![]() |
|
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-01-2010
|
şahsi kanaatlerımı bildirmek istıyorum bizler meyvecılık gelenegınden gelen bır aileyız samımı söyluyorum yıllar önce trt gap ta yayınlanan tüm programlardan berı okuyup anlamaya çalısıyorum su andada bu forumdan çok sey ögrenıyorum düşüncem şu: Hangı meyve olursa olsun damlama sulama sistemı ve her turlu imkan dahı olsa yerınde tarlada tohumdan yetiştirilmelidir ilk etapta tepkı alan bu yöntem fazla degıl ıkı yılda fıdanları mutlak ve mutlak gececektır etrafınıza bakınca görecegımız yabanı denılen agaçlar son derece gürken hazır fıdanlar öldü ölecek gıbıdır veya süreklı bakım istemektedır sulama ve gübreleme malıyetı yüksektır 60 agaçlık aşılı yalova cinsı cevızlerımız süreklı bakım isterken 5 mt ötede dıkenın içinde tesadufen aynı dönemde yetısen ceviz en az üç katı buyuklugundedır ne su vaaaar nede bır seyy birde son yıllarda çok sıkıntı olan kök hastalıkları çok buyuk kayıplar verdırıyor en kıral fıdanlıklardan aldıgım ve hemen ektıgım hiç don yüzü görmemiş fidanlarım ya öldü **** sürünüyor her fıdan tohumdan ekılmelıdır ve istenılen çeşite aşılanmalıdır |
![]() |
![]() ![]() |
|
|