View Single Post
Eski 20-01-2015, 21:00   #89
patara67
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 12-12-2014
112. Bu gün 28 Mart 2014 Cuma. Bir arkadaşın oturduğu sitedeki görevlinin arabasını tuttuk ve eve kanepe, masa sandalye, dolap, küçük televizyon gibi eşyaları götürdük ev daha farklı oldu sabahtan da elektrik parasını yatırdım muhtemelen pazartesi bağlarlar.
113. Bu gün 30 Mart 2014 Pazar. Kazım aradı ona dün hava soğuktu don yaptı dedim bizim fidanlara bir şey olur mu dedim o da sizin fidanlar yeni açacak o yüzden daha bir şey olmaz ancak Oğuzlardaki ceviz ağaçları açmıştı onları don vurdu aynı şekilde Yetiş abinin cevizleri de açmıştı onları da don vurmuştur dedi. Yani bahar ayındaki donlara dikkat edeceğiz özellikle ceviz açınca.
114. Bu gün 02-03 Nisan 2014 Çarşamba-Perşembe. Babamla beraber sabah namazından sonra bahçeye gittik ve elektrik bağlanmış sigortadan açtım ve odalarda ışık yanıyor gerçekten değişik bir duygu çünkü dağın başına elektrik almak için neler yaptık. Neyse babamla asmaların bir bölümünü diktik akşam orada kaldık ertesi gün devam ettik toplam 420 metre uzunluğunda her 1,5 metrede bir asma dikmiş olduk ayrıca artan asmaları da köklenmeleri için topluca diktik sonra tutmayan olursa veya bir yere verebiliriz. Bu gün sabahtan çapa makinasını almak için arabayla gittim aldım bahçeye kadar geldim akşama doğru da tekrar götürdüm böylece çalıştırmış oldum.
115. Bu gün 10 Nisan 2014 Perşembe. Sabah erkenden kalktım ve ilk işim fideleri sulamak ve 2 adet viyol daha domates dikmek oldu. İşim bitince bahçeye doğru yola çıktım bahçeye vardığımda üst taraftaki asmaları sulamaya başladım, bundan önce kepçeci abiyi aradım. Bu gün gelecekti. Evden sondaja kadar 1 m derinliğinde kanal kazacaktı ben seni ararım dedi ve ben asmaları sularken geldi. Evin yanından kazmaya başladı. Eve yakın oldukça beni korkutuyor. Neyse kazasız belasız 153 m uzunluğunda 1 m. derinliğinde kazı yaptı. Bahçeyi ortadan ikiye ayırmış oldu. Bunun sebebi damla sulama yapabilmek için sondajın orada elektrik olması gerekiyor. Öğlen yemeğini beraber yedik ve ben asmaları sulamaya devam ettim.
116. Bu gün 11 Nisan 2014 Cuma. Sabahtan kayınbabamla beraber Ulus'a gittik en iyi fiyat aldığımız bir elektrikçiden 153 m. yer altı (4x10 NYY) kablo aldık ayrıca 1 m boyunda bakır çubuk aldık onu da evin topraklamasında kullanacağız. Bahçeye vardık ilk işimiz kabloyu hat boyunca sermek oldu serme işi bitince evin elektrik sayacının olduğu köşeye kadar 2 m. kazmak zorunda kaldım ve toprak sert olduğundan dolayı oldukça uğraştırdı. Sonunda babamla beraber elektrik bağlantısını yaptık ve enerjiyi sondajın yanına kadar götürmüş olduk. Damlama sulamayı yapacak mühendisle görüştüm ben şunları istiyorum dedim. Havuzda da bir motor olacak ve sondajdan havuza su basılacak, hem sulama sondajdan hemde tersi havuzdan sisteme su basabileceğim dedim eve kadar da açtığımız çukurdan su borusu çekilecek ve eve su verilmiş olacak şeklinde konuştuk. Sonra ben üst taraftaki cevizleri sulamaya başladım 10 ağaç kadar sulamıştım ki yağmur atıştırmaya başladı biz arabaya bindiğimizde yağmur şiddetli yağmaya başladı ben de dua ettim.

patara67 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön