View Single Post
Eski 19-04-2013, 18:48   #3446
Erdem
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 10-02-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi jarc-landor Mesajı Göster
Şebin ile ilgili aşağıdaki bilgileri buldum internette ama çok abartı geldi herşey yolunda gitse de.
Sayın jarc-landor,

İnternette Türkçe siteler içinde bir kaç site dışında cevizle ilgili sağlıklı bilgi bulmanız zor. O yüzden Prof. Dr. Seyit Şen hocanın Sorularla Ceviz Yetiştiriciliği kitabını tavsiye edebilirim.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi jarc-landor Mesajı Göster
10. YIL……: AĞAÇ BAŞINA ÜRETİM :100 KG / AĞAÇ
Bunu yazan vatandaş NASA'da çalışıyor galiba. Aya kadar uçmuş

CEVİZ HATTI - KSÜ Ceviz Danışma Hattı

Doğrusu yurt dışındaki rakamlar dekara ortalama olarak söylüyorum 400 - 500 kg kadar, bizim ortalama ceviz üretimimiz dekara 150 kg kadar.

Anıt ceviz ağaçlarından 80 kg kadar verim alındığı söylenir. Ama o zamanda dekara 2 ağaç dikmeniz lazım ve o cevizleri torununuzun torunu görebilir ancak

Bu şekilde yapılabilirlik araştırması (ingilizcesi feasibility study'dir) hazırlayan fidancılardan kesinlikle alışveriş yapmanızı tavsiye etmem.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi parlasanteberi Mesajı Göster
MAVİ SERTİFİKAYI MI ÖNERİRSİNİZ SARI SERTİFİKAYIMI ?
Tabi mavi sertifika bulabilirseniz daha iyi olur. Mavi sertifikalı fidanların hem desteği daha fazla, hem de bahsettiğim gibi mavi sertifika alabilmek için fidan üreticisinin damızlık bahçesi olması gerekiyor. Destekleme alırken de standart sertifikalı fidan desteği değil sertifikalı fidan desteği alıyorsunuz.

Ama fidanın sertifikasının mavi ya da sarı olmasından ziyade güvenilir bir fidancıdan almak önemli.

Eğer imkanınız olursa Araştırma Kuruluşları ve Üniversitelerden alabilirsiniz. Zaten sanırım Türkiye çapında fidancılar da damızlık fidanlarını Araştırma Kuruluşlarının damızlık parsellerinden temin ediyorlar.

Gene fidanları güvenilir, işini doğru yapan fidancılardan da alabilirsiniz. Hangi fidancının iyi olduğunu bilemeyeceğiniz için bu konuda Tarım İl ya da İlçe Müdürlüklerinde tecrübeli teknik personelden yardım alabilirsiniz.

Erdem Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön