View Single Post
Eski 15-01-2015, 20:19   #71
patara67
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 12-12-2014
97. Bu gün 21 Şubat 2014 Cuma. Sabahtan Ayaş’taki elektrikçiyi aradım evin iskanı çıktı elektriğe başvuralım dedim o da bütün işlemler bana ait 500 TL dedi bende 300 dedim ve 350 TL’ye anlaştık proje çizecek Enerjisa’ya başvuracak ve keşife nezaret edecek. İskan belgesi, tapu fotokopisi, nüfus cüzdan fotokopisi evin planı ve aplikasyon belgesini İnternetten gönderdim. Yarın bahçeye gideceğiz orada anahtarı bırakacağım o da alıp evin elektrik planını çizecek.
98. Bu gün 22 Şubat 2014 Cumartesi. Hava sıcaklığı 18 derece ailecek bahçeye gittik ben giderken yoldan 1 adet Trabzon Hurması ve Ayaş’tan fidan sabitleme tahtası aldım ve bahçeye vardık ilk işimiz soba yakmak oldu ve ağaçları dikmeye başladık 15 ağaç diktik.
99. Bu gün 02 Mart 2014 Pazar. Sabah 07.00’de bahçeye doğru yola çıktık benimle beraber bir arkadaş da geldi. Bu gün Arsayı aldığımız kişi ile daha önceden konuşmuştuk bahçeyi sürecekler sabah vardığımızda tarlanın sürümüne engel olacak tel kafes, hortum , boru demir vb şeyleri kaldırdık. Arsayı sürecek saat 14,00’da geldi. Nasıl yapılacağını tarif ettik ve asma dikeceğim yerleri de açabilir mi diye sordum açarım dedi. Sonuçta ağaçlara zarar vermeden çok güzel bir şekilde tarlayı sürdü ve asmalara yer açtı. Tarlayı süren abi otlar bir karış olunca bu sefer kaz ayağı çekilecek dedi. Bu suretle sürülmeyen yerlerde sürülmüş olacak ve pulluğun açmış olduğu arklar kapanacakmış birde bir daha bahçeyi pullukla sürdürmeyin dedi köklere zarar verirmiş. Zaten önümüzdeki seneden itibaren artık bahçeye traktör sürmek için girmeyecek onun yerine çapa yapacağız. Sonra arkadaşla sulama işini konuştuk ben havuzu onarayım oradan damlama sulama yaparım diyordum o da ona gerek yok zaten sondaj yaptırmışsın havuza masraf edene kadar sondajı faal hale getir oradan damlama sulama yap dedi. Birde evin etrafına çit mazı dikin dedi. Bu da iyi fikirdi sonra geri döndük.
100. Sabah 09, Güdül’e gittik orada bir abinin bağından Amerikan anaç ve diğer üzüm çeşitlerinden çeltik aldık daha sonra bahçeye geldik ve asma çeltiklerini suya koyduk. Bu gün Ziraatten Nazım ve Yetiş abi de ziyarete geldiler. Asmalar çok iyi oldu. Bu gün Kazım CIBIR’la konuştum Ankara ve İskilip’te ceviz kalem aşı mevsimi 15 Mart ile 10 Nisan arası dedi.
101. Bu gün 06 Mart 2014 Perşembe. Dün Ayaş Ziraat’ten Mühendis bey aradı. 2014 yılı için ÇKS’ni yaptırman gerekiyor teşvik için gerekli dedi. Bende elektrikçiyi aradım bu gün geleceğimi söyledim ve bahçede buluşalım dedim. Sabah erkenden yola çıktım ilk önce Sincan’da telcinin yanına gittim tavuk telleri için 1,5 m yüksekliğinde 20 m uzunluğundaki tele 50 TL olur dedi. Oradan Ayaş Ziraate gittim çiftçi Kayıt Dosyasını aldım ve Ayaş Ziraat Odasına gittim oradan belge eklediler ve doğruca Oltan’nın muhtarının yanına gittim ve aza ile muhtara imzalattım gitmeden önce Zirai Tarım Kredi Kooperatifine uğradım orada bir Sulama Mühendisi ile görüştük, damla sulama için bana havuzdan verebiliriz dedi. Benim ilk önce elektrik işini halletmemi söyledi ve sondajı faaliyete geçir 2-3 gün çalışsın ve altta boşluk balon oluşsun dedi. Ayrıca 10.000 TL’ye kadar kredi veriyorlar 4 yıl 0 faizli 4 memur kefil istiyorlar veya ipotek veya 2 ortağa üye istiyorlar damlama sulama , çapa makinası ve gübre alabileceğiz. ÇKS ni aldım ve tekrar Ziraat odasına getirdim oradan Ayaş Ziraat’e verdim. Ziraat Mühendisi bana; ayın 20’sine kadar gelip bakacağız ona göre tutanak tutacağız ve teşvik vereceğiz dedi, teşvik ancak Sonbaharda veriliyormuş. Bu arada Oltan belediyesine uğramıştım bizi su abonesi yapabilirmisin dedim olur dedi Deprem sigortası istedi hemen birisine telefon ettim o da faks çekti su abonesi olduk.. Belediyeden fırsat varken abone olun Büyükşehire geçerse çok zor olur ve masraflı olur 4-5 bin TL’den aşağıya çıkmaz demişti. En sonunda bahçeye vardım ve temizliğe yani mıntıkaya başladım hızımı alamadım çeşmenin oraları da topladım çöp varilini yaptım sondaj borusunun yanından çıkan suyu düzelttim ve elektrikçi Sami geldi. Nasıl elektrik çekeceğimizi konuştuk. Kepçe 1 m kazacakmış. Sonra damlama suya baktık bana söylediği; sondajdan suyu verelim her ağaca çeşme yapalım dedi bende proje ve fiyat çıkar dedim bakalım çıkaracak bu arada elinde GPS ile rakım ölçtük en alt köşe çukur yer 639 Rakım sondaj yeri 640 Rakım evin yeri 654 Rakım geldi. Sonra biraz belim ağrır gibi oldu işi bıraktım ve eve döndüm. Ayrıca bu gün Ayaş Ziraat odasına 30 adet 45 lik viyol ile 3 torba 70 lt.lik torf siparişi verdim.

patara67 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön