agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Meyve Ağaçları (Özel) > Ceviz
(https)

Beğeni Düzeni5569Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 05-01-2013, 08:50   #1
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 07-12-2011
sayın form sakinleri

birincisi ben bu konuda uzman değilim ( babadan atadan gördüklerimiz ve okuyup anladıklarımız dışında) yazdığım yazıların büyük çoğunluğu bu konuda uzman olan hatta türkiye için bu konun otoritesi diye bileceğimiz kişilerin fikirleri, görüşleri. beyanlarıdır.. geçmiş yazılarımdada görüleceği gibi her zaman bir makale yazı yayınladığımda kaynağını mutlaka altına yazarım

fernor konusu:

sayın yaşar akça kendi sitesinden artık geçiş bölgesinden içerlerde chandleri tavsiye etmiyorum iç bölgeler için en uygun çeşit fernordur dedi... ben otorite değilim bu lafın üstünede konuşmam

yine sayın akça çeşit seçiminde önce rakımmı diyenlere hayır önce enlem sonra rakım dedi..

bir ülkenin sadece bir iki yerinde ceviz olur demek bence pek mantıklı olmayacak. misal bizde neredeyse her yerde ceviz var

Pepinoix Sarl, Poliénas, France

Dordogne: Ronde de Montignac

Isère: Meylannaise, Parisienne, franquette

Bordeaux: fernor.fernette

Corrèze: Corne du périgord

Gironde: Lara ® Pieral

altı ayrı bölgesinde çeşitli tüler geliştirmişler bunların bir çoğu birbirinden melez belki ama adamlar çalışmış

fransayı bilmiyorum ama siz haklısınız sanırım INRA bölge değil

Düzenleyen ncp1963 : 05-01-2013 saat 10:16
ncp1963 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-01-2013, 10:46   #2
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bozy Mesajı Göster
sayın ncp1963 bu paylaştıgınız şey tam olarak nedir fransızca bilmiyorum ama sanki bir fidan satıcısının bilgi broşürü gibi geldi bana bir kaç defa da aynı şeyi paylaştıgınız için sormak istedim ...
sayın bozy bunu özellikle veriyorum hoş bir çalışma keşke bizdede böyle bir hatta bundan daha detaylı bir çalışma olsa

bölgemizede hangi türün ne yaptığını görebilsek

örneğin kırşehirde chandler,pedro,fernor v.s. diklip denenmiş olsa sonuçları yayınlansa bende bu işe kalkıştığımda bu dökümanı okusam işte bu benim toprağıma en uygunu diyebilsem...

hadi biz diyemedik bunu bizden sonrakiler diye bilsin diye uğraşıyorum

fenamı olur ????

Eski 05-01-2013, 10:28   #3
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 26-10-2011
arkadaşlar,
forumda ceviz ile paylaşımlara bir göz atayım dedim,fernor cinsi ile ilgili bende birşeyler söylemek gereği duydum.
2012 mayıs ortasında fidancımdan chandler ceviz fidanı satın alırken aşı kalemi aldığı damızlıkların olduğu bahçeyi gezdirdi, burda yabancı her cinsten ceviz fidanı vardı.(yer marmara denizi güneyi rakım 100 m ve denize 20 km mesafede) aynı bahçede diğer cinsler çiçek açmış iken fernor ise henüz yeni yapraklanmaya başlamış idi demekki geç donların olduğu bölgeler için uyumlu, verimi nasıl diye sorduğumda diğerleri ile belirgin bir fark olmadığını söyledi.
burada şunu söyleyeyim fernor da gerek denize yakın bölgelere gerekse iç kesimlerdede uyumlu bir cins olduğu kanısındayım.

ykaya194 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-01-2013, 10:37   #4
Ağaç Dostu

BU çalışmanın sonucu hakkında bilgisi olan varmı???

Türkiye Ceviz Yetiştiriciliğinin Geliştirilmesi Entegre Projesi 106 G 152

tübitak destekli 2008 şubatta başlanmış 4 yıl süreli demekki çalışma bitmiş

sonuç ne olmuş ??

türkiyenin 14 ayrı bölgesinde dikimler yapılıp izleme alınmış ama sonuç nerede ????

bir kaç yerde çalışmanın bittiğini okudum ama sonuca ulaşamadım

bulabilir paylaşırsanız çok sevinirim...

Düzenleyen ncp1963 : 05-01-2013 saat 20:06
Eski 05-01-2013, 11:08   #5
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 12-03-2012
Sayın ncp1963 sayfaya biraz dikkatlice baktım ingilizce de yazılar var bu bir çalışma degil öncelikle fransadaki bir fidancının internet sayfası büyük bir firma oldugu kesin ancak bilimsel bir calışma degil okuyan ona göre okusun bizim fidancıların sayfaları bundan daha kapsamlı ve güzel bana göre...

bozy Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-01-2013, 11:18   #6
Ağaç Dostu

Alıntı:
Sayın ncp1963 sayfaya biraz dikkatlice baktım ingilizce de yazılar var bu bir çalışma degil öncelikle fransadaki bir fidancının internet sayfası büyük bir firma oldugu kesin ancak bilimsel bir calışma degil okuyan ona göre okusun bizim fidancıların sayfaları bundan daha kapsamlı ve güzel bana göre...
tabi bir görüştür saygı duyarım

benim görüşümde doku kültürü ile üretim yapabilen bir işletmenin döküman olarakta ortaya birşeyler koymuş olması benim için bir adım öne geçmek olarak algılanması gerektiği. tabi benimkide bir görüş

Culture

sakın yabancı hayranlığı olarak algılanmasın

ben fransızlardan nefret etmek için yetiştirilmiş bir nesli temsil ediyorum asla sevemem ne olursa olsun fransızlara ön yargılı bakıyorum

Eski 05-01-2013, 11:21   #7
Ağaç Dostu

Öncelikle aldıgımız ve diktigimiz ceviz fidanlarının gercekte hangi çesit oldugunu bilmeli bundan emin olmalıyız aslında asıl problem bu bence.... teorik olarak fernor ya da chandler bahcesi kurdugumuzu sanıyoruz aslında fidancı o anda elinde ne varsa onu verebılır.. ya da fidancı acaba kendi elindeki fidanın **** damızlıgın cinsini ne kadar biliyor...fernor diye yalovayı dikip **** chandler diye şebini dikenler olabilir..hangimiz bahcesindeki fidandan emin acaba ... şimdi neyi neyle mukayese edecegiz...asıl sorun fernormu chandlermi degil benim aldıgım fidanın gercekten cinsi ne olmalı... eger emin oldugumuz firmalar varsa buradan yazalım ve de bu firmalar da yaptıkları güzel işin karsılıgını görsunler ve digerleri de örnek alsınlar...bence enbüyük hizmet adına dogru gercek fidancıların herkes tarafından bilinip bahce kuracakların da gercek fidanlarda bu işe başlaması ilk adım olmalı ..

Eski 05-01-2013, 11:26   #8
Ağaç Dostu

Alıntı:
Öncelikle aldıgımız ve diktigimiz ceviz fidanlarının gercekte hangi çesit oldugunu bilmeli bundan emin olmalıyız aslında asıl problem bu bence.... teorik olarak fernor ya da chandler bahcesi kurdugumuzu sanıyoruz aslında fidancı o anda elinde ne varsa onu verebılır.. ya da fidancı acaba kendi elindeki fidanın **** damızlıgın cinsini ne kadar biliyor...fernor diye yalovayı dikip **** chandler diye şebini dikenler olabilir..hangimiz bahcesindeki fidandan emin acaba ... şimdi neyi neyle mukayese edecegiz...asıl sorun fernormu chandlermi degil benim aldıgım fidanın gercekten cinsi ne olmalı... eger emin oldugumuz firmalar varsa buradan yazalım ve de bu firmalar da yaptıkları güzel işin karsılıgını görsunler ve digerleri de örnek alsınlar...bence enbüyük hizmet adına dogru gercek fidancıların herkes tarafından bilinip bahce kuracakların da gercek fidanlarda bu işe başlaması ilk adım olmalı ..
bu fikre sonuna kadar katılıyorum..

kesinlikle kimse emin olamaz ağaç ben bu çeşitim demediği sürece kimden aldığımız nereden aldığımız hiç önemli değil

hep içimizde bir acaba sorusu olacaktır.

firma ismi vermenin form yönetimince nasıl karşılanacağını bilmediğim için şimdiye kadar soran herkesin özelinden verdim firma bilgilerini

Eski 05-01-2013, 11:50   #9
Ağaç Dostu

Sayın ncp1963 siz eminmisiniz fidancınızdan .... ondan bahsediyorum.. eger hakkaten eminsek diyorum hatta nasıl emin olmalıyız acaba ondan bahsediyorum yoksa fidanlarınızı nereden aldınız diye sormuyorum... eger kendini iıspat etmiş emin oldugumuz fidancı varsa bence yazmalıyız ancak neden emin oldugumuzu da yazmalıyız ... yoksa herkes fidancısının adını yazsın demiyorum..

Eski 05-01-2013, 12:22   #10
Ağaç Dostu

Alıntı:
Sayın ncp1963 siz eminmisiniz fidancınızdan .... ondan bahsediyorum.. eger hakkaten eminsek diyorum hatta nasıl emin olmalıyız acaba ondan bahsediyorum yoksa fidanlarınızı nereden aldınız diye sormuyorum... eger kendini iıspat etmiş emin oldugumuz fidancı varsa bence yazmalıyız ancak neden emin oldugumuzu da yazmalıyız ... yoksa herkes fidancısının adını yazsın demiyorum..
kimse yüzde yüz emin olamaz ne kadar güvensekte kafamızın bir kenarında acaba hep duracak..

kafamın içinde acaba ile evet ben fidancıma güveniyorum.. birincisi piyasadaki ender kurumsal firmalardan ikincisi hakkaten büyükler. fernora karar verdiğimde elimizde o yok demeyi bildiler diğerleri gibi o sizin orada olmaz bu daha iyi olur demediler. aksine illada yabancı çeşit dikecekseniz bölgeniz için doğru seçim bu dediler.

uzun görüşmeler ve ısrarımla fernoru bahara tüplü yapmayı kabul ettiler ama bu uzun sürdü önce piyasadan güvenilir çelik bulabilirsek tamam dediler sonrasında anlaştık yani aslında bu kadar kısa anlatılacak gibi değil uzun görüşmeler ve zamandan sonra anlaştık

diyeceksiniz ki ne kadar eminsizniz?? emin değilim dediğim gibi kafamda hep bir acaba var. ben güvenilir fidana sahibim diyen kendi nereden almış ona veren ne kadar güvenilir v.s. v.s. uzar gider bu

hiç bir şekilde emin olunamaz hiç bir şekilde gönül rahatlığı ile bu diyemeyiz

Eski 05-01-2013, 12:26   #11
Ağaç Dostu

Acaba avrupadan orjinal ceşit getirip burada cogaltmak nasıl olabilir bu konuda bilgisi olan varmı...

Eski 05-01-2013, 12:26   #12
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 26-10-2011
Alıntı:
Benim bahsettiğim fidancı,fernor damızlığı Fransa'dan özel olarak getirtmiş ve çoğaltmış ayrıca bu cinsin geç uyanıp çiçek açtığınıda gördüm demekki geç don olan bölgelere uyumlu olduğu ispatlanmış bir cins olduğudur önemli olanda budur demek istedim zira çiçeklenme döneminde geç donlara yakalanan hangi cins olursa olsun mutlaka verim düşüklüğü olur.

ykaya194 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-01-2013, 11:59   #13
Ağaç Dostu

Degerli hocalarımız bizlere yol gösteriyor bundan hiç süphe yok ancak benim derdim şu bundan 5 sene önce bu hocalarımız bize ne diyordu ve insanlar ne yaptı simdi ne diyorlar ve insanlar ne yapıyor acaba 5 sene önce bu hocalarımızın dedıklerıyle hareket edenler simdi ne yapıyor ve de bundan 5 sene sonra bu hocalarımız ne diyecekler ve 5 sene sonra ınsanlarımız ne yapacaklar...
sivasın 1500 rakımında kiraz bahcesi olan bir arkadaşım kirazları soguktan etkılenmiş bana diyor ki yeni bir ceviz ceşiti varmış soguklara dayanabiliyormuş onu bi deneyecegim...maalesef insanımız böyle işte...

Eski 05-01-2013, 12:28   #14
Ağaç Dostu

Alıntı:
Degerli hocalarımız bizlere yol gösteriyor bundan hiç süphe yok ancak benim derdim şu bundan 5 sene önce bu hocalarımız bize ne diyordu ve insanlar ne yaptı simdi ne diyorlar ve insanlar ne yapıyor acaba 5 sene önce bu hocalarımızın dedıklerıyle hareket edenler simdi ne yapıyor ve de bundan 5 sene sonra bu hocalarımız ne diyecekler ve 5 sene sonra ınsanlarımız ne yapacaklar...
sivasın 1500 rakımında kiraz bahcesi olan bir arkadaşım kirazları soguktan etkılenmiş bana diyor ki yeni bir ceviz ceşiti varmış soguklara dayanabiliyormuş onu bi deneyecegim...maalesef insanımız böyle işte...
chandler bu ülkeye ilk girdiği yıllarda tüm otoritelerimiz işte bu diye bas bas bağırdılar ama sonuç hüsran oldu şimdi aynı kişiler farklı şeyler söylüyor bazıları yanlışında hala ısrar ediyor..
---------------------------------------------------------------------------

sonuç ne olmuş ??

türkiyenin 14 ayrı bölgesinde dikimler yapılıp izleme alınmış ama sonuç nerede ????

--------------------------------------------------------------------------

devlet bir proje başlatmış ama bir türlü sonucuna ulaşamadım. hatta bir yerde projeyi üstlenen hocaların projeye zaman ayırmayıp ilgilenmedikleri için tubitakla sorunlar yaşandığı hakkında yazılar okudum

Düzenleyen ncp1963 : 05-01-2013 saat 20:07
Eski 08-01-2013, 15:11   #15
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 02-03-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ncp1963 Mesajı Göster
chandler bu ülkeye ilk girdiği yıllarda tüm otoritelerimiz işte bu diye bas bas bağırdılar ama sonuç hüsran oldu şimdi aynı kişiler farklı şeyler söylüyor bazıları yanlışında hala ısrar ediyor..

sonuç ne olmuş ??

--------------------------------------------------------------------------

devlet bir proje başlatmış ama bir türlü sonucuna ulaşamadım. hatta bir yerde projeyi üstlenen hocaların projeye zaman ayırmayıp ilgilenmedikleri için tubitakla sorunlar yaşandığı hakkında yazılar okudum
Burada biraz sonuç var gibi mi?

zafersu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-01-2013, 15:43   #16
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi zafersu Mesajı Göster
Burada biraz sonuç var gibi mi?
sayın zafersu işin rengi kısaca anlatılmış ama derinlerde ne var onu öğrenmekmistiyorum heryer mermer olmuş sonuca bir türlü ulaşamıyorum

Eski 11-01-2013, 14:46   #17
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 29-11-2012

sonuç ne olmuş ??

-------------------------------------------------------------------------
devlet bir proje başlatmış ama bir türlü sonucuna ulaşamadım. hatta bir yerde projeyi üstlenen hocaların projeye zaman ayırmayıp ilgilenmedikleri için tubitakla sorunlar yaşandığı hakkında yazılar okudum[/QUOTE]

Projede gecikmeler olduğu doğru. 2012 Aralık sonunda ise proje sonlanmış,
Bugün Kurumun Akademik ağından erişerek kontrol ettim. Şu anda erken olduğu için ilgili doküman kütüphaneye henüz girmemiş.
Bilginize.

servi-3 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-01-2013, 17:04   #18
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi servi-3 Mesajı Göster

sonuç ne olmuş ??

-------------------------------------------------------------------------

Projede gecikmeler olduğu doğru. 2012 Aralık sonunda ise proje sonlanmış,
Bugün Kurumun Akademik ağından erişerek kontrol ettim. Şu anda erken olduğu için ilgili doküman kütüphaneye henüz girmemiş.
Bilginize.[/QUOTE]

ilginize teşekkürler

güzel bir çalışma olduğu kanısındayım yayınlanmasını dört gözle bekliyorum

Düzenleyen ncp1963 : 12-01-2013 saat 08:08
Eski 05-01-2013, 12:39   #19
Ağaç Dostu

Sayın ykaya194 fidancının bilgilerini bana mesaj atabilirmisiniz....
Benim bahcemde pek çok çeşit var . Aslında güvenilir bir firma diye düzcedeki bir firmadan 3 adet fernor almıştım denemek için ancak fidanların aşı baglarını zamanında çözmedikleri için 2 tanesi aşı yerinden çürür gibi oldu ve kurudu şimdi elimde 1 tane var onada bakacaz bu sene nasıl olacak...

Eski 05-01-2013, 12:53   #20
Ağaç Dostu

Sayın ncp1963 Chandlerin hüsran oldugunu söyleyemeyiz sadece herkesin chandler dikmesinde problem olabilir chandler bütün ülüslararası piyasada kendini ispatlamış bir cesittir ve cins hakkında hemen hemen bütün veriler bulunmaktadır.. fernor nispeten cok yeni bir çeşit daha fernor ile ilgili araştımalar devam ediyor herhalde çünkü pek biligiye ulaşamıyorum sadece burada degil yurtdışı kaynak bile bulamıyorum fernor ve fernette ile ilgili... bilinen bir kesin sonuç şu Chandler ilk dikildigi yıllarda aşırı büyüme egiliminde oldugundan ve yetiştiricilerde bu büyüme egilimine aşırı bakım ve gübrelemeyle destek olduklarından agaclar büyümelerini durdurup genç sürgünlerini odunlaştıramadan erken gelen sonbahar donlarından etkileniyor.... Ben şahsen chandlerin olmadıgı yerde yerli çeşitlerin hiç birinin de olmayacagını düşünüyorum dedigim gibi fernor hariç onu denemedim daha bilmiyorum.. Yerli çeşit derken aşılı yerli çeşitlerden bahsediyorum çetin cevizlerden degil yanlış anlaşılmasın...Yerli çeşitlerimizin ana vatanındaki sıcaklık degerlerini paylaşmıştım daha önceden ..bir iş yaparken gerçekçi olmak şart hayaller güzel ama sonuçta hayat gerceklerden ibaret...

Eski 05-01-2013, 13:17   #21
Ağaç Dostu

Alıntı:
Sayın ncp1963 Chandlerin hüsran oldugunu söyleyemeyiz sadece herkesin chandler dikmesinde problem olabilir chandler bütün ülüslararası piyasada kendini ispatlamış bir cesittir ve cins hakkında hemen hemen bütün veriler bulunmaktadır.. fernor nispeten cok yeni bir çeşit daha fernor ile ilgili araştımalar devam ediyor herhalde çünkü pek biligiye ulaşamıyorum sadece burada degil yurtdışı kaynak bile bulamıyorum fernor ve fernette ile ilgili... bilinen bir kesin sonuç şu Chandler ilk dikildigi yıllarda aşırı büyüme egiliminde oldugundan ve yetiştiricilerde bu büyüme egilimine aşırı bakım ve gübrelemeyle destek olduklarından agaclar büyümelerini durdurup genç sürgünlerini odunlaştıramadan erken gelen sonbahar donlarından etkileniyor.... Ben şahsen chandlerin olmadıgı yerde yerli çeşitlerin hiç birinin de olmayacagını düşünüyorum dedigim gibi fernor hariç onu denemedim daha bilmiyorum.. Yerli çeşit derken aşılı yerli çeşitlerden bahsediyorum çetin cevizlerden degil yanlış anlaşılmasın...Yerli çeşitlerimizin ana vatanındaki sıcaklık degerlerini paylaşmıştım daha önceden ..bir iş yaparken gerçekçi olmak şart hayaller güzel ama sonuçta hayat gerceklerden ibaret...
hüsran derken karasal iklimde hüsran demek istedim elbette diğer bölgelerde gayet verimli ve uygun olabilir. ama karasal iklimin hakim olduğu eksi derecelerin - 15 lerden daha aşağı -25 lere düştüğü yerler için sorun olduğu kesin kaman tarafında dikenlerin hepsi çeşit değiştirdi. başka yerlerde ne oldu bilemem sizde varmıydı chandler ? varsa durumu ne ??

Eski 25-01-2013, 20:41   #22
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 16-11-2012
Alıntı:
sayın ncp1963 chandlerin hüsran oldugunu söyleyemeyiz sadece herkesin chandler dikmesinde problem olabilir chandler bütün ülüslararası piyasada kendini ispatlamış bir cesittir ve cins hakkında hemen hemen bütün veriler bulunmaktadır.. Fernor nispeten cok yeni bir çeşit daha fernor ile ilgili araştımalar devam ediyor herhalde çünkü pek biligiye ulaşamıyorum sadece burada degil yurtdışı kaynak bile bulamıyorum fernor ve fernette ile ilgili... Bilinen bir kesin sonuç şu chandler ilk dikildigi yıllarda aşırı büyüme egiliminde oldugundan ve yetiştiricilerde bu büyüme egilimine aşırı bakım ve gübrelemeyle destek olduklarından agaclar büyümelerini durdurup genç sürgünlerini odunlaştıramadan erken gelen sonbahar donlarından etkileniyor.... Ben şahsen chandlerin olmadıgı yerde yerli çeşitlerin hiç birinin de olmayacagını düşünüyorum dedigim gibi fernor hariç onu denemedim daha bilmiyorum.. Yerli çeşit derken aşılı yerli çeşitlerden bahsediyorum çetin cevizlerden degil yanlış anlaşılmasın...yerli çeşitlerimizin ana vatanındaki sıcaklık degerlerini paylaşmıştım daha önceden ..bir iş yaparken gerçekçi olmak şart hayaller güzel ama sonuçta hayat gerceklerden ibaret...
hocam siz ne dersiniz siz ektiniz ama gercekten sizce ankaraya uygun mu chandler yoksa şimddi keske baska yerli cıns ekseydım dıyormusunuz saygılar

sedatkso Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-01-2013, 15:08   #23
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 29-12-2012
selam,
bu aşılı denen fidanların dalından veya yaprağından tahlil falan yapılarak gerçek cinsi belirlenebiliyormu acaba resmi kurumlarca

Cotanak55 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-01-2013, 23:58   #24
/

Giriş Tarihi: 26-12-2012
Cotanak55;selam,
bu aşılı denen fidanların dalından veya yaprağından tahlil falan yapılarak gerçek cinsi belirlenebiliyormu acaba resmi kurumlarca[/QUOTE]

sayın Cotanak55;
Sorunuzun ilacı (yani derdinizin dermanı) sayın Arif beyde dikkat ederseniz tahlil sonucu yapraktan tahlil mümkün olabiliyormuş, konuyu kendisi tekrardan ayrıntı ile anlatırsa hem size hem bize değerli bir bilgi paylaşımı olacaktır.
Saygılarımla, Bol cevizli günler.

dadaşım Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-01-2013, 16:08   #25
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 13-01-2010
hayır yapılmaz

Safranlı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-01-2013, 16:30   #26
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 29-12-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Safranlı Mesajı Göster
hayır yapılmaz
o zaman tamamen fidancının insafına ve dürüstlüğüne kaldık yani.
toprak,iklim,su,doğru gerçek isimli fidan,bakım, olmazsa olmaz gibi,
ilk bakışta ne kolay bişey bu ceviz işi demiştim. yaklaşık 3 aydır siteyi izliyorum.
maşallah hiçte kolay değil.
verilen bilgiler ,paylaşımlar için çok teşekkür ederim.

Cotanak55 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-01-2013, 18:06   #27
Ağaç Dostu

Chandler fidanlarını 2011 yılının ocak ayında dikmiştim diktigim sene havalar ılıktı bir zarar görmedim ancak gecen sene soguk zararı oldu ancak gecen seneki rekor soguklar ki - 33 lere düştü ortalama sıcaklıklar -11 bizim orada tabi yanısıra benim de hatalarım oldugunu düşünüyorum mesela sulamayı eylüle sarkıtmak ve azotlu gübreyi yaza kadar uzatmak gibi birde bu sene beyaz plastik boyayı da kasım sonunda uyguladım bakalım bu sene agacların performansı daha net görülebilir.. soguk zararı agaclarımı kurutmadı ama yeni sürgünleri kuruttu yalnız sonbahar ilk donları degil kışın şiddetli soguklarından zarar gördüler...

Eski 05-01-2013, 18:51   #28
Ağaç Dostu

Alıntı:
Chandler fidanlarını 2011 yılının ocak ayında dikmiştim diktigim sene havalar ılıktı bir zarar görmedim ancak gecen sene soguk zararı oldu ancak gecen seneki rekor soguklar ki - 33 lere düştü ortalama sıcaklıklar -11 bizim orada tabi yanısıra benim de hatalarım oldugunu düşünüyorum mesela sulamayı eylüle sarkıtmak ve azotlu gübreyi yaza kadar uzatmak gibi birde bu sene beyaz plastik boyayı da kasım sonunda uyguladım bakalım bu sene agacların performansı daha net görülebilir.. soguk zararı agaclarımı kurutmadı ama yeni sürgünleri kuruttu yalnız sonbahar ilk donları degil kışın şiddetli soguklarından zarar gördüler...
aynı soğuk problemi bizim buralardada oldu siz yine şanslısınız burada koca ağaçların yan dallarında kurumalar oldu

sulama konusunda dikkat etmek gerekiyor ben ağustos ortalarında kestim hatta arkadaşlar son sulamayı yapmasaydın dediler kasım sonunda yaprakların hepsi döküldü bu sene ağustos başında kesip takip edeceğim bakalım ne olacak

ben boyamadım inşallah keşke boyasaydım demem

Eski 08-01-2013, 07:47   #29
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 29-07-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ncp1963 Mesajı Göster
aynı soğuk problemi bizim buralardada oldu siz yine şanslısınız burada koca ağaçların yan dallarında kurumalar oldu

sulama konusunda dikkat etmek gerekiyor ben ağustos ortalarında kestim hatta arkadaşlar son sulamayı yapmasaydın dediler kasım sonunda yaprakların hepsi döküldü bu sene ağustos başında kesip takip edeceğim bakalım ne olacak

ben boyamadım inşallah keşke boyasaydım demem
chandler verimli bir ağaç bunda şüphem yok benim bahçemde yerli yabancı 10 nun üzerinde çeşit var benim bölge tam olarak karasal bölge değil geçen yıl tek yan dalları soğuktan etkilenen chandler oldu bahçe kurulacak bölgenin iklimine uygun bölgelerin verimli ağaçlarını seçip dikmekte fayda var diye düşünüyorum

ejder01 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-01-2013, 08:30   #30
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ejder01 Mesajı Göster
chandler verimli bir ağaç bunda şüphem yok benim bahçemde yerli yabancı 10 nun üzerinde çeşit var benim bölge tam olarak karasal bölge değil geçen yıl tek yan dalları soğuktan etkilenen chandler oldu bahçe kurulacak bölgenin iklimine uygun bölgelerin verimli ağaçlarını seçip dikmekte fayda var diye düşünüyorum
sayın ejder01 selamlar

bahçenizde hangi çeşitler var
yaşları kaç
ve yukarda sadece chandlerin soğuktan zarar gördüğünü söylemişiniz biraz açarmısınız diğerlerinde hiç zararlanma olmadımı?

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 18:13.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025