agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Doğaya ve Yaşamınıza Sahip Çıkın > Buralardan Çekip Gitmek (Ev yapımları)
(https)

Beğeni Düzeni411Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 27-09-2009, 00:24   #11
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 28-01-2009
Demek istediğim,
şehirdeki yaşamdan her ne anlamda olursa olsun bunalmış olmak, kaçmak için elbette yeterli sebeptir. Ama kaçış imkanını ve sebebini sağlayan yaşadığınız şehirdeki maddi manevi birikimlerdir ne yazık ki. Köyde doğup büyüyen birinin daha ucuz diye başka bir köye taşındığını hiç duymadım aralarında yaşadığım sürece. Domates biber ucuza gidiyor diye şikayet ediyorlardı o ayrı. Ama hep birşeylerden şikayetçi olan köyde yaşayan şehirliler gördüm. Hiç üretmeden evinde oturan, komşusunun bahçesinden getirdiği sebzeyi sanki köylü olmasının gereğini yerine getirdiğini düşündüğünden, ufacık bir minnet ve sevinç duymadan alanlarıda gördüm...
40000 liraya malettiği, 200 liraya kiraladığı evi köylü için iyi bir gelir kaynağı olurken, sizin için eski kiranıza bakınca cüzzi bir rakam oluverir. Belki köye kaçan sizin çocuklarınız da yeni geleceklere o 200 lira için birkaç ev yapmak isteyecektir?

Ben köye taşındığımda 35 lira idi ev kirası. 1 sene sonra 75 şu an için 200-300 arası, 7 sene.
İstanbul'dan taşındığım ev 400 iken 7 sene sonra 1400..
bir terslik gözünüze çarptı mı?

Bahsettiğim evin temel yaşamsal standartlarının şehirdekilerden neredeyse tek farkı kalorifer sistemi olmamasıdır. İyi izah ederseniz topluca ısınmanızın daha ekonomik olacağını akıllarına yatar belki, hep beraber apartman yaparsınız. Güvenli yaşamak için bir kaç apartman bir araya gelmek isteyede bilirsiniz bir siteniz olur..

Köyü şehre çevirmemek lazım demeye çalışıyorum özetle. Kentleşme mantığını yaratan biziz. Konforu ve refahı sağlamaya çalışıp, yaşamı kolaylaştırmak için kentleşen biziz. Bu zenginliğe imrenip herşeyi göze alıp büyük şehirler göçen, belki o neslin 1 veya 2 alt kuşağı olarak geri kaçmaya çalışanda biziz. Bence bu durumda büyük bir ironi var. Elbette isteyen zorunda kalan geri dönsün. Ama ricam ve fikrim gidilen yere azda olsa şehre çevirmesin. Şehrin kurallarını beklemesin.
Diğer taraftan bakınca şehri zehir edende temelde biziz. Eğer ömrüm yeterde sabırlı olursam ileride bu kadar şikayetçi insanın kaçmaya çalıştığı İstanbul'da köylerdekinden az insan olacak bende mutlu mesut yaşayacağım.

Tekrar okuduğumda sanki size kızmışım gibi yazmışım kusura bakmayın "hosseda"
sanırm depresyondayım

Görüşmek üzere
Kerem AKYAR

Ahmet beğendi.
therapido Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 13:29.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025