Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi gollenbico
Cevizin sert kabuğunu çıkarıp yediğimiz kısmını , 3-5 gün boyunca günde birkaç kez suyunu değiştirdikten sonra ekiyoruz ve oda sıcaklığında 7-8 günde çimleniyor, doğru mu anladım?
Peki bu işlemi hangi aylarda yapıyoruz?
|
Evet burada anlatılanlara göre aynen bu şekilde yapılıyor.
Bence bunun bir mevsimi olmaması lazım diye düşünüyorum. Çünkü oda sıcaklığı sabit kalıyor.
Cevizleri çimlendirmek için serin bir yerde normalde kumun içinde 8 haftalık bir katlama yapıyoruz. Katlama ile çimlenmeyi teşvik eden maddeler ortaya çıkar ve çimlenmeyi engelleyen maddeler ortadan kaybolur.
Tahminime göre bu da benzer bir etki gösteriyor. Henüz bu tekniği denemedim ama gözüme çarpmıştı sizinle paylaşmak istedim.
Hatta cevizi kabuğundan çıkarmadan hafifçe bıçakla ucunu açmak da yeterli olur diye düşünüyorum.