agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Meyve Ağaçları (Özel) > Ceviz
(https)

Beğeni Düzeni5569Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 15-05-2013, 01:25   #1
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 12-03-2010
Bu da farklı bir böcek.

Name:  Fotoğraf-0223.jpg
Views: 1772
Size:  72.1 KB

Birkaç tane de siyah, küçük ama tüyleri uzun tırtıla,ağıya benzeyen canlılar gördüm. 3 5 böcek için ilaç atmama gerek var mı ? Şimdilik gördüğümü imha ediyorum ilaç kullanmak da istemiyorum. Şimdiye kadar hiçbir ilaç kullanmadım sadece plastik boya ile fidanları boyadım. Sizce ilaçlama yapmam gerekiyor mu ?

Gübre konusuna gelirsek dikimden sonra gübre vermedim. Toprak analiz sonuçlarında dikimden önce azotlu gübre atmamı önerdiler, ancak fidancım azotu ilkbaharda atmamaı söyledi. Ben de azot atmak yerine fidanların etrafına fiğ-arpa ekmiştim. 5 6 gündür fiğleri çapalıyorum ayrıca azot gübresi vermeme gerek var mı yoksa fiğleri çapalamam yeterli mi ?

Çok fazla soru sordum kusura bakmayın araştırdım çoğu soruma cevap bulamadım (unutkanlık da hat safhada ) affınıza sığınır, şimdiden teşekkürü bir borç bilirim.

hasan_ka Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-05-2013, 19:19   #2
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 10-02-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hasan_ka Mesajı Göster
Bu da farklı bir böcek.

Eklenti 404543

Birkaç tane de siyah, küçük ama tüyleri uzun tırtıla,ağıya benzeyen canlılar gördüm. 3 5 böcek için ilaç atmama gerek var mı ?
Hayır. Gördüğünüz böceklerin bir kısmı yararlı böcek olabilir.

Doğal dengeyi mümkün olduğunca bozmamakta fayda var.

Alıntı:
Bu da farklı bir böcek.
Gübre konusuna gelirsek dikimden sonra gübre vermedim. Toprak analiz sonuçlarında dikimden önce azotlu gübre atmamı önerdiler
Toprak analizini eğer MARİM gibi güvenilir bir araştırma kuruluşundan aldıysanız rahatça uygulayabilirsiniz. Ama herhangi bir yerden yaptırdıysanız analiz sonuçları hatalı olabiliyor.

Alıntı:
Ben de azot atmak yerine fidanların etrafına fiğ-arpa ekmiştim. 5 6 gündür fiğleri çapalıyorum
Bence iyi düşünmüşsünüz. Fiğleri biçip ağacın taç bölgesine malçlama yapabilirsiniz. Ya da kök bölgesine gömebilirsiniz. Hatta ekin sapıyla da malçlama yapılabilir.

Burada dikkat edilmesi gereken, fidanın kök bölgesinin bir karış kadar açıkta kalması.

Erdem Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-05-2013, 20:48   #3
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 12-03-2010
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Erdem Mesajı Göster
Hayır. Gördüğünüz böceklerin bir kısmı yararlı böcek olabilir.

Doğal dengeyi mümkün olduğunca bozmamakta fayda var.

Toprak analizini eğer MARİM gibi güvenilir bir araştırma kuruluşundan aldıysanız rahatça uygulayabilirsiniz. Ama herhangi bir yerden yaptırdıysanız analiz sonuçları hatalı olabiliyor.

Bence iyi düşünmüşsünüz. Fiğleri biçip ağacın taç bölgesine malçlama yapabilirsiniz. Ya da kök bölgesine gömebilirsiniz. Hatta ekin sapıyla da malçlama yapılabilir.

Burada dikkat edilmesi gereken, fidanın kök bölgesinin bir karış kadar açıkta kalması.
Temkinli olmamda fayda varmış yaptığım araştırmalar sonucu o böceklerin çoğunun uğur böceği larvası ve pupası olduğunu öğrendim Fakat o kadar uğur böceğine rağmen ağaçlarda basra denilen yaprak bitleri ve yapışkanımsı sıvı oluşmaya başladı. Gidişata göre bir ilaçlama şart olacak gibi.

Çapaladığım fiğleri toprağa karıştırmak zor oluyor ben de sizin dediğiniz gibi malçlama yapıyorum. ! karış mesafeyi de belirttiğiniz şekilde açık bırakıyorum. Az biraz bilgimizle de doğru yapıyormuşuz demek ki

hasan_ka Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-05-2013, 10:43   #4
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 01-10-2012
ot ilacı

merhaba arkadaşlar...
ceviz bahçemdeki zararlıotlar için ot ilacı aldım...(firewall) isimli ot ilacı...
bir defa attım fakat istediğim kadar etkili olmadı...sanırım dozunu ayarlayamadımm.

sürekli ot ilcı kullanıpta memnun olan arkadaşlardan bu konuda ayardım bekliyorumm.kullandığınız ilacın ismini ve kullanım miktarını benimle paylaşırsanız sevinirim....
teşekkürler iyi çalışmalar hepinize..

inegöllü Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-05-2013, 15:16   #5
Ağaç Dostu

yolgezer2001's Avatar

Giriş Tarihi: 12-10-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi inegöllü Mesajı Göster
merhaba arkadaşlar...
ceviz bahçemdeki zararlıotlar için ot ilacı aldım...(firewall) isimli ot ilacı...
bir defa attım fakat istediğim kadar etkili olmadı...sanırım dozunu ayarlayamadımm.

sürekli ot ilcı kullanıpta memnun olan arkadaşlardan bu konuda ayardım bekliyorumm.kullandığınız ilacın ismini ve kullanım miktarını benimle paylaşırsanız sevinirim....
teşekkürler iyi çalışmalar hepinize..
kazayagı **** sabanla yüzeysel bi sürüm yap neden topragı zehirlemek istiyorsun ?

yolgezer2001 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-05-2013, 18:06   #6
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 01-10-2012
benim gibi özel sektörde çalışan birisi için zaman çok önemli...

topragı layıkıyla işlemek en güzeli muhakkak fakat yetişemiyorum...
o yüzden otla mücadelede ilaca başvurmak zorundayım.

inegöllü Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-08-2013, 22:10   #7
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 12-05-2012
randop marka kullan ama dıkkat et yaprağa sakın deymesin

fanda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-05-2013, 20:17   #8
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 10-02-2011
Alıntı:
Şuan bahçede tozlayıcı oranı ise 450 chandler için 15 franquette 10 adet fernette. Kuruyan chandler olursa yerlerine franquette diksem olur mu sizce yoksa bu kadar tozlayıcı yeterli mi?
Ceviz bahçesi için % 5 kadar tozlayıcı yeterli. Ancak Chandler için Fernette daha uygun bir tozlayıcı. Chandler'ın tozlayıcısı olarak dikilen Franquette 6 yıl sonra erkek çiçek verir. Fernette 2-3 yıl sonra erkek çiçek verir. Bu nedenle tozlayıcı olarak Fernette daha uygundur.

Alıntı:
Çapaladığım fiğleri toprağa karıştırmak zor oluyor ben de sizin dediğiniz gibi malçlama yapıyorum. ! karış mesafeyi de belirttiğiniz şekilde açık bırakıyorum. Az biraz bilgimizle de doğru yapıyormuşuz demek ki
Bu konuda daha önceki bir mesajda da bahsettiğim Masanobu Fukuoka'nın Doğal Tarımın Yolu kitabını okumanızı tavsiye ederim. Gerçekten insana çok farklı bir ufuk, bakış açısı veriyor. Ayrıca bahçe toprağının iyileştirilmesi ile ilgili tavsiyeler var.

Örneğin bu gün ben bu kitapta anlatılan kil topları ile arkadaki deneme bahçemize ayçiçeği tohumları ektim Hatta fidanları dikerken ne ot ilaçlaması yaptım, ne yabani otları biçtim. Sadece fidanların altına malç uygulaması yaptım. Şu ana kadar fidanlar sağlıklı görünüyorlar.

Çok az bir bit ya da akar zararı görünüyordu. Ona da kekikten yaptığım doğal bir ilaçla müdahale ettim bakalım nasıl olacak. Bu konuda Masanobu Fukuoka'nın yöntemi etrafa tam tersine bitler için yaşam ortamı olabilecek akasya gibi ağaçlar ekmek. Böylece yaprak biti sayısı ve avcı böcek sayısı bu ağaçlarda artıyor. Sizin meyve bahçelerindeki yaprak biti sayısı arttığında ise bu avcı böcekler toplanıp güzel bir ziyafet çekiyorlar

Ayrıca akasya türleri tanen içerdiği için akarlara karşı doğal bir koruma sağlıyor.

Kısacası şimdiye kadar bu kadar beğenerek okuduğum tarımla ilgili bir kitap hatırlamıyorum.

Erdem Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 23:34.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025