![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-04-2012
|
Bu ekipman bizim köylülerin dip kazan dediği makina köyde var. Kışın bahçenin gölete olan uzaklığı 5 - 6 metreye kadar düşüyor geçen yaz sonu ise uzaklık 55 metreye çıktı.bende şimdilik derin bir çukur açtırmayı düşünüyorum,o bölgedeki 7-8 fidan mutsuz hallerinden belli zaten.dediğim gibi biraz daha zaman geçsin bir şeyler bulunur elbet. |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-03-2010
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-04-2012
|
Hayır. Aşağı bölüme düşünüyorum 3 metre derinliğinde bir çukur açtırırsam su birikir mi onu düşünüyorum. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-03-2008
|
İşaretlediğim yer sanki bir kanal açılmış gibi duruyor.!! |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-10-2011
|
Sayın aviatör34, Resimde araziniz biraz yamaç ve toprak yapısı erozyana musait görünüyor.Siz her nekadar drenaj kanalı açma gibi önlemler alsanızda şiddetli yağmurlarda yine problem yaşanır. Benim tavsiyem arazinizin o bölgesini teras şeklinde işleyin ve fidanlarınızı oraya dikin, iyi netice alacağınızdan eminim. Bunun örneklerini bahçemin bulunduğu bölgede (Biga/Çanakkale) görüyorum. Bu sene çok şiddetli yağmurlar oldu bir çok ekili alan erozyana uğradı, teras şeklinde işlenen yerler ise hiç bir tahribata uğramamış. Düzenleyen ykaya194 : 15-05-2013 saat 12:54 Neden: hatalı üye ismi |
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
|
Bu sene ağaç kuruma haberleri malesef çok sık geliyor. Belkide başıma geldiği için algıda seçiciliktir. Aşırı Yağışlar Şeftali Ağaçlarını Kuruttu Haberi (2013) Lapseki'deki yağışlar ağaçları kuruttu(2013) http://www.naturalhaber.com/haber_de...p?haberID=5485(2010) Düzenleyen juglandales : 15-05-2013 saat 14:33 |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-09-2012
|
dikim şeması
Değerli arkadaşlarım arazımın planı aşağıda ki şekilde olup dikim aralıklarında ki düşünceleriniz almak isterim KIRMIZI OLANLAR ERKEK ÇİÇEKLER. Dikim sırası 6*6 alarak yapıldı Çok teşekkürler. |
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bence ,erkek fidan sıralarına 2 dişi bir erkek,yanına tekrar iki dişi bir erkek gibi devam ederseniz daha iyi olur kanısındayım. erkek sağındaki ve solundaki dişiyi tozlar ayrıca ön ve arka sıralardakileride de tozlamış olur. |
|
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Toplam 1350 adet 143 adet tozlayıcı var.eğer sizin dediniz gibi olursa bu sefer cok fazla tozlayıcı gider diye düşünüyorum.yanılıyormuyum ? |
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu
|
Tozlayıcı adedi doğru. plandaki gibi ön ve arka sıralarda dişi olan 3-5 sıra aynen kalacak zira rüzgar kuzeyden gelerek onları tozlar. ben erkek fidanları yanyana dizmeyin diyorum. Öyle bir yerleştirme yapınki 143 erkek fidan dediğim şekilde dağılsın. |
|
|
|
|
|
#13 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
saygılarımla |
|
|
|
|
|
|
#14 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-02-2011
|
Alıntı:
Örneğin bazı cevizlerde dişi çiçekler önce, bazılarında erkek çiçekler önce bazılarında ise erkek ve dişi çiçekler aynı zamanda açar. Sanırım erkek çiçek derken tozlayıcı demek istediniz. Tozlayıcı yerleşim konusuna ben yarın bakmaya çalışayım. Ama ondan önce ana çeşit hangisi tozlayıcılar hangisi onları bilmekte de fayda var. Ceviz için uygun dikim aralığı 8m x 8m 'dir. |
|
|
|
|
|
|
#15 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ana çeşit olarak Chandler fernor Ve Maraş-18 selamalr |
|
|
|
|
|
|
#16 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Dikim aralıklarını 6 x 8 tavsiye ederim veya 7 x 7 olursa bakla sırası dedikleri x x x x x x x gibi olursa daha fazla fidan dikilir. |
|
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-10-2012
|
ben dikim yaparken 9 normal 1 tozlayıcı şeklinde dikim yaptım sıraları "S" şeklinde düşündüm dokuz normal diktim onuncu çukura tozlayıcıyı dikim sırasındaki agaç sayısı on ve katları olmadıgı müddet tozlayıcılar aynı hizaya gelmiyo böylelikle, aaaaaaaaabaaaaaaaaabaaaaaaaaabaaaaaaaaabaaaaaaaaab aaaaaaaaabaaaaaaaaabaaaaaaaaabaaaaaaaaabaaaaaaaaab aaaaaaaaabaaaaaaaaabaaaaaaaaabaaaaaaaaabaaaaaaaaab aaaaaaaaabaaaaaaaaabaaaaaaaaabaaaaaaaaabaaaaaaaaab aaaaaaaaabaaaaaaaaabaaaaaaaaab a lar normal b ler tozlayıcı gerçi burda tozlayıcılar aynı hizada durdu ![]() Düzenleyen yolgezer2001 : 16-05-2013 saat 11:02 Neden: imla |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 16-05-2013
|
Tüm katılımcılara merhaba, Yaklaşık 3 senedir ceviz üzerine yapmış olduğum araştırmalarda bu site benim için çok önemli bir kaynak oldu, yazılanların çoğunuda okumuşluğum vardır, bugün yazmakda kısmet oldu, katkı veren herkese öncelikle teşekkür ederim. Yerim edirne ipsalada, yaklaşık 30 dönüm kendi arazim, kısmetse bu yıl kasım-aralık gibi dikim yapıcaz. Dikim aralığı olarak 7x7 düşünüyorum. Orman bakanlığından kredi başvurusunda bulunduk, projelendirip sunmak gerekiyor şimdi onunla uğraşıyoruz. Benim sormak istediğim Fernor ile ilgili düşünceleriniz nelerdir, forumda çok fazla bahsedilmemiş, genelikle chandler ve pedro deneyimleri paylaşılmış, trakyanın ayazı nedeniyle çok önerdiler, ilkbahar geç ve sonbahar erken donlarından kısa vejetasyon süresi ile daha az etkilenmesi özellikle öne çıkartılıyor. İçi bütün olarak çıkabilen, iri , beyaz ve aroması güzel olarak tarif ettiler. teşekkürler Düzenleyen levents : 30-05-2013 saat 17:01 |
|
|
|
|
|
#19 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
İlkbahar geç donları olan bölgeler için tavsiye ederim. Şunuda söyliyeyim verim konusunda ise bilgim yok. |
|
|
|
|
|
|
#20 | |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 16-05-2013
|
Alıntı:
![]() Verim konusunda söylenenler dışında yaptığım araştırmalarda fernorun chandlera yakın bir meyve adedi ve iç oranı çıkmakta ve anraktoza karşı da daha dayanıklı olduğu gözüküyor. İşin 5-10 sene sonrasınında pazarlanmasını da düşünerek meyve tadınıda merak ediyorum ama nerden nasıl bulurum, nasıl emin olurum onuda bilmiyorum, öğrenirsem burdan yazarım artık. Bu arada verim konusu için Birleşmiş milletler gıda örgütününün aşağıdaki linkte verdiğim çalışmasını incelemenizi tavsiye ederim, ülkelere göre cinsleri karşılaştırıyor, farklı ülkeler kendi yetiştirdiği özel cinslerle birlikte genel kabul gören ırkları karşılaştırmışlar. REU Technical Series N. 66 - ESCORENA Network on Nuts: Inventory of Walnut Research, Germplasm and References Düzenleyen levents : 30-05-2013 saat 17:04 |
|
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 21-09-2011
|
arkadaşlar resimde gördüğünüz ceviz iki ay önce aşıladığım franquette üzerinde 1 tane meyvası bile var ama meyvasını kopartıp kopartmama konusunda kararsız kaldım. badem de feragnes |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-02-2009
|
Merhaba ceviz dostları polisan (boya üreten büyük bir firma) da ceviz ve badem yetiştiriciliğine giriyormuş.10 sene sonra ne olacak fiyatlar merak ediyorum. |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 14-12-2011
|
Boxer veya gramoson isimli ot ilaçların dan birini kullanmanızı tavsiye ederim |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 01-10-2012
|
ceviz yetiştiriciliğiyle ilgili okunması gereken,faydalı ulur dediğiniz kitap hangisidir? yaşar akça hocanın kitabını almayı düşünüyorum... bu kitabı okuyan arkadaşların yorumlarını bekliyorumm.. teşekkürler. |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-05-2013
|
bu kitap hep tavsiye ediliyor bilgin olsun okumadım ama daha |
|
|
|
|
|
#26 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Nedenine gelince birincisi bu konuda çalışan bir akademisyen olmasına rağmen kendi özümsediği bilgileri kullanmak yerine daha çok 'Walnut Production Manual' isimli bir kitabın çevirisini kullanmış. Çeviri de iyi bir tercüme olmamış. Sonra sanırım üniversitelerimizde, akademik çevrelerde eğitim dili olarak (bağışlayın) sömürge dili kullanılmasına paralel olarak ne olduğu belli olmayan, anlaşılamayan ifadeler var. Örneğin lateral, terminal gibi.. Yani yanlış anlaşılmasın. Bu sadece bu kitap için değil üniversitelerimizde tüm Türkilizce eğitim gören insanlar için geçerli. Konumuzla hiç alakalı değil ama örnek vermek için anlatıyorum. Geçenlerde Türkiye'nin en iyi üniversitelerinden bir tanesinde yurt dışındaki örnekleri gibi açık ders sınıfları koymuşlar. Dersler de İngilizce. Sanki İngilizce bilen birisi gelip de MIT, Stanford gibi dünyanın en iyi üniversiteleri gene dünyanın en iyi hocalarını, beyinlerini toplamış ders anlatırken Türkilizce ile ders dinleyecekmiş gibi. Derste de bilgisayar biliminin konusu olan veri yapıları ve algoritmalar anlatıyorlar. İşte böyle başka arama algoritmaları, çizit gibi veri yapıları vs.. vardır. Hatta bağlantısını paylaşmakta da sakınca görmüyorum. CENG213-EN: Lecture 1 - Video Şimdi benim bu videoda ilk gözlemlediğim bir kere anlatan hoca tam olarak yabancı dili akıcı olarak kullanamıyor. Duygularını, ifadelerini, mimiklerini ifade etmekte yetersiz kalıyor. İkincisi sanki sürekli bir kavramın tarifini yapıyor. İşte yığıt budur, ikili ağaç budur vs.. gibi. Ama öğrenciyi hiç düşünmeye yönlendirmiyor. Öğrenciden aldığı cevaplar yes no şeklinde.. Yaşı benim gibi biraz ilerlemiş olanlar hemen hatırlayacaklardır. Ümit Besen'in bir parçası vardı. I love you Hatta bunun biraz da komiğini yapmışlar. İyi de olmuş ![]() Besen Eller - YouTube Hatta öğrenciler ile hoca arasındaki iletişimi göstermesi açısından bence öğrenciler bunu pratiğe geçirselermiş çok komik olurmuş. Parmaklarına yazarak ![]() Dikkat ederseniz öğrenciler doğal olarak anlamakta güçlük çekiyorlar ve Türkçe olarak soruyor. Bakın konudan taşdık ama bir tane de güzel bir örnek göstermek istiyorum. Lecture 1 | Introduction to Robotics - YouTube Oldukça zor bir konu olmasına rağmen hocanın vücut diline, öğrencileriyle etkileşime girmesine, mimiklerine bakarmısınız. Bence bu profesör duygu, düşünce ve bilgisini çok iyi bir şekilde öğrencilerine aktarmakla kalmıyor, bunu yaparken çok farklı araçlardan yararlanıyor .. İşin özü yabancı dilden Türkçe'ye çevirilecek kelimelerin zihnimizde ifade ettiği kavramları da çağrıştırması gerektiğini düşünüyorum. Bu konuda örneğin proton yerine artıcık, elektron yerine eksicik gibi. Ve hatta Türkçe'nin bilim dili olması gerektiğini düşünüyorum. Konuya dönersek Prof. Dr. Seyit Mehmet Şen hocanın Sorularla Ceviz Yetiştiriciliği kitabını daha çok beğeniyorum ![]() |
|
|
|
|
|
|
#27 | |
|
agaclar.net
Giriş Tarihi: 22-03-2007
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaç Dostu
|
Aynen. Bu arada tesadüfen günlüğünüzde paylaştığınız yazıları okumuştum. Çok güzel ve faydalı bilgiler var. Tebrik ederim. |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 07-05-2013
|
Dün ve bugün saatteki hızı 50 km ye ulaşan rüzgar başta ceviz olmak üzere şeftali, armut gibi ağaçlarda meyve dökümüne sebebiyet vermiştir. Özellikle İzmir-Balıkesir-Çanakkale hattında. |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 26-07-2011
|
Merhaba arkadaşlar 2011 yılı temmuz ayında bu siteye girmiş sayfalarca okumuştum gözüm baya korkmuştu! daha sonra karar,verdim en başta, AOF. Tarım meslek Yüksek Okulu,okudum son dönemim bitiyor. Köyden 16 Mayıs'ta 15 dekar da yer aldım.Nasip olursa ceviz fidanlarına dikeceğim. |
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|