![]() |
|
![]() |
#2971 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 29-01-2007
|
Sn.Çetiner, pedro var chandler yok.eminim son kararım... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2972 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-08-2012
|
sn cupressus,pedro bahçelerini gezme fırsatınız oldu mu..dikim aralıkları,verimleri,ürünlerini kaça nereye satıyorlar..vb.. bu konularda biraz bilgi verebilir misiniz.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2973 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-02-2008
|
Gönüllü yazarlar tarafından oluşturulmuş 100 sayfalık bir kitap olmuş.Ceviz işine yeni başlayacaklara iyi bir kaynak,arkadaşların eline sağlık... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2974 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 29-01-2007
|
10 * 10 dikim, bursa 95, kaman ve pedro var, bunlar 10 yaşında, chandler bu bahçede 4 yaşında var. pedrolar 25-*30 kg veriyor. diğerlerinin bunu yakalaması zor görünüyor. (bereket tvde Selami Bayrak'ın röportaj verdiği yer..).satış konusunda problemi yok. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2975 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-06-2012
|
Alıntı:
Haklısın bahçem 850 m rakımlı bir yerde. Ağaçları 15 ekimde diktim ve can suyu verdim. Gelecek sene ağustos sonunda suyu keseceğim, buna benzer önerileri farklı mesajlarda da gördüm. Dün önlem olarak kararan yerlerin altından kestim ve sutut kullanarak kestiğim yerleri kapattım. Bu şekilde soğuk etkisini kesmeyi umut ediyorum. Ayrıca tüm fidanları beyaz plastik boya ile boyadım. Umarım baharda tüm fidanlarım filizlenir. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2976 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-12-2011
|
Alıntı:
Şöyleki fidan üreticilerinin hepsi rakımı 100 ile 200 mt olan deniz kenarı yerlerde Onlarda haklı daha kolay üretim yapabiliyorlar buralarda Yüksek rakımlı yerlerde gece sıcaklıkları sıfırın altına düşmeye başladığında fidancıların olduğu yerlerde henüz artı on derecenin altına inen yer yok dolayısı ile fidanlar kışa hazırlanma sürecini yaşamadan kışla baş başa kalıyor sonrası malum fidan kayıpları. Bu yazdıklarım düşük rakımlı bölgelerde geçerli değildir Yüksek rakımlı yerler için benim tavsiyem ya Şubat sonundan itibaren mart sonuna kadar açık köklü ve ya yine aynı tarihten itibaren Temmuz sonuna kadar tüplü dikim yapılması Ağustos'tan itibaren yapılan dikimde sulama yapmak zorunda kalınıyor Buda kışın zararlanmalara sebep oluyor Ana etken fidanlık ile bahçe arasındaki iklimsel farktır asla göz ardı edilmemeli Bu durum düşünülerek dikim planlaması yapılmalı |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2977 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-11-2012
|
Arkadaşlar 2013 mart ayında 12 yaşındaki ağaçlarıma kabuk aşısı ve yarma aşı yapılacak.Kalemleri su yürümeden alacağız.Kalemleri bozulmadan en iyi saklama yöntemini bilen arkadaşlardan yardım istiyorum.Saygılar hepinize kolay gelsin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2978 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-01-2010
|
Alıntı:
ve hangi çeşidi aşılayacaksınız |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2979 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-01-2010
|
Ceviz aşısı sayfası var ancak ben link vermeyi beceremiyorum |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2980 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-03-2008
|
Kalemleri kanaviçeye **** hava alabilen bir çuvala koyun. Ortalama 4 -6 derecede soğuk hava deposuna, miktar az ise buzdolabına koyun. Ortam sıcaklığının sabit olmasına dikkat edin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2982 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Gözler Uyanmadan kalemleri al, hava alabilecek bir beze sar toprak altına göm. 5cm toprakla örtülmesi kafidir. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2983 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-03-2008
|
Sayın Lilium, bu yöntemle saklandığında aşırı yağış olması durumunda sıkıntı olmazmı. ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2985 |
Ağaç Dostu
|
Chandler çeşidine aşılamak istiyorum.Bazı duyumlarım naylona sar hava almasın dediler.Bu yötem bana ters geldi.Hava almazsa oksijen kesilir kalemler silaj olup bozulması lazım.Mutlaka hava almalı ama nemli olmalı diye düşünüyorum.Beze sarıp toprağa donmayacak şekilde gömeceğim.Lilium kardeşim tanişmıyoruz ama ben sizi yazılarınızdan videolarınızdan ağaç sevdanızdan çok iyi tanıdım.Mantıklı ve bilinçli yorumlarınız çok güzel.Yolum Gönen tarafına düşerse bahçenizde çayınızı içeceğim.Vadideki cennet sitenize devamlı giriyorum.Özellikle budama videolarınızdan çok faydalanacağım.Aşı konusunda kendime güvenemiyorum. Aşıcı arkadaşlar yapacak.Cevizlerim 12 yaşında 110 ceviz şebin bilecik yalova3 ve yavuz.Ayrıca 300 tane vişne ağacı ara ürün olarak ve diğer meyveler.İşlerinizde kolaylıklar ve başarılar dilerim.Diğer tüm formdaki arkadaşlarada başarılar dilerm.Sağolun. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2986 |
Ağaç Dostu
|
Şebin bilecik yalova 3 kaman cinsleri. Chandler çeşidine çevireceğim.İlginize teşekürler.Kolay gelsin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2987 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Kapım her zaman açıktır her zaman gelin buyrun. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2988 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-02-2012
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2989 |
Ağaç Dostu
|
sn. ömür ne kadar sağlıklıdır bilemem ağzı kapalı pet şişelerde buzdolabında artı 4-5 derecede saklayıp defalarca aşı yaptım sorun olmadı kolaylıklar dilerim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2990 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-08-2012
|
Alıntı:
sn.aviator kitapçık çalışmanız ne durumda ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2991 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-10-2012
|
selamlar öncelikle bilgi için teşekkürler chandler ve diğer yabancı ırklardan ceviz arıyorum bulunduğum yerde yerli ırklar şebi bilecik ekimi çok ancak ben yabancı ırklardan yetiştirmek istiyorum sütyemez kaman cinsi de olabilir kuracağım küçük hobi bahçeme dikeceğim elinde 2012 mahsülü ceviz olan arkadaşlar bana mesaj atarlarsa sevinirim saygılar... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2992 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-02-2008
|
Alıntı:
1- 12 yaşındaki bir ağaca yarma aşı çok zor olur.Çivili aşı ya da kabuk altı yapmalısınız. 2-Uşak bölgesi için kalem aşıda Mart ayı çok erken,bizler Denizli'de (900 Rakım ve üstünde)bu aşıyı mevsim sıcaklıklarına göre 25 Nisan 6 Mayıs tarihleri arası yapıyoruz. 3-Kalemleri yüksek bölgelerden alırsanız uyanmaları geç olduğu için buzdolabında saklama süreniz azalacak ve korumanız kolaylaşacaktır.Kalemleri suya batırdığınız bir bezi sıktıktan sonra içine sarın ve bunuda bir poşete koyarak dolabın sebzeliğe koyun.(+4 derece) 4-Aşıyı yaptıktan sonra bana göre sutut kullanmayın, Kalemin aşı yerinde kaynamasını ve yayılmasını zorlaştırıyor.En güzeli aşı macunu ile kapatın ve macun üzerini beyaz plastik boya ile boyayın. 5-Aşılamadan en az 1 hafta önce ağaçlarınızı kesin ve acı suyunu atmasını sağlayın. Bunlar benim düşüncem, daha değişik fikirlerle ve ikliminizin durumuna göre mantık süzgecinizi kullanarak daha değişik seçenekleri oluşturabilirsiniz.Kolaylıklar dilerim.. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2993 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2994 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 30-11-2009
|
anaç fidanı aşı için aşağı tarafından kesiliyor. Peki aşı tutmazsa fidana yazık olmuyor mu? bu yaz Benim bilecik cinsi aşılı fidan tam aşı yerinden koptu. ot biçerken. sonra aşı yerinin altından yani anaçtan tekrar patladı. şimdi 30-40 cm oldu.ne zaman aşılayabilirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2995 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2996 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 30-04-2012
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2997 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 14-12-2011
|
sayın derin su isterseniz mart alında dilçikli aşı yapın isterseniz temmuz ayında yama göz aşısı yapınız bu karar size ait. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2998 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2999 |
Ağaç Dostu
|
Düzenleyen Lilium : 16-12-2012 saat 16:45 Neden: cümle düzeltme |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3000 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 14-10-2011
|
Aslında bizlerin bu tarz videolara çok ihtiyacımız var.Özellikle İstanbul,Ankara, vs büyük şehirlerde yaşayıp hayalinde bahçe kuracak olanların bilgilenmesi açısından.Gerçi en doğrusu bahçe sahipleri ile görüşüp bahçelerini gezmek,bu güzellikleri, deneyimleri,teknik bilgileri,yorumları yerinde görmektir.. Gerçi video daki Bey 300-400 kg ceviz alan var diye söyüyor..Buna inanan gerçekten topu diker =) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|