View Single Post
Eski 24-06-2011, 13:37   #1633
Antaios
Ağaçsever
 
Antaios's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-07-2006
Şehir: Edirne-İstanbul
Mesajlar: 60
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi demirdere17 Mesajı Göster
sn.WM1TR

Mücadele derken tabi zararlı böcekler de var toprak ile de mücadele var.
* Zararlı böcekler için bu yıl herhangi bir ilaçlama yapmadım.Ama sık sık fidanları ziyaret ederek göz ile kontrollerde bulundum.sonuç olarak bazı fidanların yapraklarını yiyen siyah ve dikenli tırtılın geldiğini gördüm.Tabi hemen onu yok ediyoruz.geçen yıl 1 tanesine gövde iç kurdu girmişti.Girdiği deliğe enjektör ile ilaç enjekte ettim.Hemen dışarı çıktı.Sonra o girdiği deliği aşı macunu ile kapattım.Geçen yıl o fidanı kurtardım.Bu yıl da yine aynı başka bir fidanda gördüm.Ama kurt yoktu.Yukarı giden Dik sürgünü tepe vurma gibi kesmek zorunda kaldım.İçi tamamen boştu.Yandaki sürgün iyi olduğu için onun açığını kapattı.Ancak ilaç kullanmadan bu mücadele çok zor.
Bazı fidanlarda da gözlemlediğim nokta toprağın 5-6 cm altında kalan gövdede siyah bir çürüme gibi oluşum var.Tabi bu fidanlarda gelişme yavaşlamakta ve sürgünlerde iyi gitmemekte.Bu gibi olan fidanların diplerinde ilk gövde köküne kadar toprağı gövdeden uzaklaştırdım.Güneş hastalıklı bölgeyi kurutsun diye ve plastik boya ile boyadım.

* Benim toprakta sıcaktan çatlama çok oluyor.Her sulamadan sonra çapa yapmak gerekiyor.Tabi bu fidanlar için daha iyi oluyor.Ayrıca fidan diplerini çok toprak ile doldurmamak gerekiyor.Sıcak toprak gövdeyi iyice pişirdiği için çapa yapıp ferahlatmak lazım diye düşünüyorum.İyi yanmış hayvan gübresi ile toprağı karıştırmak şart diyorum.Çünkü toprağa çok iyi düzenleyici oluyor.

Herkeze mücadele de kolay gelsin.Kesinlikle Çok güzel bir uğraş.Onların büyüdüğünü görmek bambaşka bir mutluluk.
Kaç dekar burası, bahçe nerede ve kaç ağaç var?

Antaios Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön