![]() |
|
![]() |
#10 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-02-2011
Şehir: Eskişehir
Mesajlar: 200
|
Alıntı:
İçi zedelemeyecek şekilde bıçağın ucu ile cevizin kabuğu hafifçe açılıp, bu şekilde 3 - 5 gün suyunu değiştirerek ıslattıktan sonra ekilecek olurlarsa oda sıcaklığında 8 - 10 günde çimlenirler. Burada önemli olan tohum içerisinde bulunan engelleyici maddelerin yıkanmasıdır. Bu nedenle gün içerisinde bir kaç defa su değiştirilmelidir. Eğer klorlu su kullanılırsa çimlenmeyi engelleyebilir. Kaynak : Prof. Dr. Seyit Mehmet Şen, Sorularla Ceviz Yetiştiriciliği, ÜÇM, Ekim 2011 : 47 |
|
![]() |
![]() ![]() |
|
|