Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi juglandales
Aynen tahmin ettiğim gibi ; Bahçemdeki ağaçlardan 6 tanesini kaybediyorum. Bahçemin iki yerinde drenaj problemi olduğunu bu seneki yoğun yağışlardan sonra anlamıştım.
Bu sene acil olarak DRENAJ problemini çözmem lazım. Nasıl bir yol izlemem gerekir, bu işlerden kim anlar, herhangi bir destek alabilirmiyim vb... Konu hakkındaki bilgi ve paylaşımlarınızı bekliyorum. Ayrıca bu saatten sonra bu ağaçları kurtarma ihtimali varmıdır.?
|
Sevgili juglandales, ağaçların durumuna üzüldüm, budama yaparken de su duran bölgeleri görmüştük.
Drenaj tabi ki iyi olur fakat suyu nereye akıtacaksın, ben senin yerine olsam bu çukur bölgeleri toprakla doldururum, çukur bölgeleri toprakla doldurum tesviye et yerin düz değil hafif meyilli o nedenle su durmazsa zararda görmezsin.
Kışa girerken de meyil yönüne doğru tekli dipkazan çektir yağış suları dipkazanın açtığı yoldan araziyi daha çabuk terk edecektir.
Alıntı:
Ayrıca bu saatten sonra bu ağaçları kurtarma ihtimali varmıdır
|
Bu ağaçları önce sert bir budama yap meneple ilaçla, yapraktan gübrelemeyle kurtarabilirsin.
Aynı şey üst bahçede de vardı sanırım ve oradaki ağaçlarda önceki seneler hafif bir zarar görüp gelişimleri iyi değildi, bu yıl sanırım daha da zarar görmüşlerdir, aynı işlemi o bölgeye de yapman gerekir.
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Erdem
Eğer yaprak damarları koyu yeşil, yaprak araları sarıdan sarımsı beyaza kadar değişen renk açılmaları varsa demir noksanlığı olabileceğini düşünüyorum.
|
Bahçe toprak analizlerinde demir oranı yüksek diye biliyorum, ve o nedenle demir eksikliğinden olacağını sanmıyorum.
Sorun kışın duran su.