altay ceviz hakkında
Değerli arkadaşlar hepinize merhaba.Aranıza yeni dahil oldum.Altayceviz hakkındaki yorumlarınızı okuduktan sonra bu cevizi yakından takip eden bir kişi olarak birazda benim izlenimlerimi size aktarmak istedim.
Ben bahçelere gidip gördüm.Bahçedeki cevizlerin 3 çeşit altay cevizinden oluştuğunu söylediler.Birinci çeşit salkım şeklinde ikinci çeşit üçlü dörtlüşekilde üçüncü çeşit çok iri oluyormuş.Hasat zamanı gidilip yerinde gözlemlerimi sizlere aktaracağım.Şu andaki izlenimlerim kesin olmadığı için hiç kimsenin mağduriyetine sebep olmamak için yazamıyorum.Detaylı bilgi almak isteyen arkadaş olursa bana ulaştığında izlenimlerimi objektif olarak ona aktarırım.
Arkadaşlar kurulacak ceviz bahçeleri ve kurulan bahçeleri göz önüne getirdiğimizde büyük bir kısmının ihracata yönelik olabileceğini düşündüğümüzde seçeceğimiz ceviz çeşidinin kaliteli çeşitlerden oluşması büyük önem taşımaktadır.Ş uanda konu olan altay ceviz çeşidinin meyve kalitesiyle ilgili hiç bir resmi belge açıklanmamaktadır.Eğer var ise lütfen bunu açıklayınızki almak isteyenler bunu bilsin.
|