![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-03-2010
|
Bu da farklı bir böcek. ![]() Birkaç tane de siyah, küçük ama tüyleri uzun tırtıla,ağıya benzeyen canlılar gördüm. 3 5 böcek için ilaç atmama gerek var mı ? Şimdilik gördüğümü imha ediyorum ilaç kullanmak da istemiyorum. Şimdiye kadar hiçbir ilaç kullanmadım sadece plastik boya ile fidanları boyadım. Sizce ilaçlama yapmam gerekiyor mu ? Gübre konusuna gelirsek dikimden sonra gübre vermedim. Toprak analiz sonuçlarında dikimden önce azotlu gübre atmamı önerdiler, ancak fidancım azotu ilkbaharda atmamaı söyledi. Ben de azot atmak yerine fidanların etrafına fiğ-arpa ekmiştim. 5 6 gündür fiğleri çapalıyorum ayrıca azot gübresi vermeme gerek var mı yoksa fiğleri çapalamam yeterli mi ? Çok fazla soru sordum kusura bakmayın araştırdım çoğu soruma cevap bulamadım (unutkanlık da hat safhada ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | |||
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-02-2011
|
Alıntı:
Doğal dengeyi mümkün olduğunca bozmamakta fayda var. Alıntı:
Alıntı:
Burada dikkat edilmesi gereken, fidanın kök bölgesinin bir karış kadar açıkta kalması. |
|||
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-03-2010
|
Alıntı:
![]() Çapaladığım fiğleri toprağa karıştırmak zor oluyor ben de sizin dediğiniz gibi malçlama yapıyorum. ! karış mesafeyi de belirttiğiniz şekilde açık bırakıyorum. Az biraz bilgimizle de doğru yapıyormuşuz demek ki ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 01-10-2012
|
ot ilacı
![]() ceviz bahçemdeki zararlıotlar için ot ilacı aldım...(firewall) isimli ot ilacı... bir defa attım fakat istediğim kadar etkili olmadı...sanırım dozunu ayarlayamadımm. sürekli ot ilcı kullanıpta memnun olan arkadaşlardan bu konuda ayardım bekliyorumm.kullandığınız ilacın ismini ve kullanım miktarını benimle paylaşırsanız sevinirim.... teşekkürler iyi çalışmalar hepinize.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-10-2012
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 01-10-2012
|
benim gibi özel sektörde çalışan birisi için zaman çok önemli... topragı layıkıyla işlemek en güzeli muhakkak fakat yetişemiyorum... o yüzden otla mücadelede ilaca başvurmak zorundayım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 12-05-2012
|
randop marka kullan ama dıkkat et yaprağa sakın deymesin |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 | ||
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-02-2011
|
Alıntı:
Alıntı:
Örneğin bu gün ben bu kitapta anlatılan kil topları ile arkadaki deneme bahçemize ayçiçeği tohumları ektim ![]() Çok az bir bit ya da akar zararı görünüyordu. Ona da kekikten yaptığım doğal bir ilaçla müdahale ettim bakalım nasıl olacak. Bu konuda Masanobu Fukuoka'nın yöntemi etrafa tam tersine bitler için yaşam ortamı olabilecek akasya gibi ağaçlar ekmek. Böylece yaprak biti sayısı ve avcı böcek sayısı bu ağaçlarda artıyor. Sizin meyve bahçelerindeki yaprak biti sayısı arttığında ise bu avcı böcekler toplanıp güzel bir ziyafet çekiyorlar ![]() Ayrıca akasya türleri tanen içerdiği için akarlara karşı doğal bir koruma sağlıyor. Kısacası şimdiye kadar bu kadar beğenerek okuduğum tarımla ilgili bir kitap hatırlamıyorum. |
||
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|