agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Meyve Ağaçları (Özel) > Ceviz
(https)

Beğeni Düzeni676Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 26-01-2015, 20:43   #1
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 12-12-2014
129. Bu gün 07 Mayıs 2014 Çarşamba. Sabah erkenden bahçeye gitmek için yola çıktım ilk önce oturduğum sitenin altında bulunan seranın bir bölümünü açtım fideler pişkinleşsin diye. Bahçeye vardığımda saat ; 07,30’du. Terası süpürdüm evin etrafındaki ağaçları dolaştım sonra patlıcan fidesi, mısır, yemeklik kabak diktim öğleden sonra da 2 viyol (90 adet) fide diktim bu iş bayağı zormuş, domatesin kilosu pahalıymış diyenin anlını karışlamak lazım. 110 m domatese yer ayırmışım, 100 m de diğerlerine. Mıntıka temizliği yaptım evin etrafındaki ağaçlara gübre verdim. Kazım CIBIR’ı aradım o da pek keyfim yok dedi, çünkü geçen sene aşıladığı fidanlardan bir çoğu soğuktan zarar görmüş bende 81 açtı diğer 80 açmadı dedim bekleyeceğiz dedi. 2 hafta sonra tekrar sayacağım. Fideleri dana burnu veya bozkurt diye bir böcek kökünden yiyor bunun için ilaç hazırladım ve akşama doğru fidelerin arasına attım.
130. Bu gün 10 Mayıs 2014 Cumartesi. Kayınpedergille beraber bahçeye gittik gittiğimizde saat 11.00’di. Konteynırın temel kalıbını yaptık beklediğimden daha büyük ve yüksek oldu çünkü kod farkı oldukça vardı. Arka sağ köşe 20 cm iken ön sol köşe 60 cm oldu. Bunun içinde daha çok taş toplanacak ve daha çok beton harcı gidecek. Bayanlar maydanoz,soğan, marul ve patlıcan fidesi diktiler. Televizyonu yine yapamadık. Ceviz tohumlarından çıkanlar var.
131. Bu gün 13 Mayıs 2014 Salı. Sabah erkenden bahçeye doğru yola çıktım çıkmadan önce 9 adet viyolü fidelikten aldım toplam 9*45=405 adet fide var bunların bir kısmı biber bir kısmı domates bahçeye vardığımda fideleri dikmeye başladım saat 15,00’da fidelerin hepsini diktim kalan yere mısır ve nohut attım. Önümüzdeki sene sebze yetiştirmekle uğraşmayacağım çünkü cevizlerle ilgilenmem gereken zamandan çalmak zorunda kalıyorum. 15,00’dan sonra cevizleri tek tek dolaştım ve açanları saydım bu sefer 120 adetti 2 hafta önce 80’di demek ki 2 haftada 40 adet daha açmış benim tahminime göre 5-10 adet ceviz fidanı tutmayacak diğerleri tutacak çoğunun ipini düzelttim ve altındaki otları yoldum. Bahçenin ceviz aralarının çapa yapılması lazım bunun içinde büyük taşların toplanması gerekiyor hayırlısı bakalım. Akşamüzeri üst taraftaki asmalara baktım o kadar yağmur yağdı ancak susuz kalmışlar gibiydi bende damlamayı açtım asmaların damlama borularını değiştirmem lazım. Onlarla birlikte evin önündeki ağaçlara da su verdim üst tarafın toprağı çabuk kuruyor yukarıdan ilk 4 sıra onlara fazla su vermek lazım, hele üstteki asmalara bundan sonra her gidişimde vermem gerekiyor. Karpuz veya kavun çıkmaya başlamış.
132. Bu gün 18 Mayıs 2014 Pazar. Sabah 06,30’da bahçeye doğru yola çıktım. Bahçeye vardığımda ilk işim, kapının yanından akıtan suyu yapmak oldu. Sonra sulamayı açtım ve üstten 5 sıra ile üstteki asmalar için sulamayı açtım. Sonra biraz domates fidesi diktim. Geçen hafta bizim diktiğimiz patlıcanları mısır diktiğim yere dikmişiz o yüzden bir sırada mısırları bir sırada patlıcanları söktüm. Alttaki 2 sıra cevizlerin dibindeki otları temizledim kavunların otlarını temizledim. Daha sonra alttaki asmalar ottan gözükmüyordu onları temizledim öğlen 2 saat uyudum hava çok sıcaktı artık öğlenleri çalışılmıyor. Konteynır temeline bir şey yapamadım. Bu gün sulamanın tümünü açtım ama tüm bahçeye basınç yetmedi ya yan taraftakiler damlamayı çalıştırıyordu elektrik yetmedi ya da su azdı sonra bir akşam deneyeceğim bakalım nereden kaynaklanıyor. Üstteki 2 erikte sorun vardı zannedersem suyu az geldi onlara iyi su vermek lazım üstteki asmalara da.

kenan kırca ve sulubey beğendi.
patara67 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-01-2015, 21:28   #2
Ağaç Dostu

133. Bu gün 20 Mayıs 2014 Salı. Sabah 06,00’da yola çıktım. Bahçeye vardığımda hava çok güzeldi ve toprak hava çok güzel kokuyordu sanki cennetin kokusu hava biraz serin ve çok güzel bir bahçe kokusu. Kalan asmaların otlarını yoldum ondan önce sulamayı açtım. Kavunlar çıkmıştı onların otunu aldım. Patlıcan, biber ve fasulyelere su verdim. Cevizlerin damlama borularını kazıklarına bağladım, ben su verdim zannediyorum ama damlama kaydığından dolayı dışarısı sulanıyormuş. Öğleden sonra taş topladım ancak topla topla dolmuyor bakalım nasıl olacak bu temel. Akşam saat 18.00’da suyu kestim ağaçların hepsi 80 -90 lt su almış oldu.
134. Bu gün 26 Mayıs 2014 Pazartesi. Babamla birlikte sabah 08,30’da yola çıktık ilk önce Sincan’a Enerjisa’ya ev ile ilgili dilekçe verdik oradan Ayaş Belediyesine gittik vergi borcunu öğrenmek için 2014 vergi borcu ödenmiş gözüküyormuş ancak ev kullanma harcı yatırılmış ama ödenmemiş gözüküyormuş onu bilgisayardan düzelttirdim. Bahçeye vardığımızda ilk işim su hortumunu takmak oldu ve araba yıkamak için ve genel kullanım için damlama su borusuna hortumu taktım daha sonra üst kısımdaki asmalara yeni deliksiz damlama boru çektik ve onların her ocağa 2 damlatıcı taktım. Daha sonra babamla birlikte ceviz ağaçlarının her birine birer kova gübre koyduk zaten bu işlem uzun sürdü ve saat 18,00 oldu ve işi bitirdik. Bu arada bende akşam için ağaçlara su verecektim onu ayarladım derken hava karardı. Sabah 05,30’da kalktım ve karpuzlar ile kavunların otlarını temizledim bu yaklaşık 2 saat sürdü sonra çapa makinesini almaya gittim. Gelince çapaları taktık ve sebze diktiğim yeri çapaladım, orada fazla ot yoktu o yüzden biraz kolay oldu. Ancak alttaki asmalarla ilk sıra ceviz arasını yapayım dedim çok fazla ot vardı ve yapınca çapa makinesinin arasına doldu otları çarkların arasından temizlemek daha zor oldu. Bu nedenle orasını yapamadım ancak alt tarafta ve aşağıda çok fazla ot kaldı önümüzdeki sene şöyle yapmam gerekiyormuş; Mart ayında bahçeyi traktör ile kaz ayağı çekilecek ondan 15 – 20 gün arayla çapa makinası ile yapılacak. Bir de İbrahim abi aşağıdan olmak üzere ot ilacını yapabilirsin dedi. Ağaçlara 10 saat kadar su verdim yaklaşık her ağaç için 80 lt su yapıyor. Dutu böcek ve mantar için ilaçladım kirazlara da sıktım. Sonra temele 3 el arabası taş topladım ondan önce de çeşmenin altından çapa römorku ile taş getirdim ancak lastik inik olduğu için o işi bıraktım. Çapa makinesini götürürken yolda arkadan bir kamyon korna sesi geldi ben daha ne olduğunu anlayamadan yanımdan sürtünerek hızla bir kamyon geçti ve römorkun demirlerini eğdi. Bence Allah korudu ya adam son anda beni fark etti ya da mahsus yaptı ancak şu bir gerçek ki Allah bana bir şans daha verdi. Çapa makinesini bahçeye alacağım taş getirmek için de bir kamyon sipariş verdim.

Eski 28-01-2015, 08:54   #3
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 06-11-2013
Allah korumuş,Görünür ve görünmez kazalardan Allah herkesi korusun.Geçmiş olsun komutanım.

patara67 beğendi.
Cevizciankara Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-01-2015, 22:38   #4
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 18-12-2013
Komutanım sayfada yakaladık sizi ....hergün düzenli takipteyim.bizim badem bahcemiz var ama ceviz sayfasını takip eder olduk sayenizde

sulubey Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-01-2015, 00:40   #5
Ağaç Dostu

Sayın Hocam en büyük destekçim sizsiniz sağ olun...

sulubey beğendi.
Eski 29-01-2015, 12:50   #6
Ağaç Dostu

yasarugur's Avatar

Giriş Tarihi: 21-10-2007
Galeri: 7
Ne kadar zahmetli ,ne kadar emek isteyen bir süreç, ben de sıcakta tarlada çalışırken o kadar yorulur ve kızarırmışım ki kayınvalidem ,Kıpkırmızı oldu anlamında : " - Börttü Yaşar."dermiş ,aynı olaylar benim de başımdan geçmekte olduğundan soluksuz hepsini okudum...Allah emek karşılığı versin , kötü insanların şerrinden korusun...

Düzenleyen yasarugur : 29-01-2015 saat 13:03 Neden: ilave cümle yadım
yasarugur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-01-2015, 23:32   #7
Ağaç Dostu

138. Bu gün 4-5-6 Haziran 2014 babamla birlikte 3 gündür bahçedeyiz. Amacımız konteynırın temelini yapmaktı ancak bize gelecek olan konteynırın ölçüleri 6m*3 m. Biz ilk temel tahtalarını yaparken 4*8 olarak yaptık ve sonucunda daha çok taş gerekti, bir kamyon bunun içine taş döküldü. Bir mühendis arkadaş dedi ki eğer konteynır yanlardan betonu taşarsa altına su girer. Bu nedenle tekrar temeli düzeltmemiz için içinden bu sefer taş almamız gerekti. Elle alalım dedik fakat çok zahmetli olacağa benziyordu, bizde kepçe çağırdık. kepçeci de 2 nci gün gelebildi, iyi ki gelmiş temeli düzeltti aldığı taşları evin kapı tarafındaki yanına serdi bizde evin önüne serilen taşları dizdik ve kalıp yaptık oraya da beton atılacak. 2 nci gün kepçe gelince bizde konteynır temelini 3m*6m ebatlarında yaptık ve önünden aşağı inip yaklaşık 2 m öne doğru uzattık. Yani temel olması gerektiği gibi oldu. Bundan sonra bir iş yaparken bilen birilerine sormamız lazımmış ve işi fazla büyütmemek gerekiyor. Karayollarından ekip geldi çeşme tarafını açmaya çalıştılar ancak adamların iş yapmaya niyeti zaten yoktu açamadılar. Sadece benim hortumu kopardılar. Ben onlara dedim ki bakın büzü açınca ne olacak gel bir bak su direkt olarak bizim bahçeye girecek bu böyle olmaz burası devlet kontrolünde olan sertifikalı bir bahçe dedim, ancak büzün çıkışına yolların kenarına yapılan betondan bir kanal yaparsanız olur dedim, onlar da bu bizi aşar dediler. Bahçeye gelmeden önce karayollarına uğramıştım burası Beypazarı’na bağlıymış şeflerinin telefonunu verdiler onunla konuşacağım bakalım ne diyecek. Domates fidelerinden 40-50 adet kalmış onları çapaladım, dolu nedeniyle mısırlar yatmış, fasulye ayakta, nohutlar kaybolmuş, kavun ve karpuzun üzeri toprakla dolmuş ve dolu zarar vermiş kendi haline bıraktım havalar biraz düzelince belli olur. Bazı cevizlerin dibi toprakla dolmuş, havalar biraz ısınsın diplerini çapalamak lazım ve aşı yerleri gömülenleri düzeltmek gerekiyor. Evin arka sırasındaki ağaçlara ve dut ağacına kimyasal gübre verdim bir su bardağı kadar. Bahçeye gelirken Ayaş Ziraate uğradım Mühendis bana bir kağıt imzalattı bize 1200 TL teşfik vereceklermiş ama ne zaman verileceği belli değil. Ziraat Bankasına adıma yatacakmış biz de onu zaten Kazım CIBIR’a vereceğiz ceviz fidan parası olarak. Çapa makinesini bahçeye getirdim. Bir dahaki sene benim işim ağaçlar ve asmalar onun haricinde çok bir şeyle uğraşmamak gerekiyor yoksa ağaçlara zaman kalmıyor. Mart ayında bir kez traktör kaz ayağı veya diskaro ile sürecek sonra ben birkaç defa çapa yapacağım ve ot olmayacak, sonra bahçenin toprağının organik olması için fiğ, arpa, yonca gibi bitkiler ekip onları çiçek döneminde toprağa karıştırıp yeşil gübre yapmak gerekiyor ve 2 yılda bir hayvan gübresi atılması gerekiyor. Sebze yapılacaksa ancak bahçeye geldiğimizde kendi yiyeceğimiz kadar sera ölçülerinde olacak. Serayı bir üste almam lazım. Büzün kesinlikle bu şekilde açılmaması lazım. Ancak oraya yeni yol yapılırken düzeltilir diye düşünüyorum. Büz istikametinde betondan kanal yapılırsa hem çeşmenin suyu oradan akar gider hem sel suyunun bahçeye zarar vermesi önlenir hem de bahçenin içinden su akar, değişik olabilir ağaçların arasından gider ve ağaçlara zarar vermez.
Ayaş Ziraat Mühendisine meyve ağaçlarının gübrelemesini sordum bana dedi ki; sizin bahçede PH muhtemelen 8 civarında yani baz ağırlıklı. Bu nedenle Amonyum Sülfat vereceksin, NPK’ ya ilaveten mikro elementli olan kimyasal gübre ver dedi. Demir, mangan. Magnezyum, bor vb. mikro element çok olsun dedi.

sulubey beğendi.
Eski 29-01-2015, 23:40   #8
Ağaç Dostu

Konteynır için kalıp yapma...

Eklenen Resimler

sinbas, Muda, Milla ve 1 kişi beğendi.
Eski 29-01-2015, 23:44   #9
Ağaç Dostu

Bu gün Ankara Batıkent'teki Çağdaş mağazasında cevizle ilgili şu ürünü gördüm ve paylaşmak istedim. Başka ürünlerde var; ceviz ezmesi gibi.

Eklenen Resimler

sinbas, Milla ve sulubey beğendi.

Düzenleyen patara67 : 29-01-2015 saat 23:57 Neden: eksik bilgi
Eski 30-01-2015, 22:37   #10
Ağaç Dostu

139. Bu gün 08 Haziran 2014 Pazar. Öğlen yan komşu aradı neredesin sen evin kapısı açık dedi. Abi bende bir gir bak dedim, girdi araba giriş kapısı kırılmış, evin kapısı açık, dış tuvalet açık ve çapa makinesi yerinde duruyor dedi. Gitmeden önce Ayaş Jandarmaya haber verdim, onlarda gittiler biz bahçeye vardığımızda jandarma oradaydı. Sağ olsunlar çok ilgilendiler. İçeriye girdik, evin kapısı levye ile zorlanarak açılmış ve kapı kilitleri dışarıdayd,ı evden 2 adet piknik tüpü ve benim çakımı almışlar, kapıya çok zarar vermişler, dış tuvalet içindeki elektrik motoru duruyor onu almamış çapa demirleri duruyor evdeki müzik seti duruyor, çapa makinesini görememiş. Yapmamız gerekenler; evin elektriğini açık bırakacağız içeride gece lambası yanacak, radyoyu açık bırakacağız, içeride bir insan maketi koyacağız, alarm sistemi takacağız 4 kamerası varmış ve gece görüşü de varmış , girişe yazı yazacağım bu yer kamera ile korunuyor diye, bir de ben içeride fazla bir şey bırakmayı düşünmüyorum ve kapıyı artık kilitlemeyeceğim ve üzerine Hırsız Kardeş Kapı Açık Kapıya zarar verme yazıp anahtarı üzerinde bırakacağım, çünkü kapıya zarar vermesi daha kötü. Konteynır gelince de aynısını yapacağım üzerinde de ışık olacak. Birde oraya bir güneş enerjisi koymak lazım. Hatta internete bağlanıp 24 saat gözetlemek gerekiyor. Evin girişinden itibaren kilit taşı döşeyelim dedik ben bir fiyat çıkaracağım Zeki’yi aradım evin temelini atan İsmail usta bu işi yapar dedi.
140. Bu gün 11 Haziran 2014 Çarşamba. Sabahtan çoluk çocuğu garajlardan Antalya’ya uğurladım ve oradan doğruca bahçeye geldim burada 3 gündüz ve 2 gece kalacağım. İlk gün etrafı genel bir dolaştım hasarları tespit ettim ve hava çok sıcaktı, fazla bir hasar yoktu. 3-4 kez yan komşunun bahçeden sel gelmiş, alttaki kuyunun orasında toprağı yarmış ve dışarı çıkmış, birkaç asmaya zarar vermiş, alttaki ilk 3 sıradaki kuyunun altındaki cevizlerin dibini doldurmuş, yan komşunun dediği şu; ben 50 yıldır buradayım bu şekilde 2 defa sel gördüm. Alttan 4 sıra cevizlerin dibini çapaladım ve birinci gün işi bıraktım akşam iyi geçti. Diğer günlerde bahçe işleriyle geçti.
141. Bu gün 15 Haziran 2014 Pazar. saat 11,00’da kilit taşı yapacak usta ile birlikte yola çıktık. Daha önce usta ile konuştuğumuzda bana kilit taşının metre karesini 6 veya 7 TL yapıyorum demişti. Oraya vardığımızda ölçtük 420 m2 alan kilit taşı olacak ve toplam 165 m bordür döşenecek. Atladığım bir konu var bahçeye gelmeden önce Sinanlı’daki taş ocaklarına uğradık ve orada istediğimiz taş var biz altına yola dökülen mıcır ve onun üstüne de ince kum gibi kırma taş istiyoruz. Fiyatlar tonu 10 TL dedi ve 1,6 ton kum 1 m3 yapıyormuş belediyenin arabası 30-35 ton kum alıyormuş kepçeciyi aradım o bana biz oraya su veriyoruz ben sana kamyonu 350 TL’ye getireceğim dedi. Usta en alta 3 kamyon mıcır dökeriz buranın zemini sert o yüzden alta betona gerek yok ve hasır tele de gerek yok dedi ancak bir İnşaat Mühendisi tanıdık bunların hepsi olacak demişti. yani Mühendisin söylediği en altta mıcır onun üstüne beton (beton 1 m3 kuma 2 çimento atın normalde 6 çimento atılır) onun üstüne 0-3 kum bunların hepsi kırma taş olacak dedi) usta mıcırın üstüne de bir kamyon ince kum yayarız ve kenarlara bordür yapılacak dedi ve fiyatı malzeme bizden 6500 TL dedi, 5000’ne indi bende güldüm, hani m2 sini 6-7 TL demiştin diye neyse en azından nasıl yapılacağını öğrenmiş oldum. Ustayı sağlam bulmak lazım.

Eski 31-01-2015, 01:15   #11
Ağaçsever

Komutanım bir söz vardır hırsıza kilit vurulmaz...en güzelini yapmışsınniz içerde çalınacak malzemeden pahalıdır kapı ( kapı güvenliği dedikleri bu olsa gerek ) :-) şakası bir yana geçmiş olsun bizim de başımıza geldi bunlar.siz içinizi ferah tutun inşallah tekrarlanmaz böyle üzücü olaylar zaten birşey olmadığını görünce tenezzül etmiyor arkadaşlar.

patara67 beğendi.
Eski 31-01-2015, 09:20   #12
Ağaç Dostu

Komutanım geçmiş olsun.İnşallah tekrar olmaz.Amcamın akyurtta bahçesi var.hırsızlar gelip telleri kesip içeri giriyorlarmış. Amcamda bakmış olacak gibi değil, teller gidiyor artık kapıyı kilitlememiş . Sizinkide ona benziyor.

sulubey ve patara67 beğendi.
Eski 31-01-2015, 22:06   #13
Ağaç Dostu

142. Bu gün 16 Haziran 2014 Pazartesi. Kayınbabam ben ve kayınbirader beraber bahçeye gittik saat 13,30’da beton arabası geldi toplam 9 m3 ( m3’ü 120 TL) beton geldi kayınbiraderle ben betonu atacağız ve hayatta ilk defa bu işi yapacağız, beton getiren şöföre dedim ki; biz acemiyiz ona göre dedim, o da usta yok mu dedi, bende usta biziz dedim. Sonra konteynırın temeline betonu dökmeye başladı, bizde kenarlara doğru çekmeye, betoncuya ben bu temeli de ben yaptım dedim, o da senin mesleğin ne dedi, bende emekli subayım dedim, çok şaşırdı. Neyse konteynırın betonu tamamlandı, oradan evin önüne geçtik, orası da atıldı ve çekildi. Tabi ben böyle yazıyorum ama bu iş çok zormuş, yaklaşık 1 saattir ha bire tırmıkla beton çekiyoruz, dermanımız kalmadı. Artan betonu da yolun oraya tel kapı girişinin oraya döktürdüm, aslında bayağı beton varmış, orasını da yola yaymak için resmen canım çıktı, hiç böyle yorulmamıştım. Kayınbirader bir taraftan betonun şapını tahta ile düzeltiyor, ben, hadi çabuk ol bitir de bana yardım et diyorum o da gülüyor. Ben bitirsem bile takadım kalmadı diyor. Neyse 2,5 saat sonra bitirdik ama beton da donmasın diye resmen 2,5 saat beton çektik. Bu iş çok zormuş kayınbabam mangalı yaptı ama yemeğe dermanımız kalmamıştı, o kadar su içtim hiç tuvalete çıkmadım. En son otururken kayınpeder dedi ki siz buraya bordür çektikten sonra, çakıl atacağınıza beton atın dedi. Sonra çeşmenin oradaki mıcıra baktık hiç de güzel değildi. Beton atarsak şu an çakıldan daha pahalı olacak ama ileride kilit taşını dahi kendimiz yapabiliriz, çünkü usta işçilik ücreti olarak 5000 TL istemişti. Hem çakıla gerek kalmayacak bunun yerine beton olacak ve sonra istersen betonun üzerine her şey yapılabilir, yalnız evin önüne 1-2 kamyon taşsız toprak gelmesi lazım çünkü çok zorda kalmadıkça içeri kepçe girmeyecek artık.
143. Bu gün 18 Haziran 2014 Çarşamba. Sabah 04,30’da kalktım ve 05,00’da yola çıktım yol boştu. 06,00’da bahçeye vardım ilk önce dökülen betonları suladım daha sonra sebzeleri çapaladım. Bu işlem akşama kadar sürdü. Ondan önce alttaki asmalara bir damlama borusu daha ekledim. Saat;14,00 gibi asmalara ve ceviz çöğürlerine su verdim. Basınç biraz azdı, çok yerden su kaçırıyor, bir de elektrik geldi gitti. Sonra sebzelere mantar ilacı yaptım, ve eve dönmeden önce evin önündeki ağaçları suladım onların dibi çok çabuk kuruyor. Öğlen arasında evin temizliğini yaptım.
144. Bu gün 24 Haziran 2014 Salı. Halil babamla beraber kilit taşı ustası Mehmet ustayı da aldık ve saat 15,30 da yola çıktık. Usta kapıyı 3-4 m sağa alırsanız ev ortalanır dedi. Bence çok mantıklı oldu. Kilit taşını da tam dikdörtgen çıkardı ve güzel oldu, yalnız kepçe ile bir bölümü düzlememiz lazım. Fiyatı kilit taşına m2 sine 4,5 TL, bordüre metre tülüne 4,5 TL dedi. Toplam 450 m2 kilit taşı ve 136 m bordür yapılacak. Kilit taşının %10’u kadar da kırmızı olsun içine baklava deseni yaparız dedi. Bordürler kırmızı olacak. Ben damlama sulamayı açtım tüm ağaçlara ve asmalara verdim. Yarın konteynır gelecek onun için tekrar gideceğiz, damlamayı kapatacağım ve sebzelere vereceğim. Hava çok sıcaktı ağaçlar evin etrafındakiler susuz kalmış gibiydi halbuki 6 gün önce sulamıştım.

Eski 31-01-2015, 22:12   #14
Ağaç Dostu

Konteynır ve evin önüne beton atılması,

Eklenen Resimler

Eski 10-02-2015, 10:28   #15
Ağaç Dostu

beton getiren şöföre dedim ki; biz acemiyiz ona göre dedim, o da usta yok mu dedi, bende usta biziz dedim.

Komutanım ne güzel söylemişsin.Ağzına sağlık.
İş başa düştümü acemilik falan kalmıyor,ustalaşıyor.

Eski 10-02-2015, 21:39   #16
Ağaç Dostu

174. Bu gün 27 Eylül 2014 Cumartesi. Sabah erkenden bahçeye vardım dün aldığım 300 adet mazıyı da götürdüm ve indirdim. Evin anahtarını almamıştım çünkü bahçede yedek anahtar vardı, ama koyduğum yerde bulamadım dolayısıyla dışarıda kaldım. İlk işim çapa makinasını çalıştırmaya çalışmak oldu ama çalıştıramadım tekrar servisine gitmem gerekiyor. Kalan zamanda cevizlerin altının otlarını yolmaya başladım, 2 sıra daha bitti. Sonra alt taraftaki asmaların yukarıdan otunu almaya başladım, burası da orman gibi olmuş ancak asmalar güzel durumdaydı. Akşam hava karardıktan sonra inşaat işleri için usta geldi ve fiyat verdi. Çeşmenin suyu bahçeye doğru akmaya devam ediyor durdurmak lazım.
175. Bu gün 30 Eylül 2014 Salı. Sabah babamı da aldım ve Ayaş’a vardık. Bu gün evin işlerini yapacak usta da gelecek ve Ayaş’tan malzemeleri alacağız. İki yerden fiyat aldık , en kaliteli olan ve fiyatı uygun olan bir yerden, malzemeler konusunda anlaştık. Bayramdan sonraki Perşembe günü yani 9 Ekim de malzemeler gelecek usta dediğim gençten bir çocuk adı Ömer, evi yapan abinin akrabası, o abiye de sordum yapabilir mi diye yapar el işi iyidir dedi. Bu gün Ömer de benden 500 TL istedi, ben 400 TL önden verdim, iskele kiralayacağım ve arabaya gaz parası yapacağım dedi. Toplam işçilik ücreti olarak 2250 TL ye anlaştık. Bunun için evin bacasını yapacak, havuzu onaracak, sondajın üstüne 2*4 m lik bir kulübe yapacak ve evin kenarlarını kaplama taş yapacak, hayırlısı yarın gelip evin duvarlarına başlayacak. Usta gidince babamla ben çapa motorunun bujisini değiştirdim dün servisinden almıştım sonunda çalıştırmayı başardım, bujiyi takınca bir çekişte çalıştı, demek ki her hafta çalıştırmak lazım. Babamla daha sonra dün Ostim den aldığım 3 adet kablo makarasına cevizlerin 6 sırasını sardık ve depoya koyduk, gayet güzel oldu. Üzerlerine hangi sıra olduklarını da yazdım, baharda damlama boruları sermek istediğimizde çıkarıp sereceğiz, bana 3 adet daha lazım, böylece damlama borularının hepsini sarmış ve depolamış olacağım. Bahçeye çok yağmur yağmış yine yukarıdan sel gelmiş ben su yoluna tahtadan direnaj yapmıştım su onu da yıkmış demek ki daha sağlam yapacağım çünkü önüne toprak toplamış. Bahçeyi traktöre sürdürmesem ne olur ki?

Eski 01-02-2015, 14:15   #17
Ağaçsever

Caminin bile muslugunun güvende olmadığı yerde allah kolaylık versin komutanım.ayaş li kardeşler alınmasın lütfen ama böyle insanlar bulundukları
yeri de kirletiyor

Düzenleyen sulubey : 01-02-2015 saat 14:15 Neden: imla hatasi
Eski 01-02-2015, 22:52   #18
Ağaç Dostu

145. 25 Haziran 2014 Çarşamba. Bu gün konteynır gelecek. Bahçedeyiz. Konteynır temelinin tahtalarını sabahtan söktüm. Ondan önce damlama sulama gece çok iyi çalışmış ve ağaçlar dün saat 17,30’dan kapattığım 09,00’a kadar sulanmış, yalnız sulama yaparken ağaçları ve asmaları kontrol etmek gerekiyor, damlamalar yukarıda olunca yana doğru suyu kaydırarak akıtabiliyor. Öğleden sonra konteynırın anlaşmasını yaptığımız kişi aradı, bana diyor ki nakliyat için 250-300 TL daha vereceksin. Bende anlatmayım, kısaca olmaz dedim, konteynır gelmeden önce parasını istemişti iyi ki vermemişim. Sonunda konteynır saat 16,30 gibi geldi ve yerine güzelce koydular, içi de güzel olmuş herkes beğendi. İçine raf, sandık, dolap gibi bir şeyler lazım. Ceviz ağaçlarının diplerini dolaştım birkaç tanesinin aşı kısmı gömülmüştü onları açtım, sabahtan sebzelere su vermiştim zaten. Üstten 2 sıra cevizin dibi çok ot olmuş onları da yoldum. Asmaların neredeyse her gün suya ihtiyacı var, zaman ayarlı sigorta varmış ondan alıp takmam lazım böylelikle her gün belirli saatlerde asmalara su verebilirim.
146. Bu gün 26 Haziran 2014 Perşembe. Kayınbabamla birlikte Çubuk yolundaki Torunoğlu, Özkul ve Susuz Köydeki Betonel firmalarına gittik ve kilit taşı için fiyat aldık.
147. Bu gün 28 Haziran 2014 Cumartesi. Orucun birinci günü iftarı bahçede açalım dedik. Saat 15,30’da bahçeye geldik. Ben bir gün öncesinden bir zamanlı sigorta almıştım onu köyden bir elektrikçiye yaptırdık. Bende damlama sulamaları ayarladım bundan sonra sabah 04,00-06,00 arası 2 saat asmalar, evin önündeki ağaçlar ve ceviz çöğürleri sulanacak. Evin arkasındaki elma, erik, armut, şeftali kötü olmaya başlamış sebebini bir türlü çözemedim büyük ihtimalle oranın toprağı çorak ve su istiyorlar, bakalım her gün su verince de düzelmezse bir çaresine bakacağız. Hiçbir yeri kilitlemedim,

Eski 01-02-2015, 22:54   #19
Ağaç Dostu

Konteynır gelişi,

Eklenen Resimler

Eski 02-02-2015, 08:31   #20
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 05-06-2013
sayın patara konteyneri kaça nerden aldın benimde böyle bir konteynere ihtiyacım var hayırlı olsun kaç m2 teşekkürler

hazerhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-02-2015, 21:02   #21
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hazerhan Mesajı Göster
sayın patara konteyneri kaça nerden aldın benimde böyle bir konteynere ihtiyacım var hayırlı olsun kaç m2 teşekkürler
Sayın hazerhan
Konteynırı Ankara/Hurdacılar sitesinden 3m x 6m içerisinde oda falan yok sadece bir bölme var ve 2014 fiyatıyla 5250 TL. Siz böyle bir şey alacaksanız varsa Yerköy'den yoksa Yozgat'tan bakarsanız daha iyi olur.

Eski 02-02-2015, 21:23   #22
Ağaçsever

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hazerhan Mesajı Göster
Komutanıma ilave olarak kapalı kamyon kasaları var çıkma şekilde satılıyor.ben 2sene önce denizli sanayideiç dış yalitimli bir tane denk getirdim 1250 tl sızdırmaz derli toplu birsey .sanayide iki tane de pencere yaptırıp montelettim toplam nakliyesi ile 1500 e maloldu.tüm alet edevat içinde.hani kalmak istesem kalınır da :-)

Eski 02-02-2015, 21:30   #23
Ağaçsever

Komutanım bu yaz inşallah yolum ankaraya düşer ve o faslyeler göründükleri gibi lezzetli mi görmek isterim:-D

Eski 02-02-2015, 23:46   #24
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sulubey Mesajı Göster
Komutanım bu yaz inşallah yolum ankaraya düşer ve o faslyeler göründükleri gibi lezzetli mi görmek isterim:-D
Hocam her zaman beklerim yerim belli

Eski 05-02-2015, 10:33   #25
Ağaç Dostu

kimyager147's Avatar

Giriş Tarihi: 04-04-2012
Azminizi tebrik ediyorum. Yaptığınız işlemleri ne güzel özetlemişsiniz.

kimyager147 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-02-2015, 12:47   #26
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 26-05-2014
Baştan sonra takip ettim emeğiniz yağlı olsun. (Afyondan)

afyoncevizci Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-02-2015, 21:19   #27
Ağaç Dostu

157. Bu gün 29 Temmuz 2014 Salı. Saat 13,30 da bahçeye geldim meyve ağaçlarına yaprak gübresi ve belli ağaçlara demir ilacı verdim. 2 hafta önce verdiğim demir ilacı işe yaramış yaprakları sarı olan erik ve elmalar yeşile dönmüş yoksa bu ağaçlar neredeyse kuruyacaktı,
158. Bu gün 03 Ağustos 2014 Pazar. Sabah erkenden kayınbirader, ben ve Halil Babam bahçeye saat 07,00 de vardık. İlk önce saat 12,00 ye kadar giriş kapı demirlerini söktük, oldukça zorlayıcı bir işti. Sonra evin arkasındaki su hattını kazdık yerin altına aldık ve aynı hattan biraz daha ileriye konteynıra elektrik hattını kazdık ve onu da yer altına aldık. Daha sonra evin yanındaki kumu yaklaşık 10 el arabası havuzun içine boşalttık. Bu arada sabah 07,00 – 12,00 arası sebzelere ve 15,00 – 20,00 arası tüm ağaçlara su verdim.
159. Bu gün 07 Ağustos 2014 Çarşamba. Dün kepçeci abi ile görüştük bana yarın gel dedi. Sabah ezandan sonra yola çıktım ve damlama sulamayı açtım 2-3 saat kadar sebze ve asmalara aktı daha sonra kepçeci geldi ve kilit taşı yapacağımız yerleri düzledi, güzel oldu, ona 3 adet te ağaç çukuru açtırdım ve sökemediğimiz beton direkleri söktü. İş bitince bende Özkul karoyu aradım ve onlarda yarın 2 kamyon göndereceklerini söylediler. Kepçeci abi de kum getirecekti bende akşam orada kaldım ve ertesi gün ilk önce taşlar geldi, onları indirdik daha sonra 2 kamyon kum (0-3 ) geldi akşam kaldığımda 12 saat boyunca cevizlere su verdim. Kilit taşını yapacak ustayı aradım malzeme tamam dedim o da benim işçiler uygun olunca seni arayacağım dedi. Dönerken Ayaş’a uğradım Gezerlerden 15 adet çimento ve 2 adet direk siparişi verdim, bir de 2 adet ortası delik baca tuğlası aldım onunla su soğutmayı deneyeceğim.
160. Bu gün 11 Ağustos 2014 Pazartesi. Sabah namazdan sonra yola çıktım. Sebzelere su verdim evi süpürürken kilit taşı ustaları geldi. Nasıl yapacaklarını konuşurken, ilk önce bordürleri döşeyeceğiz dedi, bende bir daha getirtemem diye kepçeciyi aradım ve 2 kamyon toprak ile bir kamyon kum getirmesini söyledim. ilk önce toprağı bir abi getirdi toprak çok güzelmiş mis gibi kokuyor et toprak ve kahverengiymiş toprak evin önüne dökülüyor ileride bahçe olacak. Öğleden sonra 1 kamyon kum geldi. Bu arada ustalar bordürleri döşemeye başladılar. Ben onlara yemek ve çay yapıyorum. Öğleden önce ve akşama doğru cevizlerin diplerini ve çok büyük otları almaya başladım.

Eski 05-02-2015, 21:26   #28
Ağaç Dostu

kilit taşı için düzenleme,

Eklenen Resimler

Eski 05-02-2015, 21:28   #29
Ağaç Dostu

kilit taşı yapımı,

Eklenen Resimler

Eski 06-02-2015, 20:35   #30
Ağaç Dostu

161. Bu gün 12 Ağustos 2014 Salı. Sabah erken kalkamadım saat 08,30 da kepçe gelecekti ben 07,20 de bahçedeydim ustalar gelmiş ve işe başlamışlar. Daha sonra kepçeci abi geldi 1 saat çalıştı ve ince kumu serdi. Sonra ustalar kumu düzeltip taşı döşemeye başladılar. Bende bu arada Ayaş’a gittim ve veterinerden ev ilaçlaması için ilaç aldım, akşam evin içini ve dışını bir güzel ilaçladım evde pire ve tahta kurusu var. Bir hafta sonra tekrar bir kez daha yapacağım veteriner çeşmeye gitmeyin yoksa eve pire vb getirirsiniz dedi. Suyumuzu tahlil ettirmemiz lazım. Saat 17,00 gibi son ölçümü yaptık ve Özkul Karo’dan kalan taşları da istedik, yarın getirecekler, ayrıca taşların üstüne 2 m3 0 kum mil kum gelecek. Bu gün Ayaş’ta Ziraat Mühendisi ile karşılaştım kimyasal kullanmadan önce bizle irtibata geç ve Eylül 1-5 arasında suyu vermeyi kes dedi. Çünkü sürgünlerin odunlaşması ve kışa donlara hazırlıklı girmesi gerekiyormuş, su vermeye devam edersen gelişmesini sürdürdüğünden dolayı sonbahar donlarından zarar görüyormuş. Bu gün yine yan komşu ile beraber Beypazarı Karayollarından Ali beyle görüştük büzü açmak için bir ekip göndereceğini söyledi.
162. Bu gün 13 Ağustos 2014 Çarşamba. Sabah 06,30 da bahçeye vardım bu gün cevizlerin sulama günü toplam 9,5 saat ortalama 80 lt su vermişim. Akşam 20,00 den sonra Muhterem su istedi 3 saat dedi ama kameradan bakacağım kaç saat aldığını. Kilit taşı ustaları 08,00 de geldiler bayağı iş yaptılar Gezerler ticaretten 2 m3 kilit taşı üstüne kum ve 3 adet çimento ve 1 adet beton direk geldi. Akşam saat 17,30 gibi Özkul karodan kalan kilit taşları geldi.
163. Bu gün 17 Ağustos 2014 Pazar. Sebzelere ve asmalara su verdim ve ev ile konteynırı ilaçladım.
164. Bu gün 20 Ağustos 2014 Çarşamba. Şükran’la birlikte sabah erkenden bahçeye vardık bu günkü işimiz evin temizliği çünkü iki defa evi komple ilaçladım. Evin temizliği iyi oldu. Bende tekrar evin dışını 2 kuşak olacak şekilde yeniden ilaçladım.
165. Bu gün 23 Ağustos 2014 Cumartesi. Bahçeye vardığımızda kayınbiraderle beraber ilk önce demir kapının beton direklerini diktik, bu öğleni buldu. Daha sonra kurusun diye bıraktık Halil babamla evin merdivenine bakarken 2-3 saat içerisinde onu da yaptık, bu arada ben ilk defa el kesme makinasını kullandım, biraz dikkat etmek gerekiyor. Meyve ağaçlarını 2 saat kadar suladım bu arada armut meyve vermiş çiçekler meyveye dönmüş ama koparılacak çünkü sonbahar geliyor 2 hafta sonra sulamayı keseceğim. Karasinek ilacı yapmam lazım çünkü yemek yedirtmiyorlar.

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 20:19.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025