![]() |
|
![]() |
#11 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 25-05-2011
|
Alıntı:
Ceviz yönünde tercihiniz için sizi tebrik ediyorum.Çalışmalarınızda başarılar dilerim. Ben kendi bahçemde yaşadıklarımı paylaşmaya çalışıyorum.Sizlere de yardımcı oluyorsa ne mutlu. Bende geçen yıl damla sulama yaptım.Ancak bu yıl baraj sulama kanalına su verilmedi.Kapalı sistem sulama boruları döşeniyor.3 ton tank ile taşıma su yapıyorum. Siz fidanlarınızı sularken kaç saat damlama yapıyorsunuz? Bence toprağın durumuna göre ve damlanın akış hızına göre değişir ama ortalama 2-3 saat yeterli gelir diyorum.Ben fidanların dibine değilde 2m 12 delikli boruları daire şeklinde fidan etrafına yerleştirdim.Bu Şekilde damlattım.Bu yıl da tabi fidanın 1 m uzağından çapa yüzü ile daire açarak buraya su veriyorum.Sizin dediğiniz durgun fidanlar bende de var ve gelişmeleri yavaş oluyor.Sanıyorumki onlarda (benimkilerde) bir hastalık seziyorum.Sanki fidan onunla mücadele ediyor.Sizde kökler yeni çalışmaya başlayabilir.Bu arada gübre olarak ne kullandınız. Ben 20.20.0 toprağa karıştırmaya çalıştım. Geçen yıl fidanları diktiğim de sürgün olan dal kurudu aşılı yerin yine üzerinden başka sürgünler çıkararak devam eden fidanlar oldu.Eylül ayına kadar yavaşlayarak sürgünler devam ediyor.Bakalım hayırlısı... Doğanın isteklerine saygı gösterek onu umursayarak mücadeleye ve paylaşmaya devam... Saygılarımla, |
|
![]() |
![]() ![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|