![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-03-2010
Şehir: kırklareli
Mesajlar: 757
|
Cevizde kalite durumu
Piyasada kabuklu cevizi bol görebiliyoruz. Kimisi çok ince kabuklu, kimisi ince, kimisi normal, kimisi de sert kabuklu. Merak ettiğim bu kabuk sertliğinin kaliteye etkisi var mı? Bu amaçla çok ince kabuklu olan cevizden ve daha sert kabuklu olan yerli üretim cevizden bir miktar aldım. Sert kabuklu ceviz daha bir kendisini yediriyor olduğu kanısına vardım. Yeni çıkan, tutulan ceviz çeşitlerinde verim çok fazla, fakat kalitesi düşükse; tercih edecekler bu durumu dikkate alıyor mu? Damak zevki kişiye göre değişir mi demeli? Düzenleyen ligustrum : 30-06-2011 saat 00:06 Neden: kelime çıkarma, anlam düzeltme |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 11-07-2006
Şehir: Edirne-İstanbul
Mesajlar: 60
|
Alıntı:
Diye düşünmekteyim ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 29-01-2007
Şehir: BALIKESİR
Mesajlar: 69
|
SN Demirdere, öncelikle kolay gelsin. şekil budaması konusunda birşey söylemek istiyorum. tüplü fidanlara şekil vermek biraz risklidir. Yıllık sürgünlerin gövdeden çıkış yüksekliği ağacın son halinde istediğimiz şekle uygun değildir. en kuvvetli ve dik gelişen sürgünün gelecek ilkbahar döneminde vereceğiniz şekle uygun yükseklikten tepesini vurursanız daha düzgün şekil elde edersiniz. diğer sürgünleri dipten kesersiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|