103. Bu gün 13 mart 2014 Perşembe. Kayınpederle beraber bahçeye sabah 08.00’de yola çıktık. Biz gittiğimizde elektrikçi gelmişti ve panoyu yapıyordu. Biz bahçeye gelmeden önce kepçeci abinin yanına uğradık ve öğleden sonra geleceğim dedi saat 11,00’a kadar elektrikçi sistemi kurmak için uğraştı. Aşağıdaki 50 lik borudan 60 m sini aldık bunun içerisinden elektrik kablosunu geçirdik ve bu kısım toprak altında kalacağından dolayı sağlam oldu. Sonra dikebildiğim asmaları suladım onlara geçen can suyu vermemiştim onu verdim ancak 7-8 tane kaldı çünkü kepçeci abiyi aradım gel yemeği beraber yiyelim diye, o da geliyorum dedi ve geldiğinde kazı yapıldı. Elektrik kablosu çukura konuldu üstü kapandı. Sonra elektrik bağlantıları yapıldı. Önümüzdeki hafta Çarşamba günü Enerjisa’dan geleceklermiş ve onay verince ben abone ücretini yatıracağım sonra gelip elektriği bağlayacaklar ve abone olacağız, ondan sonra hat voltajı yetersiz kalıyor diye dilekçe vereceğiz 380 Volt’a çıkarmaları için. Elektrikçi aynı zamanda damlama sulamada yapıyor kendisinin, traktörün arkasına takılan ve toprağı 60 cm çukur açan bir makinası var bununla damlama borularını toprak altına alacak ve havuzdan sistemi faaliyete geçireceğiz bunun için bir proje ve fiyat çıkaracak. Aynı zamanda Tarım Kredi den de proje çıkaracağız bir de Ostimden Deniz sulamadan fiyat alacağım bakalım sonuçta ne olacak. Bu gün yine akşam hava -3-4 lere düşecek o yüzden güdülden getirdiğimiz ve bir kovaya koyduğum asmaların üzerini siyah poşetle kapattım.
104. Bu gün 14 Mart 2014 Cuma. Kazımla görüştüm ceviz budaması için ayın 25 gibi geleceğim dedi. Şu anda ceviz çöğürlerine aşı yapıyormuş.
105. Bu gün 19 Mart 2014 Çarşamba. Ayaş’a gittik. Tarım Krediden sulama mühendisi ile beraber bahçeye vardık. Burada Mühendis bize sulama projesi ve fiyat çıkartacak. Daha sonra Ankara’ya döndük ve Kayınbiraderle beraber Ostimdeki Honda bayisine gittik ve oradan çapa makinasını römorkuyla beraber aldık yarın bahçeye gönderecekler.
106. Bu gün 20 Mart 2014 Perşembe uzun zamandır ilk defa tek başıma ve sakin sakin bahçeye gittim bu gün elektrik muayenesi için geleceklerdi haftaya çarşambaya ertelemişler. Ayaş’tan 12 adet viyol ve 1 adet torf aldım bununla ayaş domatesi fidesi ve patlıcan fidesi yapacağım bu bizim için yetişecek ve organik olacak. Daha sonra inşaat malzemesi satan 2 yerden depo yapımı, havuz onarımı, ev önü beton dökülmesi, park yeri beton dökülmesi için malzeme fiyatı aldım ve doğruca bahçeye gittim. Bahçeye varmadan gerideki besi çiftliğine uğradım ve orada Bülent beyle tanıştık çapa makinasını buraya bırakacağımı söyledim ve bana yer gösterdi. Bahçeye geldiğimde ilk işim aşağıdaki kalan asmalara can suyu vermek oldu biraz sonra da çapa makinası geldi onu denedik ve teslim edenler gittikten sonra bende onu aldım ve besi çiftliğine götürdüm bıraktım gelirken yürüyerek geldim ve çiftliğin köpeği peşime takıldı onunla kanki olduk bahçede benimle oynadı sonra ben eve girince gitti bir dahaki gidişimde ona kemik götüreyim bari bi şey ikram edemedik ayıp oldu. Amerikan anaç asmalarını üst tarafa dikmeye başladım her ocağa 3 adet dikiyorum 7 adet ocak yapınca belim ağrır gibi oldu bende dikme işini bıraktım ve aşağıdan hortumu güç bela getirdim ve diktiğim asmalara can suyu verdim. Diğer kovadaki asmaların suyunu değiştirdim. Kazım ‘ a telefon ettim gel dedim cevizler patlamak üzere önümüzdeki hafta Perşembe gelecek. Evin etrafına diktiğimiz ağaçlar tutmuş çok sevindim. Cevizlere de baktım hangisine baktıysam canlılık işareti vardı. Evin önündekilerden Trabzon hurması, nar ve Roxana kayısıda henüz bir belirti yoktu. Evin sobasının borusuna tel taktım Nisan ayında şiddetli rüzgar oluyor. Depo yerine baktım.
|