View Single Post
Eski 18-01-2015, 21:22   #85
patara67
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 12-12-2014
107. Bu gün 23 Mart 2014 Pazar. Sabah saat 06,30’da yola çıktım Ayaş’taki malzemeciden fide yapmak için çıta aldım. bahçeye vardığımda saat 07.30’du. Üstümü değiştirdikten sonra asma çubuğu dikmeye başladım öğlen 13,00’e kadar aralıksız devam ettim bu arada çeşmenin suyu hortumla akıyordu onunla suladım daha sonra belim ağrıyabilir diye işi bıraktım. Bu gün 17 ocak dikebilmişim geçen günde 7 ocak dikmiştim toplam 24 etti. Aslında bu gün adam bulacaktım ama kimse gelmedi ben de kendim başladım. Öğleden sonra çay demledim ağaçları dolaştım cevizler çok hafif patlamış, diğer ağaçlar Trabzon hurması ve Malatya şalağı kayısı hariç diğerleri ya tomurcuk açmış ya yaprak açmış ya da canlılık belirtisi var buna çok sevindim. Daha sonra bu iki ağaca su verdim biraz dut altındaki kuru ağaç dallarını keseyim dedim ancak biraz tehlikeli geldi çünkü sağa sola sıçrıyor bunun için korumalı gözlük takmak lazım hatta baret bile olabilir. Sonra ev önüne yapılacak betona baktım ve park yerine baktım. Hava çok güzeldi 20 dereceydi.
108. Bu gün 24 Mart 2014 Pazartesi. Oturduğum Siteye fide yetiştirmek için 1,5 m. x 1,5 m sera yapmaya başladım ama yerini yönetim uygun bulmadı yarın tekrar başka bir yere alacağım.
109. Bu gün 25 Mart 2014 Salı. Sitenin bulunduğu çağdaş market girişine sera yaptım ve 12 adet viyol fide hazırladım. Ayaş domatesi 2 viyol, kemer patlıcan 4 viyol, 2 viyol dolmalık biber, 2 viyol iri kırmızı biber, 2 viyol yayla domates çeşidi yaptım. Ancak bu oldukça zor ve zahmetli bir iş en güzeli fide siparişi vermekmiş. Verdiğim fide siparişleri ile benim yetiştirdiğim fidelerin arasındaki farka bakacağım ve önümüzdeki sene ona göre davranacağım eğer ceviz ağacı bakımıyla beraber ağır gelirse önümüzdeki yıl sadece yemelik fide dikebilirim. Örnek bu gün 810 fide diktim ve ne kadar harcadım;
Tahta ;25 TL
Torf; 30 TL
Viyol; 10 TL
Tohumlar; 16 TL
TOPLAM; 80 TL
Eğer fide alsaydım 200 TL yapacaktı. Ancak fide dikimi bahçe yakınsa ve çok miktarda dikersen karlı olabilir.
110. Bu gün 26 Mart 2014 Çarşamba. Sabah 06,30’da babamla beraber bahçeye doğru yola çıktık. Sabah vardığımızda ilk işim suyu kontrol etmek oldu çeşmenin çıkışından tıkanmıştı onu açtım ve asmaları suladığım yere su geldi daha sonra Amerikan asma çeltiklerini dikmeye başladık, ben dikiyorum babam sulamasını yapıyor saat 11,30’a kadar devam ettik. Daha sonra elektrik çekilmesi için Enrjisa’dan tesisatı kontrole geldiler ve bizim evin banyolarındaki prizleri normal takmışlar bunu kabul etmediler. Prizin sudan korumalı olması gerekiyormuş bende onu yapan kişiyi aradım o da evi yapan firmadan ayrılmış bende ne yaptığını söyledim. Öğleden sonra asma dikmeye devam ettik ve üst sırayı komple bitirdik. Sonra Ankara’ya döndük ve ben 3 adet korumalı priz aldım yarın onu takacağız. Akşam da sulama mühendisi damla sulama için teklif gönderdi.

patara67 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön