View Single Post
Eski 12-07-2011, 00:58   #1655
hasan_ka
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 12-03-2010
Şehir: denizli
Mesajlar: 114
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ağaç sevdalısı Mesajı Göster
hasan ka kil ceviz için kötü kökün derine gitmesini engelliyor.dozerle çukur açarken kil tabakasının altına inmeye bakın. siz dozerle kilin altına inerseniz daha sonra da ağacın kökü kolayca iner
kökler kil tabakasına gelince gelişme duruyor.İnternette bir klip gördüm. önce birbuçuk metre kadar çukur kazıp kötü toprağı dışarda bırakıp iyi(üst tabaka) toprağı çukura doldurup fidanı dikiyorlar.çukuru derin açmak çok önemli bir sefer açılıyor. ağaç tutsun gelişmeye başlasın gübrelenir.ağaç hızlı büyüsün diye dikerken bilinçsizce gübre atanlar ağaçların kurumasına sebep olurlar.
kilin kök gelişimi için olumsuz olduğunu duyduğum için burada bir ziraat mühendisine danışmıştım. o da bana gübre atmamı söyledi hocam ayrıntılı bilgi alamadığım için sorayım dedim. ama sizin söylediklerinizden yola çıkarak riskli bir işe kalkışacağım. hem yabancı ot hem köklere zarar vermesi açısından sıkıntılı olacak yani. fidan çukurlarını olabildiğince derin açtıracağım zaten bir de dere kumu karıştırmayı düşünüyorum çukurlara. 20.20 gübre haricinde kullanacağım birşey yok mu peki?

hasan_ka Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön