View Single Post
Eski 14-05-2013, 17:08   #3651
ykaya194
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 26-10-2011
[QUOTE=aviator34;1154859]Bahçenin yanındaki ormandan aşağıya gelen yağmur suları kırılmış ağaç dalllarını çalı çırpı ne varsa aşağıya bahçenin yanına indiriyor. İki yıldır aynı fakat bu yıl yağmurlar başlamadan bu işe bir çözüm bulmam gerekiyor bu yüzden drenaj olayı benim içinde çok önemli.Bu bakım olaylarından dolayı askıya almıştım.

Kışın yağmurun bol olduğu dönemde çekilen fotoğraflar.

7 metre uzunluğunda ve 40 cm çapındaki kangal borular ile Ormandan gelen yağmur suyunu gölete aktarabiliyorum ancak yinede su tellerin orada birikiyor fidanlarda çok yakın bakalım bir şeyler yapacağız...

Sayın Aviatör, Resimlerden gördüğüm kadarı ile ceviz bahçeniz göle çok yakın ve toprak geçirgenliği yok gibi diyebilirim, dolayısıyla drenaj vs. gibi çözüm aramak yerine bu arazide daha çok sulu tarım yapın. Ceviz bahçenizi yakınlarında daha yükseklerde bir yerde oluşturun.
Bir kaç yıl fidanlarınız kurumasa bile 3-5 yıl sonra kurumaya başlayacaklardır, ayrıca meyve vermeye başladığında göle sis çökünce don olayı ile karşılacaksınız, kökler taban suyuna erişince çürümeye başlayacaktır ve verim alamazsınız bundan eminim, aynı problemlemler bahçemin bulunduğu yörede yaşanıyor. (bazıları gölete çok yakın,bazıları vadi içinde don olayı var bazıları ise taban suyu çok yukarda.

ykaya194 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön