agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Meyve Ağaçları (Özel) > Ceviz
(https)

Beğeni Düzeni5569Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 06-12-2012, 07:42   #2971
Ağaçsever

cupressus's Avatar

Giriş Tarihi: 29-01-2007
Sn.Çetiner, pedro var chandler yok.eminim son kararım...

cupressus Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-12-2012, 08:03   #2972
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 24-08-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi cupressus Mesajı Göster
Sn.Çetiner, pedro var chandler yok.eminim son kararım...
sn cupressus,pedro bahçelerini gezme fırsatınız oldu mu..dikim aralıkları,verimleri,ürünlerini kaça nereye satıyorlar..vb..
bu konularda biraz bilgi verebilir misiniz..

Safranlı beğendi.
ladikli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-12-2012, 08:45   #2973
Ağaç Dostu

eko_'s Avatar

Giriş Tarihi: 23-02-2008
Gönüllü yazarlar tarafından oluşturulmuş 100 sayfalık bir kitap olmuş.Ceviz işine yeni başlayacaklara iyi bir kaynak,arkadaşların eline sağlık...

eko_ Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-12-2012, 09:05   #2974
Ağaçsever

cupressus's Avatar

Giriş Tarihi: 29-01-2007
10 * 10 dikim, bursa 95, kaman ve pedro var, bunlar 10 yaşında, chandler bu bahçede 4 yaşında var. pedrolar 25-*30 kg veriyor. diğerlerinin bunu yakalaması zor görünüyor. (bereket tvde Selami Bayrak'ın röportaj verdiği yer..).satış konusunda problemi yok.

ladikli beğendi.
cupressus Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-12-2012, 10:10   #2975
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 07-06-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi eko_ Mesajı Göster
Sayın Permakültür; sanırım bahçenizin olduğu yer yüksek yayla benzeri ve sulamayı erken kesmemişsiniz.2010 yılında aynı durumla bende karşılaştım ve ondan sonra ağustos ayının 10' undan sonra fidanlara su vermedim.Serin bölgelerde su erken kesilmeli fidanlar susuzluktan etkilenmiyor.Eğer ki kuruduğundan şüphelendiğiniz dalların kabukları ağaçsı dokuya yapışmış ve kolay ayrılmıyorsa soğuk zararıdır.
sayın Eko,

Haklısın bahçem 850 m rakımlı bir yerde. Ağaçları 15 ekimde diktim ve can suyu verdim. Gelecek sene ağustos sonunda suyu keseceğim, buna benzer önerileri farklı mesajlarda da gördüm.

Dün önlem olarak kararan yerlerin altından kestim ve sutut kullanarak kestiğim yerleri kapattım. Bu şekilde soğuk etkisini kesmeyi umut ediyorum. Ayrıca tüm fidanları beyaz plastik boya ile boyadım.
Umarım baharda tüm fidanlarım filizlenir.

eko_ ve kamkat38 beğendi.
permakültür Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-12-2012, 11:24   #2976
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 07-12-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi permakültür Mesajı Göster
sayın Eko,

Haklısın bahçem 850 m rakımlı bir yerde. Ağaçları 15 ekimde diktim ve can suyu verdim. Gelecek sene ağustos sonunda suyu keseceğim, buna benzer önerileri farklı mesajlarda da gördüm.

Dün önlem olarak kararan yerlerin altından kestim ve sutut kullanarak kestiğim yerleri kapattım. Bu şekilde soğuk etkisini kesmeyi umut ediyorum. Ayrıca tüm fidanları beyaz plastik boya ile boyadım.
Umarım baharda tüm fidanlarım filizlenir.
Arkadaşlar bence!!!! Asıl sorun kışa girerken tüplü fidan tercihimizden kaynaklanıyor.

Şöyleki fidan üreticilerinin hepsi rakımı 100 ile 200 mt olan deniz kenarı yerlerde

Onlarda haklı daha kolay üretim yapabiliyorlar buralarda

Yüksek rakımlı yerlerde gece sıcaklıkları sıfırın altına düşmeye başladığında fidancıların olduğu yerlerde henüz artı on derecenin altına inen yer yok dolayısı ile fidanlar kışa hazırlanma sürecini yaşamadan kışla baş başa kalıyor sonrası malum fidan kayıpları.

Bu yazdıklarım düşük rakımlı bölgelerde geçerli değildir

Yüksek rakımlı yerler için benim tavsiyem ya Şubat sonundan itibaren mart sonuna kadar açık köklü ve ya yine aynı tarihten itibaren Temmuz sonuna kadar tüplü dikim yapılması

Ağustos'tan itibaren yapılan dikimde sulama yapmak zorunda kalınıyor Buda kışın zararlanmalara sebep oluyor

Ana etken fidanlık ile bahçe arasındaki iklimsel farktır asla göz ardı edilmemeli

Bu durum düşünülerek dikim planlaması yapılmalı

ncp1963 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-12-2012, 12:36   #2977
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 08-11-2012
Arkadaşlar 2013 mart ayında 12 yaşındaki ağaçlarıma kabuk aşısı ve yarma aşı yapılacak.Kalemleri su yürümeden alacağız.Kalemleri bozulmadan en iyi saklama yöntemini bilen arkadaşlardan yardım istiyorum.Saygılar hepinize kolay gelsin.

ömür-uşak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-12-2012, 12:51   #2978
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 13-01-2010
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ömür-uşak Mesajı Göster
arkadaşlar 2013 mart ayında 12 yaşındaki ağaçlarıma kabuk aşısı ve yarma aşı yapılacak.kalemleri su yürümeden alacağız.kalemleri bozulmadan en iyi saklama yöntemini bilen arkadaşlardan yardım istiyorum.saygılar hepinize kolay gelsin.
önceki çeşidiniz neydi
ve hangi çeşidi aşılayacaksınız

Safranlı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-12-2012, 12:52   #2979
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 13-01-2010
Ceviz aşısı sayfası var ancak ben link vermeyi beceremiyorum

Safranlı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-12-2012, 13:07   #2980
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 14-03-2008
Alıntı:
Arkadaşlar 2013 mart ayında 12 yaşındaki ağaçlarıma kabuk aşısı ve yarma aşı yapılacak.Kalemleri su yürümeden alacağız.Kalemleri bozulmadan en iyi saklama yöntemini bilen arkadaşlardan yardım istiyorum.Saygılar hepinize kolay gelsin.
Kalemleri kanaviçeye **** hava alabilen bir çuvala koyun. Ortalama 4 -6 derecede soğuk hava deposuna, miktar az ise buzdolabına koyun. Ortam sıcaklığının sabit olmasına dikkat edin.

ömür-uşak beğendi.
juglandales Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-12-2012, 14:04   #2981
Ağaç Dostu

Lilium's Avatar

Giriş Tarihi: 01-05-2008
Galeri: 106
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Safranlı Mesajı Göster
Ceviz aşısı sayfası var ancak ben link vermeyi beceremiyorum
http://www.agaclar.net/forum/fidan-v...k-asi/3115.htm

http://www.agaclar.net/forum/ceviz/15958.htm

http://www.agaclar.net/forum/ceviz/7961.htm

http://www.agaclar.net/forum/ceviz/26755.htm

Lilium Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-12-2012, 14:09   #2982
Ağaç Dostu

Lilium's Avatar

Alıntı:
Basit kolay bir yöntem,

Gözler Uyanmadan kalemleri al, hava alabilecek bir beze sar toprak altına göm. 5cm toprakla örtülmesi kafidir.

Eski 06-12-2012, 14:20   #2983
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 14-03-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Lilium Mesajı Göster
Basit kolay bir yöntem,

Gözler Uyanmadan kalemleri al, hava alabilecek bir beze sar toprak altına göm. 5cm toprakla örtülmesi kafidir.
Sayın Lilium, bu yöntemle saklandığında aşırı yağış olması durumunda sıkıntı olmazmı. ?

juglandales Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-12-2012, 14:26   #2984
Ağaç Dostu

Lilium's Avatar

Çok bir sıkıntı olmuyor, kalemleri sardığınız bez nemi tutuyor kalemlere çok bir etkisi olmuyor.

Eski 06-12-2012, 14:39   #2985
Ağaç Dostu

Alıntı:
Basit kolay bir yöntem,

Chandler çeşidine aşılamak istiyorum.Bazı duyumlarım naylona sar hava almasın dediler.Bu yötem bana ters geldi.Hava almazsa oksijen kesilir kalemler silaj olup bozulması lazım.Mutlaka hava almalı ama nemli olmalı diye düşünüyorum.Beze sarıp toprağa donmayacak şekilde gömeceğim.Lilium kardeşim tanişmıyoruz ama ben sizi yazılarınızdan videolarınızdan ağaç sevdanızdan çok iyi tanıdım.Mantıklı ve bilinçli yorumlarınız çok güzel.Yolum Gönen tarafına düşerse bahçenizde çayınızı içeceğim.Vadideki cennet sitenize devamlı giriyorum.Özellikle budama videolarınızdan çok faydalanacağım.Aşı konusunda kendime güvenemiyorum. Aşıcı arkadaşlar yapacak.Cevizlerim 12 yaşında 110 ceviz şebin bilecik yalova3 ve yavuz.Ayrıca 300 tane vişne ağacı ara ürün olarak ve diğer meyveler.İşlerinizde kolaylıklar ve başarılar dilerim.Diğer tüm formdaki arkadaşlarada başarılar dilerm.Sağolun.

Eski 06-12-2012, 14:43   #2986
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Safranlı Mesajı Göster
önceki çeşidiniz neydi
ve hangi çeşidi aşılayacaksınız
Şebin bilecik yalova 3 kaman cinsleri. Chandler çeşidine çevireceğim.İlginize teşekürler.Kolay gelsin.

Eski 06-12-2012, 15:02   #2987
Ağaç Dostu

Lilium's Avatar

Alıntı:
Lilium kardeşim tanişmıyoruz ama ben sizi yazılarınızdan videolarınızdan ağaç sevdanızdan çok iyi tanıdım.Mantıklı ve bilinçli yorumlarınız çok güzel.Yolum Gönen tarafına düşerse bahçenizde çayınızı içeceğim.
Fazla bilmekte iyi olmuyor, bu seferde sen çok biliyorsun deyip kızıyorlar, bende iki fidan ekipte çok bilene kızıyorum, Yahu önce ek, yetiştir, büyüt, geliştir, tecrübe kazan, gör, gör ki, sadece kitaplarda yazıldığı gibi değil bu işler, ondan sonra gel bana istediğin sözü söyle. Neden böyleyiz bilmiyorum hem züğürtüzzz hem kibar.

Kapım her zaman açıktır her zaman gelin buyrun.

Eski 06-12-2012, 19:28   #2988
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 07-02-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ncp1963 Mesajı Göster
Arkadaşlar bence!!!! Asıl sorun kışa girerken tüplü fidan tercihimizden kaynaklanıyor.

Şöyleki fidan üreticilerinin hepsi rakımı 100 ile 200 mt olan deniz kenarı yerlerde

Onlarda haklı daha kolay üretim yapabiliyorlar buralarda

Yüksek rakımlı yerlerde gece sıcaklıkları sıfırın altına düşmeye başladığında fidancıların olduğu yerlerde henüz artı on derecenin altına inen yer yok dolayısı ile fidanlar kışa hazırlanma sürecini yaşamadan kışla baş başa kalıyor sonrası malum fidan kayıpları.

Bu yazdıklarım düşük rakımlı bölgelerde geçerli değildir

Yüksek rakımlı yerler için benim tavsiyem ya Şubat sonundan itibaren mart sonuna kadar açık köklü ve ya yine aynı tarihten itibaren Temmuz sonuna kadar tüplü dikim yapılması

Ağustos'tan itibaren yapılan dikimde sulama yapmak zorunda kalınıyor Buda kışın zararlanmalara sebep oluyor

Ana etken fidanlık ile bahçe arasındaki iklimsel farktır asla göz ardı edilmemeli

Bu durum düşünülerek dikim planlaması yapılmalı
kış soğuklarına karşı beyaz su bazlı plastik boya kullanılmasını tavsiye ediyorlar denemeye değer

ncp1963 beğendi.
cetiner Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-12-2012, 19:34   #2989
Ağaç Dostu

Alıntı:
sn. ömür ne kadar sağlıklıdır bilemem ağzı kapalı pet şişelerde buzdolabında artı 4-5 derecede saklayıp defalarca aşı yaptım sorun olmadı kolaylıklar dilerim

ncp1963 ve ömür-uşak beğendi.
Eski 07-12-2012, 07:52   #2990
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 24-08-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi aviator34 Mesajı Göster
Arkadaşlar her ne kadar kitaplarda ceviz yetiştiriciliği ile ilgili bilgiler bulunsada, başımızdan gelip geçen olayları forum sitesinde paylaşıldıkça bu bilgilerin ne kadar faydalı olduğunu daha iyi anlıyorum **** anlıyoruz.
Bu yüzden 87 sayfayı (diğer başlıklar hariç onlarıda içine katarak) kim ne zaman ne yazmış tek tek mailime atarak kitapçık oluşturmaya çalışıyorum.2 haftada ancak 25 sayfa bitirebildim.bittiğinde inşallah forumda paylaşacağım.
Hesaplamalarıma göre 2-3 ayı bulur sanırım

sn.aviator kitapçık çalışmanız ne durumda

kamkat38 beğendi.
ladikli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-12-2012, 08:05   #2991
Ağaç Dostu

yolgezer2001's Avatar

Giriş Tarihi: 12-10-2012
selamlar
öncelikle bilgi için teşekkürler
chandler ve diğer yabancı ırklardan ceviz arıyorum bulunduğum yerde yerli ırklar şebi bilecik ekimi çok ancak ben yabancı ırklardan yetiştirmek istiyorum sütyemez kaman cinsi de olabilir kuracağım küçük hobi bahçeme dikeceğim elinde 2012 mahsülü ceviz olan arkadaşlar bana mesaj atarlarsa sevinirim
saygılar...

yolgezer2001 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-12-2012, 10:21   #2992
Ağaç Dostu

eko_'s Avatar

Giriş Tarihi: 23-02-2008
Alıntı:
Sayın ömür-uşak 12 yaşındaki ağaçlarınızda çeşit değişimi yaparken bazı kriterleri gözönünde tutmanız gerekiyor ve iyi araştırma yapmalısınız.Benim deneyimlerime göre;
1- 12 yaşındaki bir ağaca yarma aşı çok zor olur.Çivili aşı ya da kabuk altı yapmalısınız.
2-Uşak bölgesi için kalem aşıda Mart ayı çok erken,bizler Denizli'de (900 Rakım ve üstünde)bu aşıyı mevsim sıcaklıklarına göre 25 Nisan 6 Mayıs tarihleri arası yapıyoruz.
3-Kalemleri yüksek bölgelerden alırsanız uyanmaları geç olduğu için buzdolabında saklama süreniz azalacak ve korumanız kolaylaşacaktır.Kalemleri suya batırdığınız bir bezi sıktıktan sonra içine sarın ve bunuda bir poşete koyarak dolabın sebzeliğe koyun.(+4 derece)
4-Aşıyı yaptıktan sonra bana göre sutut kullanmayın, Kalemin aşı yerinde kaynamasını ve yayılmasını zorlaştırıyor.En güzeli aşı macunu ile kapatın ve macun üzerini beyaz plastik boya ile boyayın.
5-Aşılamadan en az 1 hafta önce ağaçlarınızı kesin ve acı suyunu atmasını sağlayın.
Bunlar benim düşüncem, daha değişik fikirlerle ve ikliminizin durumuna göre mantık süzgecinizi kullanarak daha değişik seçenekleri oluşturabilirsiniz.Kolaylıklar dilerim..

eko_ Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-12-2012, 12:34   #2993
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi eko_ Mesajı Göster
Sayın ömür-uşak 12 yaşındaki ağaçlarınızda çeşit değişimi yaparken bazı kriterleri gözönünde tutmanız gerekiyor ve iyi araştırma yapmalısınız.Benim deneyimlerime göre;
1- 12 yaşındaki bir ağaca yarma aşı çok zor olur.Çivili aşı ya da kabuk altı yapmalısınız.
2-Uşak bölgesi için kalem aşıda Mart ayı çok erken,bizler Denizli'de (900 Rakım ve üstünde)bu aşıyı mevsim sıcaklıklarına göre 25 Nisan 6 Mayıs tarihleri arası yapıyoruz.
3-Kalemleri yüksek bölgelerden alırsanız uyanmaları geç olduğu için buzdolabında saklama süreniz azalacak ve korumanız kolaylaşacaktır.Kalemleri suya batırdığınız bir bezi sıktıktan sonra içine sarın ve bunuda bir poşete koyarak dolabın sebzeliğe koyun.(+4 derece)
4-Aşıyı yaptıktan sonra bana göre sutut kullanmayın, Kalemin aşı yerinde kaynamasını ve yayılmasını zorlaştırıyor.En güzeli aşı macunu ile kapatın ve macun üzerini beyaz plastik boya ile boyayın.
5-Aşılamadan en az 1 hafta önce ağaçlarınızı kesin ve acı suyunu atmasını sağlayın.
Bunlar benim düşüncem, daha değişik fikirlerle ve ikliminizin durumuna göre mantık süzgecinizi kullanarak daha değişik seçenekleri oluşturabilirsiniz.Kolaylıklar dilerim..
Dediklerinize aynennkatılıyorum.Aşıları 15 nisandan sonra yapyıtracağım.Kalın dallara çivili kabuk aşısı ince dallara yarma aşı yapılacak.Sutut kullanmayı düşünüyordum ekiz fidancılğın sitesindeki videoya göre yapacağız.O zaman aşı birleşim yerlerine macun diğer yerlerine sutut kalemlerede plastik beyaz boya sürelim.100 Tane ağaç her ağaçta 5 tane dal aşılasak 1000 kalem çakacağız.Belkide daha fazla.Ağaçlar güçlü yaptıran arkadaşlar var kalemler 3 ayda 3m filiz vermişler. Teşekür ederim.Çivrilli iseniz görüşelim.tel 0535 816 6354 kolaylıklar dilerim.

Eski 07-12-2012, 17:52   #2994
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 30-11-2009
anaç fidanı aşı için aşağı tarafından kesiliyor. Peki aşı tutmazsa fidana yazık olmuyor mu?
bu yaz Benim bilecik cinsi aşılı fidan tam aşı yerinden koptu. ot biçerken. sonra aşı yerinin altından yani anaçtan tekrar patladı. şimdi 30-40 cm oldu.ne zaman aşılayabilirim.

DERİN SU Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-12-2012, 19:20   #2995
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi DERİN SU Mesajı Göster
anaç fidanı aşı için aşağı tarafından kesiliyor. Peki aşı tutmazsa fidana yazık olmuyor mu?
bu yaz Benim bilecik cinsi aşılı fidan tam aşı yerinden koptu. ot biçerken. sonra aşı yerinin altından yani anaçtan tekrar patladı. şimdi 30-40 cm oldu.ne zaman aşılayabilirim.
Ağaçlarım büyük oldoğu için ağacın dallarına aşı yapılacak bütün dallar tutmazssa yine aynı dallardan çıkan anaç dallara göz aşısı yapılacak.Sizin ağaca zannedersem mart sonu dilcikli aşı yapılır veya haziran temmuz gibi göz aşısı kesin emin değilim bir bilene sormak lazım kolaylıklar.

Eski 07-12-2012, 20:45   #2996
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 30-04-2012
Alıntı:
Hayır, tek ürün için destek alabilirsiniz.
teşekkürler.

derdin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-12-2012, 22:37   #2997
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 14-12-2011
sayın derin su isterseniz mart alında dilçikli aşı yapın isterseniz temmuz ayında yama göz aşısı yapınız bu karar size ait.

goksal Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-12-2012, 21:38   #2998
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi DERİN SU Mesajı Göster
nisan 15 gibi dilcikli aşı deneyin daha kolay ve daha sağlam tutuyor

Eski 09-12-2012, 00:40   #2999
Ağaç Dostu

Lilium's Avatar

Bana hiç inandırıcı gelmedi.

AĞAÇÖREN ve ÇEVRESİNDE CEVİZE YATIRIM KAZANDIRIYOR - YouTube

Düzenleyen Lilium : 16-12-2012 saat 16:45 Neden: cümle düzeltme
Eski 09-12-2012, 10:46   #3000
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 14-10-2011
Aslında bizlerin bu tarz videolara çok ihtiyacımız var.Özellikle İstanbul,Ankara, vs büyük şehirlerde yaşayıp hayalinde bahçe kuracak olanların bilgilenmesi açısından.Gerçi en doğrusu bahçe sahipleri ile görüşüp bahçelerini gezmek,bu güzellikleri, deneyimleri,teknik bilgileri,yorumları yerinde görmektir..
Gerçi video daki Bey 300-400 kg ceviz alan var diye söyüyor..Buna inanan gerçekten topu diker =)

sezqin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 07:56.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025