![]() |
|
![]() |
#1951 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-06-2008
|
Walnut Harvest at Bella Viva, shaking walnuts, picking walnuts, hulling walnuts, harvesting walnuts - YouTube! iste benim tarla ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1953 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 23-06-2010
|
Merhaba arkadaşlar ben bu formu günlük okuyorum. bana cevizler hakkında birçok bilgi verdi ve vermeyede devam ediyor. bilgi ve tercubelerini aktaran arkadaşlarımdan Allah binlerce kere razı olsun. uzun araştırmalarım sonucunda bademmi cevizmi derken cevize karar verdim ve 11800m2 alana ceviz fidanlarını ektim. şu an tam 1 yaşındalar. hafta içi çalıştıgım için hafta sonları bahçe bakımı ve sulamasıyla ugraşıyorum. yoruluyorum ama onlarla ugraşmaktanda büyük zevk alıyorum. ilk zamanlar tankerle sulama yaptım. bu benim tam 1 günümü alıyordu ve otla mucadele edemiyordum, daha sonra kuyu kazdırdım ve damla sulamaya geçtim. damla sulamada fidanların gelişimi birden farketti ve banada otla mucadele yapma zamanı kaldı. Allah herkesin yardımcısı olsun |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1954 |
Ağaç Dostu
|
fotolara baktım bahce guzel mutlaka aralar yonca ekin ot derdiniz olmaz topragıda besler.10 dekara 2cuval yani 50 kg toplam yonca yeter.fidanları destek sopalarına yanlıs baglamıssnz.kesinlikle arada birkaris mesafe olmalı ve ip 8 seklinde baglanmalı.bu sekilde ruzgar vs durumlarda fidana zarar verir.cesitleriniz nelerdir hangi il rakım? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1955 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-03-2009
|
Sayın Ofess emeklerinizin ve yorgunluğunuzun karşılığını fazlasıyla almanızı dilerim,tam olarak nerde bu tarla bana hiç yabancı gelmedi buralar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1956 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 23-06-2010
|
merhaba tarım bilişim cevizleri konya, yenibahçe köyüne diktim, rakım 1030, cevizlerin cinsi ise atılım toros1 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1957 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 11-05-2011
|
Herkeze merhaba, Gectigimiz haftasonu itibari ile 1000 adet Chandler fidanimizi diktim. Toprak analizi sonuclarina gore donume 400kg tarim kireci attim. Arkasindan cukurlara yanmis gubre ile 150 gr 15x15x15 kompozit koydum. Gubre ve ilacin iyice karismasi icin cukurlari ozellikle elle kapattirdim. Ama bu is sandigimdan uzun surdu ve yagmura yakalandim. 150-200 arasi bir fidani dikemedim. Artik yagmursuz bir ara yakalayip dikecegim. Aramizda 3-4 yasinda chandler bahcesi olan var mi? Uygun bir donemde yerinde ziyaret edip tecrubelerinizi dinlemek isterim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1958 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 12-01-2010
|
Mr duran a katılıyorum arkadaslar lilium yaptıgı terbıyesızlıgı anlamıstır umarız.herkes sakın düsünsün.yazsın.bundan gayrı sayfa ıcerıgı dısına cıkmamaya bakalım lutfen.herkes mesajını almıstır umarız. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1959 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-01-2010
|
Tebrık ederım
Alıntı:
oldukca buyuk yermiş yerınız nerde acaba böyle güzel bır bahçe kurmanıza sevındım fotoları beklerız bu arada temel konulardan em,kompost ve dıyer başlıkları okumanızı tevsıye ederım |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1961 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-03-2010
|
Degerli buraktufan95... Sizinde anladiginiz uzere oyle yaptim deyip kacmak yok... ![]() Uyeler resim ister,aciklama ister,nerden aldiniz,memnun kaldiniz mi? Siz bize deneyimlerini aktarin, bilenlerde size lutfen....saygilarimla |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1963 |
Ağaç Dostu
|
chandler e tozlayıcı hangi cesit var?tek cesitmi diktiniz.tarım kireci uyguladıgınıza göre ph düşük olmalı analiz sonucunu özellikle ph değerini yazarmısnız.ilkbaharda muhakkak sıvı yaprak gübresi kullanın.şu dönemde ise %20 teknik bordo bulamacı uygulayın.baharın gözler şişince uyanmadan yine kullanın. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1964 |
Bilgilendirilen Üye
Giriş Tarihi: 21-12-2011
|
şebin cevizi en lezzetli ceviz olmasına rağmen iç kurdu güneş yanıklığı ve antraknoza son derece hassas. Ben de var 5 dönüm kadar.Hakkaten çok zahmet istiyo.Sulama ve çapalamanın dışında bordo bulamacı ve antraknoz için en az 6 kez ilaçlama gerekiyo.İnsektisiti ayrı atarsanız 2 seferde o. Toplam 8 oldu. Ama benim için sorarsanız... İç cevizdeki lezzet bu zahmetlere değiyo. Mevlam zorlukla güzelliği de vermesini biliyo... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1965 |
Bilgilendirilen Üye
Giriş Tarihi: 21-12-2011
|
ceviz de gübre kullanmak şart. Bence koyun keçi gübresi tek ve yegane gübre. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1966 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 07-09-2011
|
Gübre ve kompozit
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1967 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-01-2010
|
her zaman cevızde kullanılan bordo bulamaca artık alternatıfler var gıbı son dönemde oldukca reklam yapılıyor buyuk bahçelerı olan arkadaşalr bordo bulamacı alternatıfı olacak malz. kullandılarmı acaba..??? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1968 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-12-2011
|
selamlar bir çok yere baktım ama şöyle bir çalışma bulamadım sanırım böyle bir çalışmayı oluşturmak için bilgi toplamaya ihtiyacımız var.. sizlerden ricam herkes bölgesini, ağaç cinsini belirterek yapraklanma tarihlerini yazar ise hep birlikte bunları bir araya toparlayıp bölgelere göre yapraklanma ve hasat zamanları ile ilgili güzel bir çalışma ortaya koymuş oluruz.. Düzenleyen ncp1963 : 22-12-2011 saat 09:29 Neden: resim yüklemek |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1969 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Düzenleyen ncp1963 : 23-12-2011 saat 14:30 Neden: ekleme |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1970 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 11-05-2011
|
Merhaba, Hepinize iyi dilekleriniz icin tesekkur ediyorum. Hizlica sorulariniza cevap vermeye calisayim. Aslinda ben badem fikri ile yola cikmistim. Amacimda gokceada da badem yapmakti. Fakat sartlar beni Edirneye ve sonrasinda da iklim sartlarindan dolayi Ceviz'e yonlendirdi. Bahce Edirne / Lalapasa civarindaki Omeroba koyunde. Toplam kullanim alani 60 donum civarinda. Simdilik 50 donumluk yere ceviz ektim. Kalan 10 donumluk yerede baharda uygun baska bir meyve dikmeyi planliyorum. Uzun vadede ceviz disinda yapabilecegim bir bahcem daha olsun istiyorum. Daha once buradaki arkadaslarinda degerli bilgilerine basvurdum ve bu isi olabildigince bilimsel destek alarak yapmaya calisiyorum. Ama gordugum kadari ile teorik bilgi hersey degil. Her bolgenin sartlari farkli ve ona uyum saglamaya calismak gerekiyor. Toprak analizi yaptirdim ve bana kirec atmam onerildi. Cikan Ph seviyem 5 civarinda. Ayni zamanda kompozit ve gubre kullanimini da ayni raporda onerdiler. Yani bunlarin hepsini rapor dogrultusunda yaptim. Gubre olarak da yanmis keci gubresi kullandim. Buradaki koylude bol miktarda mevcut. Dedigim gibi agaclarim Chandler cinsi. Dolleyici olarak toplamda %10 oraninda Franquette ve Fernette diktim. Agaclarimi fidancimin onerisi dogrultusunda 8X4 diktirdim. Donumde yaklasik olarak 30 fidanim var. Bu konuda cok cesitli yazilar okudum. Dogru budama ile Chandler in 8X4 de olabilecegi kanaatine vardim. Fidanlarimi Bandirma dan Ezer Fidanciliktan aldim. Sizlere bahcemin resmini atmak isterdim ama su anda tam olarak bitiremedim ve elimde duzgun resimler yok. Yagmura yakalandigim icin 200 kadar cukurum acik kaldi. Onlari da dikmek icin topragin kurumasini bekliyorum. Sonrasinda duzenlemesini de yapip guzel resimler cekecegim. Ben bu ise daha yeni basladim ve muhtemelen bazi seyleri yasayip, hata yapip ogrenecegim. Ama bahcecilik ici ham maddi hemde manevi olarak beni cok cezbediyor. Hepinize sevgiler, ilginiz icin tesekkurler... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1971 |
Ağaç Dostu
|
Sn.buraktufan95... Bahceniz hayirli ugurlu olsun..bol kaliteli urunler dilerim... Bahceniz ve fidan sayiniz epey buyuk budamayi hangi sekilde yapmayi ya da yaptirmayi dusunuyorsunuz? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1972 |
Ağaç Dostu
|
sn buraktufan95 hayırlı olsun.. inşallah fidanlarınız kayıpsız tutar.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1973 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-03-2010
|
Selam arkadaşlar iyi günler. Bugün toprak analizi sonucunu fidancıya göstermek için yanlarına gittim. Fikir alışverişi yaparken 2 3 hafta önce konuştuğumuzda 80 cm olacağını söyledikleri fidanların 25 cm olacağını duyunca moralim bozuldu fidanları görmek için kalktım fidanlığa gittim. Fidanların aşı üstü kısımların pişmediğini, serçe parmağının yarı kalınlığında olduğunu görünce kafam allak bullak oldu ![]() Açıkçası ne yapayım bilemedim arkadaşlar Tüplü fidan dikmek istemediğim için bu sene toprak hazırlığını güzel yapıp seneye mi diksem yoksa küçük demeyip bu fidanları mı diksem? Ya da bu sene tohumdan ekip seneye aşılatsam mı? Görüşleriniz benim için çok önemli arkadaşlar en doğru yol sizce hangisi, siz olsanız ne yapardınız ? Düzenleyen hasan_ka : 22-12-2011 saat 17:26 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1974 |
Ağaç Dostu
|
Sn.buraktufan95... bahçeniz hayırlı olsun.. umarım tüm fidanlarınız kayıpsız tutar.. hazırlık sırasında yaptığınız işlemleri ve kullandığınız ürünleri yazabilirseniz bizlerde fikir edinmiş oluruz.. http://www.agaclar.net/forum/groups/...-sahipleri.htm Düzenleyen ncp1963 : 27-12-2011 saat 10:23 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1975 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Vazgecin... fidan secimi ve dikim kismi en onemli kisim... Yalanin buyugu kucugu yok yalan yalandir ve bir kere soylendimi gerisi gelir... Bakin internette adrese teslim yapan buyuk oranlari kendi arabasi ile getiren bir suru firma var...onlardan yararlanin... Bir yil gec olsun fakat cok temiz olsun... Zaten cevizde en az on yil beklemeyecekmiyiz olsun onbir... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1976 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1977 |
Ağaç Dostu
|
1 yıl geç olsun güç olmasın diye düşünüyorum şimdilik. Bir yandan da tohumları ekeyim seneye aşılatırım diyorum. Sonra vazgeçip aşılar tutmazsa diyerekten seneye sonbaharda dikeyim diyorum kafa iyice dumanlandı ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1978 |
Ağaç Dostu
|
bordor bulamacı yapraklar döküldükten sonra ve yaprak gözleri kabardgında 2 dönem halinde dikilir. alacagınız ilaç %20teknik bordo bulamcı olmalı etken madde budur.ama en saglıklısı göztasşı ve kireci alrak sizin hazsırladıgınız bordor bulamacıdır.göztaşı kirece dökülecek tersi olursa ilac işe yaramaz.miktar ve oranları interntte yazılıdır. bende ciftcilerimden yaslı bir amca geldi 80 yaşında var bu yabancı cestileri duymus .ona 14 adet fidan sipraiş ettim duzceden bir firmaya.chandler fernor franquette ve fernettte istedim.fernette yokmus Fernoru FRANQUETTE de tozlar dedi amalitariturde sadece ferntte yazıyor.bu konuda tecrube eden varmı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1979 |
Ağaç Dostu
|
her ilin yıllık soguklanma sureleri+ her cesidin soguklanma ihtiyacı bu konuda dokuman oluırsa ureticiler icin buyuk kolaylık olacaktır.meteroloji gen mud aramayı dusunuyorum varmı bu yonce raporları ogrenmek lazım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1980 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-02-2011
|
Tebrikler
Syn Buraktufan95; On dönümlük bir bahçenin bize verdiği meşgaleyi görünce,sizin 50 dönümlük bahçeyi düşünemiyorum.Cesaretinize gıpta ile bakıyor,tebrik ediyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|