View Single Post
Eski 22-09-2009, 04:06   #102
gökceada
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 10-03-2007
acilimima laf atma

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi alideryacengel Mesajı Göster
sayın gökçeada.
evin çatısını kendim aktarmayı denedim.beceremedim.
bir çardak yapayım dedim.onu da beceremedim.
daha önce oturanlar garajın içinde betondan anbar yapmış.onu yıktım.çıkan molozları evin önündeki bahçede meyilli ve çukur olan bir yeri doldurmakta kullandım.
baraj gölünün suları epey çekilmişi.suların çekildiği yerden bir traktör çakıl getirdim.
anlayacağınız burada kendimce birşeyler yapmaya çalışıyorum.
bir de emekli maaşıma 7 lira zam yapıldığından beri mutluluktan mide ülserim azdı.acıdan uyuyamaz oldum(şu an bile saat 04.34).bilgisayar başında oturacak halim kalmadı.
adamlar açılım yapmaktan bize zam yapamıyorlar.7 aydır bu köyde tüm köylülerle konuştum.onların durumu emeklilerden de beter.adamlar meyve ve sebzelerini , koyun ve keçilerini 5 yıl önceki fiyattan zor satıyorlar ama gübre ve yem gibi ihtiyaçlarını 5 sene öncekinin 2 - 3 katına alıyorlar.büyük ihtimalle biz de onlara bu köyde 2.011 de "sıfır" açılımı yapacağız.
Sevgili Ali abi ,
Kürt acilimi dediler,sonra demokratik acilima cevirdiler... senin anlayacagin bin bir dümen var bu akp nin isinde. Ben acilimlara karsi degilim,destekliyorum o ayri.Tabi hükümeti destekliyorum anlanmasin. Genel acilimlardan ve sorunlarin diyalog yoluyla cözümünden yanayim.Yeter artik!!! bir birimizi bogazlayarak bir yere varamayiz.Diyalog ve baris yolunda atilan adimlari toplum olarak önemsememiz gerek.
Bu sorunlari astiktan sonradir ki; ancak o zaman emeklilerimiz,calisanlarimiz daha refah icinde olacaklardir.Bütün mesele akan kanin durmasi,silahlarin susmasidir.Bu kirli savasa harcanan paralar savas sonlandiginda emekli ve iscilere,memurlara ihtiyaci olanlara harcanacaktir.
ülkemiz bu savasin sonlanmasi ile nefes alacaktir.
Yasasin baris... yasasin dostluk.

gökceada Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön