![]() |
|
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-12-2014
|
95. Bu gün 17 Şubat 2014 pazartesi. Sabah 08.00’de babamla beraber Beypazarı’na doğru yola çıktık oraya vardık ve Ev İskan işlemleri için Sigorta borcu yoktur belgesini aldık ve oradan Oltan Belediyesine geldik işlemler yapıldı. Harcımızı yatırdık ve dosyayı alıp Ayaş’taki Fen Müdürünün yanına geldik. Fen Md. Bize 2-3 gün içerisinde Oltan Belediyesinden İskan belgenizi alabilirsiniz dedi. Bu iş halloldu bu belgeyi alınca elektriğe başvuracağım. Bu işlemler bitince Ayaş Ziraat Odasına gittik orada 10 Mayıs’a hazır fidan siparişi verdik ve Paşa tohum çeşitlerinden aldık verdiğimiz fidan siparişi şu şekilde bunlar Mersin’den gelecekmiş. Yani Ayaş'ta herkes böyle yapıyor. Ayaş'ta Ayaş domatesi yetiştiren neredeyse yok. 216 adet Mercur salatalık 46,44 216 adet Üçburun biber 83,16 216 adet Troy domates 58,32 216 adet BT 236 domates 48,60 Ayrıca aldığımız tohumlar tanesi 4 TL idi yalnızca domates 10 TL fasulye 20 TL idi Aldıklarım ; yeşil soğan, yeşil biber, kırmızı biber, marul, patlıcan, karpuz, patlıcan, fasulye, kabak, domates Bunları serada fide haline getireceğim inşallah tutar. Fideleri 6 Mayıs hıdırellezden sonra dikin öncesinde soğuk olabilir dediler. Yan komşudan Ayaş domates tohumu istedim şimdi yanında yokmuş sonra verecek. Belediyede Kepçeci ile karşılaştım bana tohumları Ziraat odasından alıp kendilerinin fide yaptığını söyledi poşetlere yapıyorlarmış toprak daha fazla olduğu için fide daha iyi tutuyormuş torf kullan yani hazır toprak kullan dedi hastalık olmaz dedi. Kuyularda su azalmış toprak nemliydi hava sıcaklığı 14 dereceydi. Babamla beraber açamadığım ağaç çukurlarını açtık 10 adet vardı kazma ile kazdık biraz zor oldu ama yaptık. Kazım bir adet ceviz fidanını orada bırakmış, onu da diktik yani ceviz ağaç sayımız 161 oldu. Ayaş Ziraat’e uğradım orada Ziraat Mühendisi ile görüştüm bahçeye bakmaya bu ay sonu veya Mart ayında geleceğiz dediler. Dut ağacını ve bir adet elma diktik kalan ağaçları Pazar günü dikeceğiz. Muhtemelen Perşembe günü tekrar gideceğim ve serayı yapacağım ve birazda evi temizleyeceğim. Evin çevresinde çok taş var onları toplamak lazım. Bir de bahçenin Mart başında sürülmesi lazım. 96. Bu gün 20 Şubat 2014 Perşembe. Sabah babam ben ve bir arkadaş ile beraber bahçeye doğru yola çıktık yolda Fidanlığa uğradık ve kalan 8 adet fidanı da aldık. Sadece Trabzon hurması kaldı. Oltan’a vardığımızda Belediyeye gittik ve evin İskan belgesini aldık. Fen Md.nün söylediğine göre bundan sonra Tapu kayıt işlemleri yapılacakmış benim yanıma gel ben seni yönlendireceğim dedi. Sorduk bu belge ile artık elektriğe başvurabiliyoruz. Bahçeye vardığımızda hava çok iyiydi biraz sonra kapının önünde bir araba durdu ve birisi inip içeri girdi ve bir sürü soru sordu bundan sonra kapıyı kapatmak lazım yoksa her önüne gelen içeri dalıyor ve abuk subuk konuşuyor. Yemekten sonra ben maksat hobi olsun diye tavuk kümesi yapalım hem de oyalanırız demiştim ama kendimizi öyle kaptırdık ki çok güzel bir tavuk kümesi iskeleti ortaya çıktı yalnız burası biraz tavuk kulübesini geçti bir ev veya depo gibi bir şey oldu. Bu gün 1 nci cemre havaya düştü. Birinci Cemre Havaya (19-20 Şubat) İkinci Cemre Suya (26-27 Şubat) Üçüncü Cemre (5-6 Mart) Toprağa Düşer. Düzenleyen patara67 : 14-01-2015 saat 22:24 Neden: eksik bilgi |
![]() |
![]() ![]() |
|
|