View Single Post
Eski 12-07-2011, 19:09   #1658
hasan_ka
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 12-03-2010
Şehir: denizli
Mesajlar: 114
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Lilium Mesajı Göster
O ziraat mühendisi alt etmiş, diyelim ki, ekerken cukurları geniş açtırıp bolca hayvan gübresiyle ektin, üç yıl sonra hayvan gübresi bitti, tekrar hayvan gübresi koyma şansın varmı? Yok. O zaman ne olacak.

Analiz sonuçlarını tam olarak göremedim ama sanırım %58 kil galiba %58 kil oldukça yüksek bir rakam, işiniz kolay değil, moralinizi bozmak istemem ama analiz sonuçları sizin toprağı ne kadar bir derinlikten aldığınız ile ilgili bir sonuç.

Örneğin: 30-60-90- santimden aldığınız örnek %58 killi ya da kist çıktı, bu sadece cevizde değil diğer tüm ağaç yetiştiriçiliğinde yüksek bir rakam olumsuz yönleri çok olabilir.

Buna en güzel şöyle karar verebilirsiniz, kepçeyle açaçağınız zaman kil tabakası inceyse olur, kil tabakasını kepçeyle açar yırtar kilsiz zemine inersiniz killi olan bölümü de başka bir dolgu toprağı ile doldurursunuz olur.
Şayet killi tabaka kalınsa ve bunun altına inemezseniz dolgu toprağıda koysanız çok değil beş yıl sonra ağaç kökleri kile geldiğinde duracaklardır.

O nedenle bir şeylere başlamadan önce kil tabakasının kalınlığını derinliğini iyi tespit et sonra başla derim.
toprak analizi bizim tarlanın sonuçları değil sayın lilium. kamil keskin arkadaşımız eklemiş o sonuçları ben daha toprak analizi yaptırmadfım. fidan çukurları açılırken 1 1.5 metre kadar açtıracağım o arada da numuneleri alıp analiz yaptıracağım. ziraat mühendisi sadece çukura değil heryere atmamı söyledi dekara 5 ton falan at dedi. yanmamış gübre sıkıntı olmaz mı dediğimde gübre kıştan kaldığı için kasıma kadar yanar zaten dedi. şimdilik kil tabakasıyla karşılaşmadık yer yer küçük alanlarda kil oranı fazla olan topraklar var. ama dediğiniz gibi kepçeyle kontrol ettireceğim kil tabakası çıkarsa kırdıracağım artık inşallah çıkmaz

hasan_ka Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön