agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Meyve Ağaçları (Özel) > Ceviz
(https)




Beğeni Düzeni5569Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 14-05-2013, 08:16   #11
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 10-02-2011
Şehir: Eskişehir
Mesajlar: 200
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi gollenbico Mesajı Göster
Cevizin sert kabuğunu çıkarıp yediğimiz kısmını , 3-5 gün boyunca günde birkaç kez suyunu değiştirdikten sonra ekiyoruz ve oda sıcaklığında 7-8 günde çimleniyor, doğru mu anladım?
Peki bu işlemi hangi aylarda yapıyoruz?
Evet burada anlatılanlara göre aynen bu şekilde yapılıyor.

Bence bunun bir mevsimi olmaması lazım diye düşünüyorum. Çünkü oda sıcaklığı sabit kalıyor.

Cevizleri çimlendirmek için serin bir yerde normalde kumun içinde 8 haftalık bir katlama yapıyoruz. Katlama ile çimlenmeyi teşvik eden maddeler ortaya çıkar ve çimlenmeyi engelleyen maddeler ortadan kaybolur.

Tahminime göre bu da benzer bir etki gösteriyor. Henüz bu tekniği denemedim ama gözüme çarpmıştı sizinle paylaşmak istedim.

Hatta cevizi kabuğundan çıkarmadan hafifçe bıçakla ucunu açmak da yeterli olur diye düşünüyorum.

Erdem Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 12:00.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025