agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Meyve Ağaçları (Özel) > Ceviz
(https)

Beğeni Düzeni5569Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 11-01-2011, 16:56   #1411
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 27-03-2010
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi selcukdemirci22 Mesajı Göster
sn. Lilium
yanlız şöyle bir durum var,babam doğma büyüme o köyden,köyün çoğu ve de muhtar akrabamız,babamın ikameti orada ve şu an o köyde çiftçilik yapmakta.ama yine de muhtar yerleri saklamakta ısrar ediyo ekemeyelim diye,sizin dediğiniz gibi bende yok sende de olmasın mantığı var,yer yok diyo bize.diğer köy halkı ne düşünür bilemiyorum,ama yakında kokusu çıkar.çünkü yerleri araştırdım baya,ve yavaş yavaş tüm köylü duyacaktır kulaktan kulağa,tepkileri ozaman görebiliriz.ama yine de babamın o köyden olması bize avantaj sağlarmı?
O zaman tek engel Köy tüzel kişiliği gibi görünüyor çünkü 19 no.lu tamime göre öncelik köy tüzel kişiliğinde ve Köy tüzel kişiliği bu işi yaparsa proje de istemiyorlar.
Ayrıca söylediğiniz yer köy yerleşim alanına 2.000 metreden yakınsa zaten hiç kalkışmayın çünkü reddedililirsiniz.

Sinova57 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-01-2011, 17:04   #1412
Yeni Üye

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi tarimbilisim Mesajı Göster
Ekim tarihinizde sıcaklık 10 derece civarımıydı
***** ekimden sonra sakladıgınız yerin sıcaklıgı kac derece idi sinan bey?
evet 10 derece civarındaydı fakat suda bekletme sıcaklığı ortalama 20 derece civarında idi

Eski 11-01-2011, 17:17   #1413
Yeni Üye

Alıntı:
yavuz iri duru ama ic verimi dusuktur agırlık olarak.Bolgenizde don riski yoksa sebin dikin derim tozlayıcı olarak bilecik .yalova cesitleride uygun olabilir.mart nisan aylarındaki sıcaklık ortalaması nedir son 5 yılda? -1 lere dusuyormu?
Bölgemizde don riski son 11 yıllık istatistiklere göre en geç şubat ayında 3 gün olmuş, karla kaplı günler ise ortalama 5-6 gün olmuş o da en geç mart ayı yani ilimiz aslında ege ve akdeniz iklimine yakın olmakla beraber yazları oralar kadar sıcak olmuyor mart nisan aylarında 11 ile 15 dereceler arası sıcaklık var (son 31 yılın ortalaması) türlere gelince İnternette; şebin türü için sahil hariç ceviz yetişen her yer diyor, bilecik belki ama tozlayıcısının yetişmediği yerde bilecik olurmu şüpheli, ayrıca sayın Lilium soğuklama süresini sormuştu sanırım Sinop'un soğuklama süresi buradaki meteoroloji de dahi yok fakat en yakın Samsun İli var o da 1503 saat, tarım müdürlüğünden emekli bir yetkili ile yaptığım görüşmede samsun ilinden biraz daha fazla olduğunu söylemişti 1600 saat civarı fakat buradaki fark bizim ekim yapacağımız alan da bu kadar soğuklama süresi olacağını zannetmiyorum benim tahminim 800 ile 1000 saat arası diye düşünüyorum.
Burada kısa bir açıklama daha yapayım; Sinop İli MÖ 120-86 yılları arası Pontus devletine başkentlik yaptığı zamanları anlatan bir kitapta bu bölgede pamuk, zeytin, narenciye, üzüm bağları yetiştiğinden bahsediyor. O nedenle bu bölgenin bu gözle de değerlendirilmesi gerekiyor.

Eski 11-01-2011, 17:21   #1414
Yeni Üye

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Avanos Mesajı Göster
Ayrıca arkadaşlar sıcaklık değerleri konusunda yardımcı olabilirim.Herhangi istenen bir yer için.
Sayın Avanos Sinop İli merkez ilçesinin soğuklama süresini biliyormusunuz?
Saygılar

Eski 11-01-2011, 17:24   #1415
Yeni Üye

Alıntı:
Bende onu diyorum Yavuz cesidi kaplan cesidi iri cusseli durur ama
ic verimi dusuktur hafiftir.
Bir de kaplan-86 türü için taze tüketim için olduğunu söylemişlerdi hasadı 15 gün içinde yapılmaz ise karardığından bahsetmişlerdi. (İntenetten tel.no.sunu aldığım bir fidanlık sahibi)

Eski 11-01-2011, 17:38   #1416
Yeni Üye

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Lilium Mesajı Göster
Bugünkü çalışmamız da epey yorucuydu, dün çektirdiğimiz dip kazandan sonra yerin altı taş taban düşüncesi ile bugün kepçe çalışmalara başladı, 1,5-2 metre genişlik 1,5 - 2 metre derinliklere inilerek taban güzel bir şekilde kırılarak, az da olsa bazı yerlerde ki taşlar çıkarıldı temizlendi, üst toprağı alta gelecek şekilde çukurlar tekrar dolduruldu.
Ceviz ekecekler çukurları kepçe ile açtırmalarında çok büyük yarar ve faydası olduğunu bilmelerini isterim, ne burgu ile açtırmaya benziyor ne de belle kürekle açtırmaya. Maliyetin de çok fark etmeyeceği kanısındayım, elle veya burguyla açtırsam üç aşağı beş yukarı aynı maliyetlere gelecek kepçenin saati 70 liradan anlaştık, oparatörümüz canavar gibi çalışıyor, bir işçi yövmiyesi 50 lira, bir işçinin bir günde açacağı çukuru o bir saatte daha fazlasını açıyor, derinliği genişliği toprağı gevşetmesi de çabası.

Çalışmalarımızdan bir kaç fotoğraf koyayım,
Dipkazan çektirirken
Eklenti 188294

Kepçenin çalışmaları
Eklenti 188295

Eklenti 188296

Eklenti 188297
SAYIN Lilium öncelikle kolay gelsin.
Acaba arazi şahıs malımı? ve arazinin tamamında bir sürüm yaptırdınızmı?
cevabını verirseniz sevinirim saygılar.

Eski 11-01-2011, 22:27   #1417
Ağaç Dostu

eko_'s Avatar

Giriş Tarihi: 23-02-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sinova57 Mesajı Göster
Orman arazilerinde yabancı ceviz türlerinin yapılamayacağına ilişkin hüküm yok sadece Tarım yabancı türlere destek vermiyor şöyle anlatalım 30 dönüm araziye yerli ırk ceviz diktin ve Tarım İl Müdürlüğüne müracaat ettin projeli olursa 6.000TL destekleme alırsın projeli değilse 3.000 TL (2010 yılı fiyatlarıyla) ve yerli ırkları Tarımdan alırsan %50 indirimli alırsın yine örnek Projeli yapana Sinop Tarım İl Müdürlüğü 2010 yılında 4,00.-TL'ye maal ettiği ceviz fidanını 2,00.-TL'ye sattı.
Sayın Sinova57 Orman arazilerinden yararlanacak arkadaşların bazı zorluklara karşı dikkatli olmaları için uyardım.Henüz yabancı çeşitler daha tescillenmedi.Benim arazim kendime ait ve 130 chandler cevizim var.Ceviz işi çok kolay bir iş değil, dikkat ve sabır gerektiriyor.

eko_ Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-01-2011, 23:19   #1418
Ağaç Dostu

Lilium's Avatar

Giriş Tarihi: 01-05-2008
Galeri: 106
Alıntı:
SAYIN Lilium öncelikle kolay gelsin.
Acaba arazi şahıs malımı? ve arazinin tamamında bir sürüm yaptırdınızmı?
cevabını verirseniz sevinirim saygılar.
Arazi şahız malı, arazide biz şuan için sürüm yaptırmadık, onada pek fırsatımız olmadı bir an önce fidanları ekmeyi düşünüyoruz, baharda aysanla karıştırmayı düşünüyoruz.
Arazi daha önce tarla vasfında olduğu için önceki yıllar sürüm yapılmış,

Lilium Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-01-2011, 14:37   #1419
Ağaç Dostu

Avanos's Avatar

Giriş Tarihi: 25-01-2008
Alıntı:
Sayın Avanos Sinop İli merkez ilçesinin soğuklama süresini biliyormusunuz?
Saygılar
Bende sıcaklık değerleri var soğuklanma süreleri yok.Ak deniz bölgesi hariç ağaçlar için gereken soğuklanma sürelerinde sorun olacağını düşünmüyorum.

Avanos Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-01-2011, 14:40   #1420
Ağaç Dostu

Avanos's Avatar

Alıntı:
Orman arazilerinde yabancı ceviz türlerinin yapılamayacağına ilişkin hüküm yok sadece Tarım yabancı türlere destek vermiyor şöyle anlatalım 30 dönüm araziye yerli ırk ceviz diktin ve Tarım İl Müdürlüğüne müracaat ettin projeli olursa 6.000TL destekleme alırsın projeli değilse 3.000 TL (2010 yılı fiyatlarıyla) ve yerli ırkları Tarımdan alırsan %50 indirimli alırsın yine örnek Projeli yapana Sinop Tarım İl Müdürlüğü 2010 yılında 4,00.-TL'ye maal ettiği ceviz fidanını 2,00.-TL'ye sattı.
Hibe konusuna gelince burda ufak bir bilgilendirme yanlışlığı var. Projeli olup olmamasına göre desteklenem değişmemekte.Desteklemenin farklı diğer kriterlere göre değişmekte sertifika burda belirleyici.Yanlış yönlendirme olmasın.2010 yılı için 100 ve 200 TL uygulanıyordu dekar başına.projeye göre değil.

Eski 12-01-2011, 16:23   #1421
Yeni Üye

Alıntı:
Hibe konusuna gelince burda ufak bir bilgilendirme yanlışlığı var. Projeli olup olmamasına göre desteklenem değişmemekte.Desteklemenin farklı diğer kriterlere göre değişmekte sertifika burda belirleyici.Yanlış yönlendirme olmasın.2010 yılı için 100 ve 200 TL uygulanıyordu dekar başına.projeye göre değil.
Sayın Avanos Sinop Tarım İl Müdürlüğündeki bir yetkili ile yaptığım görüşmeye dayanarak anlatmıştım. Zaten Tarım İl Müdürlüğünün satmış olduğu tüm fidanlar zaten sertifikalı sertifikasız satmıyorlar bu fidanı alan vatandaş projeli olarak yapıyorsa yani benim gibi, zaten ben araziyi ormandan alacağım için proje yapmak zorunda olduğum için mecburen projeli olacak her fidanın boynunda etiketi olacak yani sertifikası o zaman ben dönümde 200 tl alacağım ama kişi ürünü aldı tarlasına dikti ve tarıma müracaat etti gelin bakın ben ceviz fidanı diktim diye o da dönümde 100 tl alacak buradaki fark vatandaşın proje masrafına karşılık bir anlamda destek, ama bizim yapacağımız projeden hariç ek belge isteyeceklerdir mutlaka

Eski 12-01-2011, 22:05   #1422
Ağaç Dostu

Avanos's Avatar

Sayın Sinova57 siz bunu daha bilgili biri ile görüşün 100 ve 200 TL proje ile alakalı değil.2009 yılı desteklenmelerinde ben ve projelerini yaptığımız arkadaşlar 2010 yılında bu desteklemeleri aldı hepsi projeliydi. Bir kısmımız 100 bir kısmımız 200 TL aldık. hepside çevre orman müdürlüğü projeleriydi. Biz şuanda profesyonel şekilde özel ağaçlandırma projeleri yapıyoruz.Bu konudan eminim 2009 yılındaki proje hibelerini aldık duyum ve kitabi değil uygulamadır bahsettiğim konu. Daha öncede badem konusunda demiştim. Burdaki bahsettiğim tüm konular direk gözlemlerimdir.Çünkü burdan binlerce insan faydalanmaktadır.Size önerim başka bir fidancı ve tarım ilçe müdürlüğü ile görüşmeniz yoksa 200 göre hesaplarsanız mağdur olabilirsiniz.

Eski 14-01-2011, 16:09   #1423
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 09-12-2010
Şebin-Bilecik cevizi ekili tarlamızda,yan kısımlarada meyve ağacı dikmek istiyoruz.Acaba cevizleer bir zararı olurmu?Dikmeyi düşündüğümüz ağaçlar kiraz,vişne,elma,badem,fındık olabilir.Sanırım fındık ve badem için bir sıkıntı olmuyor ama diğerleri bir sorun teşkil eder mi?Bilgi verirseniz sevinirim,teşekkürler.

alpars Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-01-2011, 18:07   #1424
Yeni Üye

Alıntı:
Sayın Sinova57 siz bunu daha bilgili biri ile görüşün 100 ve 200 TL proje ile alakalı değil.2009 yılı desteklenmelerinde ben ve projelerini yaptığımız arkadaşlar 2010 yılında bu desteklemeleri aldı hepsi projeliydi. Bir kısmımız 100 bir kısmımız 200 TL aldık. hepside çevre orman müdürlüğü projeleriydi. Biz şuanda profesyonel şekilde özel ağaçlandırma projeleri yapıyoruz.Bu konudan eminim 2009 yılındaki proje hibelerini aldık duyum ve kitabi değil uygulamadır bahsettiğim konu. Daha öncede badem konusunda demiştim. Burdaki bahsettiğim tüm konular direk gözlemlerimdir.Çünkü burdan binlerce insan faydalanmaktadır.Size önerim başka bir fidancı ve tarım ilçe müdürlüğü ile görüşmeniz yoksa 200 göre hesaplarsanız mağdur olabilirsiniz.
Sayın Avanos uyarınız için teşekkürler destekleme benim için çok da önemli değil olmasada olur o sadece örnek içindi ben henüz dikim filan yapmadığım için ne öylesem yalan olur ama Tarımdaki yetkili ki desteği dağıtan kişinin sözleri idi. Ama müracaat ederken dikkat ederim teşekkürler

Eski 14-01-2011, 22:44   #1425
Ağaç Dostu

Avanos's Avatar

Sayın Sinova57 amacım olumsuz fikir oluşturmak değil yardımcı olmak şimdiden kolay gelsin.

Eski 21-01-2011, 00:14   #1426
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 12-03-2010
selam sayın Lilium fidan çukurları 1.5-2 mt genişliğinde ve çapında kazıldı demişsiniz ya. ben bu çukurların kaç saatte kazıldığını merak ediyorum. 500 fidan için topla kaç saat çalıştı kepçe? ben de kepçe ile kazdırayı düşünüyorum ama sizin bahsettiğiniz 2metreye 2 metre çukur korkuttu beni

hasan_ka Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-01-2011, 01:17   #1427
Ağaç Dostu

Lilium's Avatar

Hiç gözünüz kormasın, iyi bir kepçe oparatörü olursa kepçe ile kazdırmakta büyük yarar var.
Üstteki masajımda da belirttiğim gibi, çukurları elle bel kürekle açtırsaydım bir işçi yövmiyesi 50tl, açacağı çukur 30 taneyi geçmez, 30x17=510 çukur eder. 17x50=850tl.
Ben 500 çukur açtırdım, kepçeci ile saati 75 tl ye anlaştım, 11 saatte açtı, 11x75=825 tl.
Yirmi beşini attık 800 tl.

Bel küreği ile açaçağınız çukur 50x50 yi geçmez, kepçe ile açaçağınız çukur 1.5- 2 metreyi bulur, toprağı ve tabanı gevşetmesi de çabası olur.

Bu gevşiyen taban ve toprakta kök çalışması çok çok daha iyi olacağından bunlar da artı hanenize kar kalır.

Zeyno waffle beğendi.
Eski 21-01-2011, 09:50   #1428
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 20-04-2010
Lilium, sizin kepçe operatörü maaşallahlıkmış. ben 200 çukuru saati 70 liradan 13,5 saatte (yani 2 günde) açtırabildim. üstelik 945liranın 5 lirasını bile kesmedi.
660 dakikada 500 çukur gerçekten iyi sonuç. hani nerdeyse dakka başı çukur açmış.

Ekleme: çukurları belli bir süre havalandıktan sonra kapatmak da gerekiyor, o iş daha kısa ama yine de insan gücü ile olmuyor.

Zeyno waffle beğendi.
WM1TR Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-01-2011, 11:48   #1429
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 02-08-2007
Sayın Lilium,

Merak ettim fidanları ekebildiniz mi ? Dikim için toprağın durumu nasıl olmalı yani bu aralar havaların yağmurlu, karlı olması işi nasıl etkiliyor ?

Cevabınız için şimdiden teşekkür ederim.

vasces Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-01-2011, 12:56   #1430
Ağaç Dostu

Lilium's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi WM1TR Mesajı Göster
Lilium, sizin kepçe operatörü maaşallahlıkmış. ben 200 çukuru saati 70 liradan 13,5 saatte (yani 2 günde) açtırabildim. üstelik 945liranın 5 lirasını bile kesmedi.
660 dakikada 500 çukur gerçekten iyi sonuç. hani nerdeyse dakka başı çukur açmış.

Ekleme: çukurları belli bir süre havalandıktan sonra kapatmak da gerekiyor, o iş daha kısa ama yine de insan gücü ile olmuyor.
Sayın WM1TR, gerçekten kepçemizin güçü ve oparötürümüz seriliği çok iyiydi, hiç tanımıyordum araştırıp sorduk herkes bu kişiyi tavsiye etti, bir kişiden bile olumsuz bir şey duymadım çok çalışkandır temiz iş yapar dediler, pazarlık hiç yapmadım nasıl çalışıyorsunuz dedim, saati 80 tl 75 yaparım dedi, buyrun arkadaşım iş senindir dedim.
Büyüklerimden öğrendiğim bir söz "bir ekmeklik unun varsa iyi bir fırıncıya ver"
Sözünden yola çıkarak hareket ettim.
Alıntı:
çukurları belli bir süre havalandıktan sonra kapatmak da gerekiyor,
Şimdi oparatöre biraz daha şaşıracaksınız.
Benim çukurları açıp bırakma gibi (Kış dolayısıyla, ve hemen ekmem gereği) bir şansım olmadığı için, çukurları açtırırken üst toprağı ayrı alt toprağı ayrı yere koydurup çukur açıldıktan sonra hemen üst toprağı alta, alt toprağı üste gelecek şekilde hemen kapattım. Yani bu zaman dilimi içerisin de sadece çukurları açmadı kapattıda.
Alıntı:
Merak ettim fidanları ekebildiniz mi ? Dikim için toprağın durumu nasıl olmalı yani bu aralar havaların yağmurlu, karlı olması işi nasıl etkiliyor ?
Yerimiz biraz yamaç bir yer olduğundan arazinin yarısının toprak ve tavı çok güzeldi, yarısını ektik, diğer yarısı daha yaş çamurlu oluşundan dolayı ekime uygun olmadığı için bıraktık, uygun toprak yapısı oluştuğu an hemen ekimlere başlayacağız.

Çalışkan oparatörümüzden bir kaç resim.

İşaretlenmiş yerlerin arasına giriyor ve çift sıra açarak gidiyor.
Name:  Kopyası Fotoğraf-0003.jpg
Views: 2209
Size:  27.6 KB
Tam derinlikte ki bir çukuru çekmeye çep telefonumun hızı yetişemedi.
Name:  Kopyası Fotoğraf-0007.jpg
Views: 2316
Size:  38.3 KB

Name:  Kopyası Fotoğraf-0034.jpg
Views: 2157
Size:  35.0 KB
Çukur kapandı
Name:  Kopyası Fotoğraf-0005.jpg
Views: 2129
Size:  29.7 KB
Reklamı da hak etti sanırım.
Name:  Kopyası Fotoğraf-0006.jpg
Views: 2128
Size:  18.9 KB

Zeyno waffle beğendi.
Eski 21-01-2011, 13:05   #1431
Ağaçsever

metintekin143's Avatar

Giriş Tarihi: 10-03-2010
kahramanmaraş sütçü imam üniversitesinde mehmet sütyemez hoca ceviz konusunda etkili bir isim fidan temin konusunda da yardımcı olabilir.

metintekin143 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-01-2011, 16:18   #1432
Ağaç Dostu

Lilium's Avatar

Fidanları daha önce kendi bahçem için (dört yıl önce) temin ettiğim arkadaştan temin ettim. (bir tanesi bile yanlış çıkmadı) hepsi adına doğru.

Fidan konusundaki sıkıntılar güvenirlilik oldukça hat safha da, Adına doğru fidan bulmak güvenebileceğiniz kişiyi bulmak oldukça güç.

Bu yıl bir miktar (küçük bir miktar) ekip gelecek senede aşılayıp ceviz fidanı yetiştirmeyi düşünüyorum, ve bunları istediğiniz güven karşılığın da satışa koyacağım. Chandler pedro dozlayıcı olarakta fernette düşünüyorum.

Eski 25-01-2011, 23:10   #1433
Ağaç Dostu

Avanos's Avatar

Ceviz Hakkında

Ceviz hakkında şimdiye kadar rastladığım en ayrınlı tozlanma bilgileri.
Uzun olduğu için tarayıp ekliyorum.
Alıntı Yapılan Kitap Ege Üniversitesi yayınları. Yayın No:566
Diğer sayfalardanda Eklemeler yapacağım şimdilik bukadar.

Eklenen Resimler

Zeyno waffle beğendi.
Eski 30-01-2011, 15:05   #1434
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 21-04-2010
sayın LİLİUM CEVİZ FİDANI ALMAK İSTERSEN CORUM OĞUZLAR İLÇESİ VAR ORADA ÇOK KALİTELİ CEVİZLERİ VAR İÇİ BEYAZ TOPRAK TV DE BİRKAÇ KEZ O BÖLGENİN CEVİZLERNİ YAYINLAMIŞTI DALLAR YIKILIYORDU CEVİZDEN YALNIZ FAZLA SOĞUKTA DON OLAYINDAN ETKİLENİYOR BİRKAÇ FİDAN ALARAK DENEMENİ TAVSİYE EDERİM

adem55 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-01-2011, 15:08   #1435
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 21-04-2010
Sayın lilium eğer istersn sana bende ceviz ağaçları var mart ayında kalem gönderebilirim.

adem55 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-02-2011, 18:47   #1436
cuu
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 08-07-2010
Aşılanacak kalemler nasıl hazırlanmalı?

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi serdar1 Mesajı Göster
Büyük kök çeviz ağaçlarının aşılama ile islahı.Gerekli aletler Matkap,kücük el testeresi,keski- Önce Kesim Motoru ile Ceviz ağacı 1 metre yükseklikten kesilir. Resimlerde görüldüğü şekilde dış kabuktan 1 cm ilersinden delinir keski ile dış kabuk ve ana gövdeki parça çıkartılır.Açılan yuva kadar kalınlıkta ortalama Baş parmak kalınlığında aşı kalemleri hazırlanarak açılan yuvaya yerleştirilir burda önemli nokta yuvaya yerleştirecek anacın sıkı bir şekilde yuvaya yerleştirilmektir ,anacın oynamaması tutma yüzdesini arttırır.Son resimde bu yöntemle aşılanmış ceviz ağacı görülmektedir.Ağaç ne kadar kalın olursa olsun bu yöntem her türlü kalın ceviz anaç köklerinde uygulanacak en kolay yöntemdir.
Baş parmak kalınlığında o aşı kalemlerinin hazırlanmış halini yuvaya girecek yerin fotoğrafını kalemlerin yerleştirilmiş fotoğrafı varsa forumda paylaşabilirmisiniz? Aşı kalemlerinin kambiyum dakularını çıkarıyormusunuz? fotoğraf çekme imkanınız varsa sevinirim ardık kalem aşı zamanıda geliyor arkadaşlarada faydalı olur düşüncesindeyim.

cuu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-02-2011, 23:52   #1437
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 27-01-2011
merhaba

Ben yeni üyeyim.Eskişehir-Günyüzü'nden katılıyorum. Ceviz bahçesi kurmak istiyorum.Yardımcı olurmusunuz?Sırası ile neler yapmam gerekir? Teşekkürler...

esadnan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-02-2011, 14:04   #1438
Ağaç Dostu

seyyah53's Avatar

Giriş Tarihi: 13-03-2010
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi esadnan Mesajı Göster
Ben yeni üyeyim.Eskişehir-Günyüzü'nden katılıyorum. Ceviz bahçesi kurmak istiyorum.Yardımcı olurmusunuz?Sırası ile neler yapmam gerekir? Teşekkürler...
Sayın esadnan...İlk önce piyasada 2-3 tane cevizin uzamnalrı tarafından yazılmış kitap var benim size tavsiyem madem bahçe kuracaksınız bu kitaplardan en az birini baştan sona okumanız....

isterseniz size özle mesaj ile kitap adı ve yazarı tavsiye edebilirim...

daha sonra pratik deneyimlerden yararlanmak adına foruma da ceviz başlığını takip edebilirsiniz....

burada sizin sorunuza cevaben yazılan bir prağraf sizde daha büyük soru işaretleri oluşmasını sağlayacak ve tatmin etmeyecektir...saygılarımla

seyyah53 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-02-2011, 14:22   #1439
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 23-06-2010
Merhaba arkadaşlar sonunda ceviz fidanlarını toprakla buluşturdum 283 adet ceviz. Allahtan dilegim emeklerim boşa çıkmaz.

ofess Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-02-2011, 10:24   #1440
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 09-02-2011
Merhabalar arkadaslar foruma yeni üye oldum.Ben KTÜ de öğrenciyim. Uye olmamın ilk sebebi de ceviz ekmek istememdir.

1 gün once fidecimi arazimize götürdüm ve bana kaman ve yavuz1 olur burda dedi.Bizde ekmeyi düşünüyoruz.Kaman ve Yavuz1 hakkında bilgisi olan arkadaslar varsa seve seve dinlerim

Samsunda_agac Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 01:53.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025