Merhaba,
Hepinize iyi dilekleriniz icin tesekkur ediyorum.
Hizlica sorulariniza cevap vermeye calisayim.
Aslinda ben badem fikri ile yola cikmistim. Amacimda gokceada da badem yapmakti. Fakat sartlar beni Edirneye ve sonrasinda da iklim sartlarindan dolayi Ceviz'e yonlendirdi. Bahce Edirne / Lalapasa civarindaki Omeroba koyunde. Toplam kullanim alani 60 donum civarinda. Simdilik 50 donumluk yere ceviz ektim. Kalan 10 donumluk yerede baharda uygun baska bir meyve dikmeyi planliyorum. Uzun vadede ceviz disinda yapabilecegim bir bahcem daha olsun istiyorum.
Daha once buradaki arkadaslarinda degerli bilgilerine basvurdum ve bu isi olabildigince bilimsel destek alarak yapmaya calisiyorum. Ama gordugum kadari ile teorik bilgi hersey degil. Her bolgenin sartlari farkli ve ona uyum saglamaya calismak gerekiyor.
Toprak analizi yaptirdim ve bana kirec atmam onerildi. Cikan Ph seviyem 5 civarinda. Ayni zamanda kompozit ve gubre kullanimini da ayni raporda onerdiler. Yani bunlarin hepsini rapor dogrultusunda yaptim. Gubre olarak da yanmis keci gubresi kullandim. Buradaki koylude bol miktarda mevcut.
Dedigim gibi agaclarim Chandler cinsi. Dolleyici olarak toplamda %10 oraninda Franquette ve Fernette diktim.
Agaclarimi fidancimin onerisi dogrultusunda 8X4 diktirdim. Donumde yaklasik olarak 30 fidanim var. Bu konuda cok cesitli yazilar okudum. Dogru budama ile Chandler in 8X4 de olabilecegi kanaatine vardim.
Fidanlarimi Bandirma dan Ezer Fidanciliktan aldim. Sizlere bahcemin resmini atmak isterdim ama su anda tam olarak bitiremedim ve elimde duzgun resimler yok. Yagmura yakalandigim icin 200 kadar cukurum acik kaldi. Onlari da dikmek icin topragin kurumasini bekliyorum. Sonrasinda duzenlemesini de yapip guzel resimler cekecegim.
Ben bu ise daha yeni basladim ve muhtemelen bazi seyleri yasayip, hata yapip ogrenecegim. Ama bahcecilik ici ham maddi hemde manevi olarak beni cok cezbediyor.
Hepinize sevgiler, ilginiz icin tesekkurler...
|