![]() |
|
![]() |
#1411 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 27-03-2010
|
Alıntı:
Ayrıca söylediğiniz yer köy yerleşim alanına 2.000 metreden yakınsa zaten hiç kalkışmayın çünkü reddedililirsiniz. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1412 |
Yeni Üye
|
evet 10 derece civarındaydı fakat suda bekletme sıcaklığı ortalama 20 derece civarında idi |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1413 | |
Yeni Üye
|
Alıntı:
Burada kısa bir açıklama daha yapayım; Sinop İli MÖ 120-86 yılları arası Pontus devletine başkentlik yaptığı zamanları anlatan bir kitapta bu bölgede pamuk, zeytin, narenciye, üzüm bağları yetiştiğinden bahsediyor. O nedenle bu bölgenin bu gözle de değerlendirilmesi gerekiyor. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1414 | |
Yeni Üye
|
Alıntı:
Saygılar |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1415 |
Yeni Üye
|
Bir de kaplan-86 türü için taze tüketim için olduğunu söylemişlerdi hasadı 15 gün içinde yapılmaz ise karardığından bahsetmişlerdi. (İntenetten tel.no.sunu aldığım bir fidanlık sahibi) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1416 | |
Yeni Üye
|
Alıntı:
Acaba arazi şahıs malımı? ve arazinin tamamında bir sürüm yaptırdınızmı? cevabını verirseniz sevinirim saygılar. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1417 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-02-2008
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1418 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Arazi daha önce tarla vasfında olduğu için önceki yıllar sürüm yapılmış, |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1419 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-01-2008
|
Bende sıcaklık değerleri var soğuklanma süreleri yok.Ak deniz bölgesi hariç ağaçlar için gereken soğuklanma sürelerinde sorun olacağını düşünmüyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1420 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1421 | |
Yeni Üye
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1422 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Sinova57 siz bunu daha bilgili biri ile görüşün 100 ve 200 TL proje ile alakalı değil.2009 yılı desteklenmelerinde ben ve projelerini yaptığımız arkadaşlar 2010 yılında bu desteklemeleri aldı hepsi projeliydi. Bir kısmımız 100 bir kısmımız 200 TL aldık. hepside çevre orman müdürlüğü projeleriydi. Biz şuanda profesyonel şekilde özel ağaçlandırma projeleri yapıyoruz.Bu konudan eminim 2009 yılındaki proje hibelerini aldık duyum ve kitabi değil uygulamadır bahsettiğim konu. Daha öncede badem konusunda demiştim. Burdaki bahsettiğim tüm konular direk gözlemlerimdir.Çünkü burdan binlerce insan faydalanmaktadır.Size önerim başka bir fidancı ve tarım ilçe müdürlüğü ile görüşmeniz yoksa 200 göre hesaplarsanız mağdur olabilirsiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1423 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 09-12-2010
|
Şebin-Bilecik cevizi ekili tarlamızda,yan kısımlarada meyve ağacı dikmek istiyoruz.Acaba cevizleer bir zararı olurmu?Dikmeyi düşündüğümüz ağaçlar kiraz,vişne,elma,badem,fındık olabilir.Sanırım fındık ve badem için bir sıkıntı olmuyor ama diğerleri bir sorun teşkil eder mi?Bilgi verirseniz sevinirim,teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1424 | |
Yeni Üye
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1425 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Sinova57 amacım olumsuz fikir oluşturmak değil yardımcı olmak şimdiden kolay gelsin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1426 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-03-2010
|
selam sayın Lilium fidan çukurları 1.5-2 mt genişliğinde ve çapında kazıldı demişsiniz ya. ben bu çukurların kaç saatte kazıldığını merak ediyorum. 500 fidan için topla kaç saat çalıştı kepçe? ben de kepçe ile kazdırayı düşünüyorum ama sizin bahsettiğiniz 2metreye 2 metre çukur korkuttu beni ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1427 |
Ağaç Dostu
|
Hiç gözünüz kormasın, iyi bir kepçe oparatörü olursa kepçe ile kazdırmakta büyük yarar var. Üstteki masajımda da belirttiğim gibi, çukurları elle bel kürekle açtırsaydım bir işçi yövmiyesi 50tl, açacağı çukur 30 taneyi geçmez, 30x17=510 çukur eder. 17x50=850tl. Ben 500 çukur açtırdım, kepçeci ile saati 75 tl ye anlaştım, 11 saatte açtı, 11x75=825 tl. Yirmi beşini attık 800 tl. Bel küreği ile açaçağınız çukur 50x50 yi geçmez, kepçe ile açaçağınız çukur 1.5- 2 metreyi bulur, toprağı ve tabanı gevşetmesi de çabası olur. Bu gevşiyen taban ve toprakta kök çalışması çok çok daha iyi olacağından bunlar da artı hanenize kar kalır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1428 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 20-04-2010
|
Lilium, sizin kepçe operatörü maaşallahlıkmış. ben 200 çukuru saati 70 liradan 13,5 saatte (yani 2 günde) açtırabildim. üstelik 945liranın 5 lirasını bile kesmedi. 660 dakikada 500 çukur gerçekten iyi sonuç. hani nerdeyse dakka başı çukur açmış. Ekleme: çukurları belli bir süre havalandıktan sonra kapatmak da gerekiyor, o iş daha kısa ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1429 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 02-08-2007
|
Sayın Lilium, Merak ettim fidanları ekebildiniz mi ? Dikim için toprağın durumu nasıl olmalı yani bu aralar havaların yağmurlu, karlı olması işi nasıl etkiliyor ? Cevabınız için şimdiden teşekkür ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1430 | |||
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Büyüklerimden öğrendiğim bir söz "bir ekmeklik unun varsa iyi bir fırıncıya ver" Sözünden yola çıkarak hareket ettim. Alıntı:
Benim çukurları açıp bırakma gibi (Kış dolayısıyla, ve hemen ekmem gereği) bir şansım olmadığı için, çukurları açtırırken üst toprağı ayrı alt toprağı ayrı yere koydurup çukur açıldıktan sonra hemen üst toprağı alta, alt toprağı üste gelecek şekilde hemen kapattım. Yani bu zaman dilimi içerisin de sadece çukurları açmadı kapattıda. Alıntı:
Çalışkan oparatörümüzden bir kaç resim. İşaretlenmiş yerlerin arasına giriyor ve çift sıra açarak gidiyor. ![]() Tam derinlikte ki bir çukuru çekmeye çep telefonumun hızı yetişemedi. ![]() ![]() Çukur kapandı ![]() Reklamı da hak etti sanırım. ![]() |
|||
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1431 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 10-03-2010
|
kahramanmaraş sütçü imam üniversitesinde mehmet sütyemez hoca ceviz konusunda etkili bir isim fidan temin konusunda da yardımcı olabilir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1432 |
Ağaç Dostu
|
Fidanları daha önce kendi bahçem için (dört yıl önce) temin ettiğim arkadaştan temin ettim. (bir tanesi bile yanlış çıkmadı) hepsi adına doğru. Fidan konusundaki sıkıntılar güvenirlilik oldukça hat safha da, Adına doğru fidan bulmak güvenebileceğiniz kişiyi bulmak oldukça güç. Bu yıl bir miktar (küçük bir miktar) ekip gelecek senede aşılayıp ceviz fidanı yetiştirmeyi düşünüyorum, ve bunları istediğiniz güven karşılığın da satışa koyacağım. Chandler pedro dozlayıcı olarakta fernette düşünüyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1433 |
Ağaç Dostu
|
Ceviz Hakkında
Ceviz hakkında şimdiye kadar rastladığım en ayrınlı tozlanma bilgileri. Uzun olduğu için tarayıp ekliyorum. Alıntı Yapılan Kitap Ege Üniversitesi yayınları. Yayın No:566 Diğer sayfalardanda Eklemeler yapacağım şimdilik bukadar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1434 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 21-04-2010
|
sayın LİLİUM CEVİZ FİDANI ALMAK İSTERSEN CORUM OĞUZLAR İLÇESİ VAR ORADA ÇOK KALİTELİ CEVİZLERİ VAR İÇİ BEYAZ TOPRAK TV DE BİRKAÇ KEZ O BÖLGENİN CEVİZLERNİ YAYINLAMIŞTI DALLAR YIKILIYORDU CEVİZDEN YALNIZ FAZLA SOĞUKTA DON OLAYINDAN ETKİLENİYOR BİRKAÇ FİDAN ALARAK DENEMENİ TAVSİYE EDERİM |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1435 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 21-04-2010
|
Sayın lilium eğer istersn sana bende ceviz ağaçları var mart ayında kalem gönderebilirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1436 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 08-07-2010
|
Aşılanacak kalemler nasıl hazırlanmalı?
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1437 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 27-01-2011
|
merhaba
Ben yeni üyeyim.Eskişehir-Günyüzü'nden katılıyorum. Ceviz bahçesi kurmak istiyorum.Yardımcı olurmusunuz?Sırası ile neler yapmam gerekir? Teşekkürler... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1438 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-03-2010
|
Alıntı:
isterseniz size özle mesaj ile kitap adı ve yazarı tavsiye edebilirim... daha sonra pratik deneyimlerden yararlanmak adına foruma da ceviz başlığını takip edebilirsiniz.... burada sizin sorunuza cevaben yazılan bir prağraf sizde daha büyük soru işaretleri oluşmasını sağlayacak ve tatmin etmeyecektir...saygılarımla |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1439 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 23-06-2010
|
Merhaba arkadaşlar sonunda ceviz fidanlarını toprakla buluşturdum 283 adet ceviz. Allahtan dilegim emeklerim boşa çıkmaz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1440 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 09-02-2011
|
Merhabalar arkadaslar foruma yeni üye oldum.Ben KTÜ de öğrenciyim. Uye olmamın ilk sebebi de ceviz ekmek istememdir. 1 gün once fidecimi arazimize götürdüm ve bana kaman ve yavuz1 olur burda dedi.Bizde ekmeyi düşünüyoruz.Kaman ve Yavuz1 hakkında bilgisi olan arkadaslar varsa seve seve dinlerim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|