Selam arkadaşlar iyi günler. Bugün toprak analizi sonucunu fidancıya göstermek için yanlarına gittim. Fikir alışverişi yaparken 2 3 hafta önce konuştuğumuzda 80 cm olacağını söyledikleri fidanların 25 cm olacağını duyunca moralim bozuldu fidanları görmek için kalktım fidanlığa gittim. Fidanların aşı üstü kısımların pişmediğini, serçe parmağının yarı kalınlığında olduğunu görünce kafam allak bullak oldu

Fidancı fidanın küçük olmasının bir sakıncası olmadığını söylüyor. İl tarımdaki görevliler ise standart bir fidanın 80 cmden kısa olmaması gerektiğini söyledi. Fidanlıktaki işçilere fidanların neden bu kadar küçük olduğunu sordum, güzün tutmayan fidanların mart nisan ayında tekrar aşılandığını, o yüzden küçük olduğunu söylediler.
Açıkçası ne yapayım bilemedim arkadaşlar Tüplü fidan dikmek istemediğim için bu sene toprak hazırlığını güzel yapıp seneye mi diksem yoksa küçük demeyip bu fidanları mı diksem? Ya da bu sene tohumdan ekip seneye aşılatsam mı? Görüşleriniz benim için çok önemli arkadaşlar en doğru yol sizce hangisi, siz olsanız ne yapardınız ?