View Single Post
Eski 11-05-2013, 20:06   #3604
Erdem
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 10-02-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi altay ceviz Mesajı Göster
2012-2016 orman bakanlığı ceviz eylem planı kitapcığı 11 sayfa
Ceviz tek evciklidir.Erkek ve dişi çiçek aynı ağaçta fakat farklı yerlerde bulunur.Bir önceki gelişme döneminie ait ilkbahar sürgünlerinin ucunda meydana gelen çiçekler ise dişi çiçekler olarak nitelendirilir.Çiçeklenme sırası yönüyle,erkek çiçekleri önce açan çeşitler protandri, dişi çiçekleri önce açan çeşitler protogeny,erkek ve dişi çiçekleri aynı zamanda açan çeşitlere ise homogamy olarak isimlendirilir.Genellikle 1-3 dişi çiçek bir arada bulunur.ANCAK10-18 DİŞİ ÇİÇEĞİN BİR ARADA BULUNUP SALKIM CEVZİLERİN OLUŞTUĞUDA BİLİNMEKTEDİR.
Tamamen alıntıdır satırı satırına .BU kitapcığı incelerseniz kimin bilgilerinden yararlanıldığını göreceksin.
Ben bu kitapçığı onlarca kez okudum. Hatta arkadaşların da bileceği üzere önceki mesajlarımda paylaştım.

Alıntı:
Bir soruda ben size sormak istiyorum Litaratürde böyle bir tür yok tescilli değil diye siz bu cevizi görmezdenmi geleceksiniz yoksa görmeyimi istemiyorsunuz
Yani diyorsunuz ki hiç kaynaklarda geçmeyen bir ceviz var. Bundan Sn. Sütyemez hocanın da kimsenin de bilgisi yok.

Tamam olabilir.

Ama arkadaşım akıl var mantık var.

Cevizde Dünyayla Yarışıyoruz

Dünyada ceviz üretimine baktığınız zaman dünya ortalaması dekar bazında 240 ile 300 kg arasında değişiyor.

Hadi bu cevizden bizim haberimiz yok. Kazakistandaki soydaşlarımızın da mı haberi yok. O zaman dünya ceviz üretiminde Kazakistan'ın bir numara olması gerekmez mi.

Öyle ya. 8 yaşında 150 kg ceviz alsa dekara 2.5 ton ceviz demek. Dünya ortalamasının 8 katı.

Ben diyorum ki bu cevizleri kaça kaç ekmişler? Dekara ne kadar verim alınıyor? Siz ne kadar verim aldınız?

Laf salatası ile konuyu geçiştirmeye çalışıyorsunuz.

O yüzden söylediklerinizin ciddiye alınacak bir tarafı yok.

Ben de desem ki cevizden 8 yaşında 1500 kg verim aldım ama Himalayaların tepesinde.

Alıntı:
ama biz yaptık oldu ispatada hazırız siz anlamazsanız anlayan biri ile ziraat mühendisinizle buyrun gelin yerinde görün inceleyin
Oldu o zaman ben anlayan bir Ziraat Mühendisi bulup hasat zamanı geleyim. 4 yaşında olduğunu söylediğiniz cevizleri beraber tartalım.

Alıntı:
ayrıca dilediğiniz yerede şikayet edebilirsiniz biz kanunsuz hiç bir iş yapmıyoruz
devletimize vergimizi veriyoruz fidan üretici belgemiz var kayıt sertifikamız var
Ben bahsettiğim gibi sadece bilgi istedim. Aksi halde Türk Ticaret Kanunu'nun 55. maddesi gereğince Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunmam gerekirdi.

Erdem Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön