View Single Post
Eski 19-04-2013, 12:10   #3442
ncp1963
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 07-12-2011
http://www.agaclar.net/forum/1141200-post11.htm

bu işte bir terslik var bizim burada bu resimdeki ağaçların yaprakları kadar yerli cinsler açtı..

bilindiği gibi bendede fernor ve fernette var henüz gözleri yeni yeni kabarmaya başladı resimdeki sürgün boyuna ulaşmak için en az 20 gün beklemem gerek...

edirneye birşey diyemiyeceğim malum rakım çok düşük denizden gelen hava akımı daha sıcak tutuyordur. benim fernor ve fernettelerin aralarında uyanmada fark olacakmı takip edeceğim.. ama şereflikoçhisarda açmaması gerek diye düşünüyorum aramızda çok bir iklimsel fark yok

nacizane görüşüm sizdeki fidanlarda bir sorun var diyeceğim ama sizden bir ricam var yerli yaşlı cevizler mutlaka vardır etrafınızda onlarla aralarında sürgün farkı varmı??... yerli eski ceviz ağaçları sizinkilerden önce açmışsa sıkıntı yok bölgesel bir durum diyebiliriz. yok aynı anda veya çok yakın aralıkla açtı derseniz nerede kaldı bu cinslerin geçciliği diye sorarlar adama bu durumda sizde fidanı size satana mutlaka benim dedemin cevizi ile senin sattığının arasında uyanmada fark yok diye sormalısınız..

tarla çamur olmasa üşenmeden resim çekip yükleyeceğim demiştim ama dayanamadım gittim çektim üst resim fernette mavi boyalı göz aşılı.

alt resim fernor dilcikli ingiliz aşılı

ikisindede gözlerin yeni kabarmaya başladığı sanırım anlaşılıyor

Eklenen Resimler

Düzenleyen ncp1963 : 19-04-2013 saat 14:40
ncp1963 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön