Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ligustrum
Piyasada kabuklu cevizi bol görebiliyoruz.
Kimisi çok ince kabuklu, kimisi ince, kimisi normal, kimisi de sert kabuklu.
Merak ettiğim bu kabuk sertliğinin kaliteye etkisi var mı?
Bu amaçla çok ince kabuklu olan ve çuvalında USA yazılı cevizden ve daha sert kabuklu olan yerli üretim cevizden bir miktar aldım.
Sert kabuklu ceviz daha bir kendisini yediriyor olduğu kanısına vardım.
Yeni çıkan, tutulan ceviz çeşitlerinde verim çok fazla, fakat kalitesi düşükse;
tercih edecekler bu durumu dikkate alıyor mu?
Damak zevki kişiye göre değişir mi demeli?
|
Ekonomik yetiştiricikte ön planda olan kriterlerden birisi de verimdir. O açıdan kaliteyi sadece damak zevkine göre belirleyemeyeceğimden iki kriter arasında öncelikli tercih yüksek verimli çeşitlerin seçilmesiyle yapılacak üretim faaliyetidir.
Diye düşünmekteyim
