sayın riko.burada her tarafım çam ve çeşitli meyve ağaşlarıyla kaplı.onlarca kilometre her yer ağaç.bu kadar ağacın çok yağmur çekmesi gerekirken tam iki aydır hiç yağmur yağmadı burada.bahçeye ektiğim az miktarda da olsa kavun karpuz kabak patlıcan börülce ve benzer diğerleri ya tane yapmadan kurudu ya da taneleri olgunlaşmadan kurudu.o nedenle yağmur suyundan yazın hiç ümit yok.ama kışın garajın tavanında biriken yağmur sularını büyük kova ve leğenlerde biriktiriyorum.sadece ilk baharda bütün kaplarımı değiştirmek zorunda kaldım.civardaki çam ağaçlarından rüzgarla uçuşarak gelen yoğun , sarı renkli bir çeşit polen olduğunu düşündüğüm tozlar heryere bulut gibi yağdı.garajın üstüne de tabi ki.ben de fark etmeden akan suları kaplara koydum.kaplarımın tümünün içi sapsarı oldu.yağmur suyunu biriktirmek iyi güzel ama arada ummadık engeller çıkıyor.
selden etkilenen yerler istanbulda benim taksi şöförü olarak çalıştığım yerler .30insanın hayatını kaybettiği , belki bunun on katı insanın da ölümden döndüğü bir yerde sel suları ile sürüklenmiş , belkide sahipleri boğularak ölmüş eşyaları yağmalayan insanları geceleri taksimde taşıyordum.
|