden ve tohuma da çok kıymet verdiğimden atamadım ve sakladım. Etrafımda herkesin kendi tohumları var, kimse benim tohumlarımı talep etmiyor.
Şu anda elimde tarih yelpazesi 2013-2019 aralığında olan bir çok cins tohum var: ağırlıklı olarak domates, salatalık, kabak, mısır, biber. Her sene daha güzel cinsler keşfettikçe satın aldık (yerli tohumculardan) ve kendimiz de hepsinden bol bol tohum aldık. Aralarında çok harika cinsler var. Ama şunu da belirtmeliyim ki acemiliğimiz ve bilgisizliğimizden kaynaklanarak tohum izolasyonuna hiç dikkat etmedik tabii, o bu sene öğrendiğimiz bir şey oldu. Şimdiden sonra dikkat etmeye çalışacağız inşallah.
Şimdi eğer sizce de uygunsa bu tohumları bahara kadar size yollamak istiyorum. Bazılarına ben isim taktım ama yetiştirirseniz özelliklerine bakıp belki siz de tesmiye edersiniz
Sizden haber bekliyorum. Güzel projenizde başarılar dilerim.